Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

DK: több ágazatban is ütemes és kiszámítható béremelés kell

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerint több ágazatban is ütemes és kiszámítható béremelés, a kis- és közepes vállalkozások támogatása, az egészségügy, az oktatás fejlesztése, a szociális védőháló erősítése szükséges ahhoz, hogy változzon a helyzet, és az emberek nagyobb részének legyen lehetősége nyaralni, kikapcsolódni - írja az MTI.

images

A politikus azt mondta, az Eurostat adatai szerint az Európai Unió lakosságának csaknem harmada nem engedhet meg magának egy egyhetes nyaralást, de Magyarországon ennél rosszabb a helyzet: az emberek több mint fele nem tud legalább egy hétre elmenni üdülni.

Varju László kifejtette: ez azt jelenti, hogy egy tízemeletes panelházban minden második lakásban az emberek a közel 40 fokban "maradnak a falak között" akkor is, amikor szabadságra mennek. Ez egyértelműen cáfolja "az Orbán-kormány azon propagandáját", hogy Magyarországon jól élnek az emberek - fogalmazott. Hozzátette: jól élnek azok a gazdagok, akiket a Fidesz támogat, ellenben a középosztály anyagi helyzete romlik, és egyre több a reménytelenül leszakadó szegény.

Megjegyezte: nem véletlen, hogy az emberek egészségi állapota is romlik, hiszen nincs lehetőség feltöltődésre.

MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter