Megjelent: 5 hónapja

Február 20-ig keresik az év fiatal vezetőjét

Hamarosan lejár a jelentkezési határidő a Fiatal Vezetők Akadémiája "Év fiatal vezetője" kiírására.

A lelki állóképesség legalább annyira fontos már egy vezetőnek, mint a szellemi és a fizikai. Valaki például hónapokig készül egy több mint 100 kilométeres versenyre, hogy az így szerzett tapasztalatokat munkájában is kamatoztathassa. A három egyensúlya elengedhetetlen lesz a jövőben - és ha még nem múltunk 40 évesek és mi is mesterei vagyunk ennek, jó eséllyel lehetünk az év fiatal vezetője.

Átalakult a szamárlétra, egyre fiatalabbak kerülnek hamar vezetői pozíciókba. A munakerőpiac jelenleg legaktívabb csoportja az Y generáció, úgyhogy felmerül a kérdés, hogyan építhet kölcsönös bizalmat ez a fiatal korosztály, hogyan képes huszon-harminc évesen motiválni egy egész csapatot?

A modern vezetéselmélet szerint a jó vezető innovatív, önálló, és ambiciózus, a legjobbak pedig az iskolapadból kikerülve sem hagynak fel a folyamatos önfejlesztéssel, szakmai- és vezetői képességeik csiszolásával. “A jövő vezetőjét az határozza meg, hogyan tud egy folyamatos lelki állóképességet fenntartani. Ez a kiskapu a kölcsönös bizalom kiépítésére, korosztálytól függetlenül” - emeli ki Németh Bite Barbara, az Év Fiatal Vezetője díj egyik megálmodója, a Coaching Team vezetője.

Zsótér Csaba a MOL Csoport Ellátás és Trading igazgatója például szabadidejében lelkes triatlonozó. Az Év Fiatal Vezetője díj legutóbbi nyertese egy alkalommal képes volt hét hónapot, “végigszenvedni” felkészülés gyanánt egy 14 órás versenyre. Élete egyik legtanulságosabb időszaka volt ez a kőkemény bő félév, de nem is a fizikai megpróbáltatás, hanem sokkal inkább a munkamoráljával, kitartásával kapcsolatban tapasztaltak miatt. “A sport a kulcs a lelki állóképesség fejlesztéséhez, utóbbi egy kutya kemény dolog, pont mint egy triatlon.” - mondja.

Még az utolsó pillanatokat kihasználva, február 20-ig pályázhat bárki, aki már 40 éves kora előtt kimagasló eredményeket ért el vezetőként. Persze nem kell minden jelentkezőnek több száz kilométert futnia, gyakorlatilag bárki jelentkezhet, dolgozzon akár multinacionális cégek, kkv-k, nonprofit vagy akár állami szervezetek berkeiben. Az elmúlt években akadt, aki polgármester, tánciskolát vezet, cukrász, gyógypedagógiai szakértő vagy épp a világ egyik legnagyobb vállalatánál vezető. A pályázatokat elbíráló zsűriben részt vesz többek között Gerendai Károly üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója is.

A pályázatról bővebb információ itt található.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter