Megjelent: 1 éve

Egyre több nő lesz pilóta

Húsz százalékra növelné a pilótanők létszámát a következő években az EasyJet diszkont légitársaság. Ezért kampányfilmet is forgattak és iskolákba látogatnak, hogy a lányok körében is népszerűsítsék a szakmát.

images

Az easyJet saját pilótái körében végzett kutatása szerint a férfi munkatársaik már 5-10 évesen eldöntötték, hogy ez lesz hivatásuk, a nők viszont csak tinédzserkorban gondoltak először arra, hogy repülőgépet is vezethetnének -írja a profitline.hu. Éppen ezért most egy videóval is ösztönzik a lányokat, hogy mielőbb gondolkozzanak el a jövőbeli munkájukon. Legyenek mondjuk pilóták!

A Kapj el, ha tudsz! című film híres jelenetét forgatta újra az easyJet, amikor a 9 éves Hannah Revie, aki egy igazi easyJet pilóta, Emily Revie lánya, vonult fel a légitársaság egyenruhájában több gyerek kíséretében.

Az iskolakezdésre időzített videó azon kezdeményezés része, amely 2015 óta szólítja meg a nőket. A kampány hatására az easyJet belépő pilótáinak aránya két év alatt 6%-ról 13%-ra nőtt. A következő két évben a cél a 20% lesz, ezzel az iparágban messze náluk lesz a legmagasabb a női pilóták aránya. A kampány részeként az easyJet pilótái több mint 150 iskolába látogattak el.

Az easyJet Budapestről jelenleg London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel és Amszterdam a közvetlenül elérhető úti célok.

profitline.hu


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter