kapubanner for mobile
Megjelent: 12 éve

Erzsébet-utalvány: kizárják a nemzetközi üzletláncokat?

A nagy nemzetközi láncok szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) ki akarja őket szorítani az Erzsébet-utalvány forgalmazásából - cikkezi a Népszabadság. Az alapítvány üzleti titokra hivatkozva nem árulja el, melyik céggel milyen feltételekkel szerződött.

images

Az MNÜA közlése szerint az utalványok forgalmazása után 3-6 százalék közötti elfogadói jutalékot kötöttek ki, ám azt nem részletezik, hogy melyik cégnek melyik ajánlatot adták, illetve mi alapján döntöttek az elfogadói jutalék mértékéről - írja a Népszabadság.

A lap cikke szerint míg a hazai láncok, a CBA, a Coop és a Real már aláírták a szerződést az MNÜA-val, addig a nagy nemzetközi hátterű láncok valamilyen okból eddig kimaradtak az üzletből.

A nagy üzletek úgy nyilatkoztak, hogy míg a hazai láncokat az MNÜA kereste meg az ajánlatával, addig őket senki, sőt, volt olyan nagy nemzetközi kereskedelmi lánc, amelynek még csak nem is válaszolt a levelére az alapítvány. Azt is sérelmezik, hogy az alapítvány, ha szóba is állt egy-egy nagyobb lánccal, annak direkt teljesíthetetlen feltételeket kínált. Míg a hazai láncoknál úgy tudni, hogy 3 százalékos elfogadói jutalékot kell fizetniük, addig a nemzetközi láncok számára már 6 százalékos jutalékot kínáltak.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint az alapítvány különbséget akar tenni a kormány által preferált hazai láncok és a nemzetközi láncok között. A főtitkár abban nem lát kivetnivalót, hogy a kormányzat segíteni kívánja a hazai láncokat, de az már szerinte nagyon is problémás, hogy közben a nemzetközi láncokat Vámos szerint mereven kizárják a tárgyalásokból azzal, hogy lehetetlen feltételeket kínálnak számukra.

A korábban még túlnyomórészt a francia cégek által lebonyolított utalványos forgalmat 200-300 milliárd forintra becsülték, most az Erzsébet-utalványok várható forgalmát is 150 milliárdra saccolják.

Népszabadság
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek