Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Facebookon keresnek operatőrt a vizes vb-re

A legnagyobb közösségi oldalon, egy főleg operatőrök által látogatott zárt csoportban jelent meg az hirdetés, melyben 15-20 operatőrt keresnek a péntek induló vizes vb-re. Eszerint a munka jövő szerdán kezdődne, napi 25 ezer forintért - írja az Index.

images

A vizes vb eddigi költségvetése 170-180 milliárd forint körül van, a világon mindenhol közvetítik majd az eseményeket, ehhez pedig szakemberekre van szükség.

Az Index rákérdezett az MTVA-nál, hogy ők adták e fel a hirdetés, de a megkeresésre eddig nem reagáltak.

Héder Barna, az M4 Sport csatornaigazgatója korábban azt mondta, hogy a feladat nagyságát az olimpiai közvetítéshez tudja csak hasonlítani. A lap úgy tudja hogy ehhez a belső állomány viszont elég kevés, mert az esemény mellett a közmédia többi műsora és csatornája nem állhat le.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk több alkalommal is volt leépítés az MTVA-nál, így a külsősök számát az elmúlt hónapokban drasztikusan lecsökkentették, vélhetően ezért kevés most a szakemberük. Az Index forrásai szerint az MTVA-nál beugrókat a múltban szinte soha nem alkalmaztak.

Azt írják a kommentekből kiderül, hogy a szakma véleménye szerint ez a bérezés a „lakodalmas videósok” szintje. Független operatőrök általában 35 ezer forint alatt nem igazán vállalnak el egy munkát, még akkor sem, ha nem kell felszerelést biztosítani.

Index
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Erre figyelj, ha álláshirdetést írsz

Álláshirdetés írása esetén rengeteg kérdés merülhet fel. Mi a leggyakoribb hiba? Hogyan lehet feldobni és a célcsoportra fókuszálni egy kiírást?... Teljes cikk

Fesztiválokon lehet kipróbálni, milyen buszsofőrnek lenni

Autóbuszvezetői szimulátorral felszerelt munkaerőtoborzó-buszt alakított ki a Volánbusz. A karrierjárattal a hagyományos állásbörzék mellett... Teljes cikk

Sztár értékesítő nők egy férfias szervezetben

Az X generáció átörökítendő értékeiről, a nők sikeréről egy férfias szervezetben és a toborzás szépségeiről beszélgettünk Horváth... Teljes cikk