Megjelent: 2 éve

Ez a legritkább szakma Európában

Az Eurostat felméréséből kiderült, hogy 2017-ben alig egymillió újságíró, szerkesztő és nyelvész dolgozott az Európai Unióban, ezeknek az újságírók a felét (mintegy 400 ezer főt) teszik ki. Ez a foglalkoztatottak alig 0,2 százaléka. Pedig ennél jóval többet is tudnának alkalmazni - írja a Privátbankár.

images

Ez a szám már emelkedésnek számít, ugyanis 2012-ben 38 ezerrel kevesebb újságíró dolgozott Európában. A legtöbb újságíró Észtországban és Svédországban munkálkodik, ebben a két országban a foglalkoztatottak 0,5 százaléka él hírszerkesztésből - írja a lap.

A hollandoknál, a finneknél és a németeknél az arány 0,3 százalék. A legkevesebb újságíró Lengyelországban és Szlovákiában dolgozik, itt 0,1 százalék alatt van az újságírók száma, de a negatív listán szerepel Olaszország, Csehország, Belgium, Franciaország és Magyarország is - itthon a dolgozó lakosság kevesebb, mint 0,2 százaléka újságíró.

Privátbankár

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter