Megjelent: 1 hónapja

Február 20-ig keresik az év fiatal vezetőjét

Hamarosan lejár a jelentkezési határidő a Fiatal Vezetők Akadémiája "Év fiatal vezetője" kiírására.

A lelki állóképesség legalább annyira fontos már egy vezetőnek, mint a szellemi és a fizikai. Valaki például hónapokig készül egy több mint 100 kilométeres versenyre, hogy az így szerzett tapasztalatokat munkájában is kamatoztathassa. A három egyensúlya elengedhetetlen lesz a jövőben - és ha még nem múltunk 40 évesek és mi is mesterei vagyunk ennek, jó eséllyel lehetünk az év fiatal vezetője.

Átalakult a szamárlétra, egyre fiatalabbak kerülnek hamar vezetői pozíciókba. A munakerőpiac jelenleg legaktívabb csoportja az Y generáció, úgyhogy felmerül a kérdés, hogyan építhet kölcsönös bizalmat ez a fiatal korosztály, hogyan képes huszon-harminc évesen motiválni egy egész csapatot?

A modern vezetéselmélet szerint a jó vezető innovatív, önálló, és ambiciózus, a legjobbak pedig az iskolapadból kikerülve sem hagynak fel a folyamatos önfejlesztéssel, szakmai- és vezetői képességeik csiszolásával. “A jövő vezetőjét az határozza meg, hogyan tud egy folyamatos lelki állóképességet fenntartani. Ez a kiskapu a kölcsönös bizalom kiépítésére, korosztálytól függetlenül” - emeli ki Németh Bite Barbara, az Év Fiatal Vezetője díj egyik megálmodója, a Coaching Team vezetője.

Zsótér Csaba a MOL Csoport Ellátás és Trading igazgatója például szabadidejében lelkes triatlonozó. Az Év Fiatal Vezetője díj legutóbbi nyertese egy alkalommal képes volt hét hónapot, “végigszenvedni” felkészülés gyanánt egy 14 órás versenyre. Élete egyik legtanulságosabb időszaka volt ez a kőkemény bő félév, de nem is a fizikai megpróbáltatás, hanem sokkal inkább a munkamoráljával, kitartásával kapcsolatban tapasztaltak miatt. “A sport a kulcs a lelki állóképesség fejlesztéséhez, utóbbi egy kutya kemény dolog, pont mint egy triatlon.” - mondja.

Még az utolsó pillanatokat kihasználva, február 20-ig pályázhat bárki, aki már 40 éves kora előtt kimagasló eredményeket ért el vezetőként. Persze nem kell minden jelentkezőnek több száz kilométert futnia, gyakorlatilag bárki jelentkezhet, dolgozzon akár multinacionális cégek, kkv-k, nonprofit vagy akár állami szervezetek berkeiben. Az elmúlt években akadt, aki polgármester, tánciskolát vezet, cukrász, gyógypedagógiai szakértő vagy épp a világ egyik legnagyobb vállalatánál vezető. A pályázatokat elbíráló zsűriben részt vesz többek között Gerendai Károly üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója is.

A pályázatról bővebb információ itt található.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter