kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Eredményes domolykó horgászat a Dunán - mutatjuk a részleteket

Hogyan tudunk eredményesen domolykóra pergetni akkor, hogyha ezt a Dunán szeretnénk kivitelezni? Valljuk be, ez a kérdés jó eséllyel igencsak megmozgathatja a fantáziáját egy szenvedélyes dunai horgásznak.

Úgyhogy utána is jártunk, majd pedig rittyentettünk belőle egy cikket. Egyaránt lesz szó csalikról horgász helyekről és módszerekről is. Bízunk benne, hogy a bejegyzés segítséget jelent egy-egy igencsak szép dunai domolykó megfogásához.



Nincs éppenséggel egyszerű dolgunk, ha a Dunán akarunk domolykóra horgászni

A dunai pergetés nem számít éppenséggel a legkönnyebb pályának. Különösen akkor, hogyha célhalunk a domolykó. Annál is inkább, mivel a sokszor nehéz és tárgyakkal tarkított terepen a vízállás ingadozásaival is egyértelműen számolni kell.

A látványos apadás, illetve az erőteljes áradás sem nekünk kedvez. A halak ugyanis vagy szétszélednek mindenfelé a kisebb ártéri részekre, vagy pedig az áradás miatti koszos és zavaros víz nehezíti meg a dolgunkat. Szeszélyes vízterületről van tehát szó, de a domolykó horgászat szépsége miatt megéri a fáradozást.

Néha az élet úgy hozza, hogy balinozás közben akad domolykó a műcsalinkra

Van az úgy, hogy az ígéretesnek tűnő balinos pályák egyszer csak domolykófogással kecsegtetnek. Persze erre az esetek döntő többségében kizárólag a pergetés közben derülhet fény. Ugyanakkor mindenképp jól jön hozzá, ha a nagyobb wobblereket kisebb verziókra cseréljük.

Aztán, ha a ragadozó nincs az étvágyánál, akkor a pontosan és finoman vezetett műcsalinkra akár a domolykó is lecsaphat. Persze ehhez időnként azt is meg kell kockáztatni, hogy a bokrok közvetlen közelébe dobott műcsalink adott esetben a bokrok ágain landol.

Ez pedig felveti annak a fontos kérdését is, hogy pontosan milyen típusú műcsalikkal lehet eredményesen domolykóra horgászni. Itt viszont nincs egyértelmű válasz. Egyaránt lehetünk sikeresek a több ezer forintos vagy akár a párszázas műcsalikkal is. A legfontosabb ugyanis a tapasztalat, no meg a tudatos horgászat.

Hogyan érdemes domolykóra pergetni az eredményesség érdekében?

A domolykóra való pergetést másképp kell csinálni, mintha balinra horgásznánk. Amíg a balin ugyanis rendre megjelenik a csobbanásra, a domolykó sokkal óvatosabb halnak számít. Ennélfogva sokkal inkább lassú vezetéssel lehetünk sikeresek, időnként akár megállítva a csalit, így ingerelve kapásra a hőn áhított domit.

Sőt, időnként akár ott is hagyhatjuk neki a wobblert, miután az halk csobbanással a vízbe ért. Kis idő múlva aztán indíthatjuk a csalivezetést. Ami viszont elképesztően fontos lesz, az a minél pontosabb horgászat.

Itt bizony precízen meg kell dobni a bokrok alját, mert másképp nem jön elő a domolykó. Ha nem tudunk eldobni a bokrok aljáig, akkor sokkal kisebb lesz az esélyünk a halfogásra.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A teljesítményértékelés digitalizálása: Hogyan változtatják meg a digitális eszközök a teljesítményértékelési folyamatokat?

A teljesítményértékelés a legtöbb vállalat számára alapvető folyamat. Azonban a digitalizáció terjedésével, egyre nagyobb népszerűségnek... Teljes cikk

Több mint 27 éves HR vezetői tapasztalatát viszi be a Corvinus képzésébe

Jakobsen Petra HR tanácsadóval, a Flow Consulting HR üzletágának vezetőjével a teljesítményértékelés változásáról, a HR analitika üzleti... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek