Megjelent: 2 éve

Ezeket a kérdéseket ne tedd fel állásinterjún

Egy állásinterjún nem csak az a fontos, hogy a HR-esek kérdéseire jól válaszolj, hanem az is, hogy te magad jó kérdést tegyél fel. Vannak olyan dolgok, amikre nem szabad rákérdezni - ezeket gyűjtötte össze a Forbes.

images

images

Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szabad kérdezni. Ha megkérdezik van-e bármilyen kérdés, valamit illik mondani. A Forbes magazin csokorba szedte azokat, amiket viszont nem szabad feltenni:

Elolvasta-e az életrajzodat?

Vélhetően a HR-es felfog tenni az interjú során több olyan kérdést, amikre a válasz benne volt az előre elküldött életrajzban is. Ennek ellenére nem szabad rákérdezni volt-e ideje elolvasni az életrajzot.
Egészen biztos, hogy a HR-es fordított időt a CV elolvasására, sőt valószínűleg rákeresett a LinkedIn profilodra is, de tőled szeretné hallani azokat a dolgokat, amikre rákérdez pl. egy-egy adott projektet, vagy szerepkört, amit korábban végeztél.

Mikor lehet találkozni egy tapasztaltabb emberrel a csapatból?

Ez a kérdés azt feltételezi, hogy nem tartod elég komoly döntéshozó személynek azt, aki interjúztat. Pedig a kérdező dönt arról, hogy az adott körből továbbjutsz-e, így semmiképp sem érdemes a lelkébe gázolni. Inkább azt kérdezd meg, kaphatsz-e tájékoztatást a következő lépésről.

Hány másik személlyel interjúzott az adott pozícióért?

Nyilván erre mindenki kíváncsi, de ha rákérdezel, úgy tűnhet nem vagy elég magabiztos. Sőt akár átirányíthatod a HR-es figyelmét egy korábbi jelöltre. Nem attól függ tiéd lesz-e az állás, hogy hányan jelentkeztek. Egy nagy cégnél nem is biztos, hogy pontosan megtudják mondani hány jelölt van.

Miért téged választottak az interjúra?

Saját magadat kell eladnod az állásinterjún, tudnod kell miért vagy alkalmas az adott munkakörre, vagy feladatra. Ha felteszed ezt a kérdést, nem tűnsz majd profinak, úgy gondolhatják te magad sem tudod mit adhatsz hozzá a cég értékeihez. Inkább úgy kérdezd meg, hogy tudna-e kicsit bővebb információt adni arról, hogy milyen az ideális jelölt erre a pozícióra.

Fotó: Pixabay
Forbes

  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter