kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Felmondólevél, motivációs levél írása, leépítés bejelentése: öt utasítást adtunk ChatGPT-nek, íme az eredmény

Milyen asszisztense a HR-nek és az álláskeresőknek a mesterséges intelligencia? Ezt teszteltük ChatGPT-nél öt kéréssel. Jó szöveget kaptunk szinte mindegyikre. Finomhangolás azért még szükséges. Értékeltük is a válaszokat egy ötös skálán.

ChatGPT, mesterséges intelligencia-
images

Írj egy álláshirdetést értékesítő munkakörre!

Pozíció: Értékesítő

Cégünk egy dinamikus és gyorsan fejlődő cég, amely az értékesítés területén tevékenykedik. Azonnali kezdéssel keresünk ambiciózus és céltudatos értékesítőt csapatunk bővítéséhez.

Feladatok:

 • Új üzleti lehetőségek felfedezése és megszerzése az értékesítési csapat tagjaként
 • Kapcsolattartás a meglévő ügyfelekkel és azok igényeinek kielégítése
 • Kapcsolatépítés és együttműködés a cég partnereivel és beszállítóival
 • Az értékesítési folyamat teljes körű kezelése, beleértve az ajánlatadást, az értékesítési megállapodásokat és a szerződéskötést
 • Részvétel az értékesítési stratégia kidolgozásában és a piaci trendek figyelemmel kísérésében

Elvárások:

 • Tapasztalat az értékesítési területen
 • Kiváló kommunikációs és kapcsolatteremtő készség
 • Magabiztos fellépés és határozott személyiség
 • Kiváló problémamegoldó és szervezőkészség
 • Rugalmasság és alkalmazkodóképesség változó piaci körülményekhez
 • Kiváló angol nyelvtudás

Ajánlatunk:

 • Versenyképes jövedelem és jutalékrendszer
 • Széleskörű szakmai fejlődési lehetőségek és karrierépítési lehetőségek
 • Fiatalos és barátságos munkakörnyezet
 • Modern munkaeszközök és szoftverek használata
 • Rugalmas munkaidő
 • Határozott időre szóló munkaszerződés, majd stabil munkaviszony
 • Ingyenes parkolási lehetőség

Amennyiben úgy érzi, hogy megfelel a fenti követelményeknek és szeretne csatlakozni egy fiatalos, dinamikus és szakmailag kihívást jelentő munkakörnyezethez, küldje el önéletrajzát a megadott e-mail címre. Várjuk jelentkezését!

HR Portál komment: Benne van minden, ami jól hangzik. A határozott idejű munkaszerződés mondjuk nem annyira vonzó, de összességében egy jól megírt álláshirdetés. Kritikátlanul a copy-paste és publikálás opciót azonban nem javasoljuk. Mert ez így nagyon tucathirdetés. Hiányzik belőle egy csipetnyi só, ami a munkaadó egyedisége (és persze a konkrétumok). Ha ezt be tudjuk mutatni, csak azzal együtt tegyük közzé ajánlatunkat. 
5/3,5

Írj egy leépítést bejelentő levelet!

Kedves Kollégák!

Sajnálattal kell bejelentenünk, hogy a cégünk gazdasági helyzete miatt leépítésekre van szükség. Az elmúlt hónapokban kivételes kihívásokkal kellett szembenéznünk, és az üzleti tevékenységünk jelentősen csökkent. Azonban a jövőbeli fejlődésünk érdekében szükséges az alkalmazotti létszám csökkentése.
A leépítések érinteni fogják a következő osztályokat: [Itt említsd meg az érintett osztályokat és a dolgozók számát]. A leépítések a jelenlegi jogszabályok és szabályozások alapján történnek, és a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszik az érintett munkavállalók érdekeit.

Az érintett dolgozókkal a HR osztályunk felveszi a kapcsolatot, és részletes információkat nyújt a leépítésre vonatkozó folyamatokról és az érintetteket megillető jogokról. Az érintett dolgozók számára is biztosítunk a HR osztályunk által kidolgozott támogató programokat, amelyek segítséget nyújtanak a további karrierlehetőségek megtalálásában.

Tudjuk, hogy ez a helyzet nehéz és fájdalmas időszakot jelent mindannyiunk számára. Azonban biztosítani szeretnénk Önöket, hogy azon dolgozunk, hogy a cégünk sikeresen túljusson ezen a nehéz időszakon, és továbbra is lehetőségeket biztosítsunk a további növekedésre és fejlődésre.

Köszönjük mindannyiuk munkáját és hűségét a cégünk iránt. Bízunk abban, hogy a leépítésekkel járó kihívásokat sikeresen fogjuk kezelni és a cégünk erősebbé fog válni ezen időszak után is.

Tisztelettel,
[Cég neve] vezetősége

HR Portál komment: Ez egy nagyon jó levél. Minimális finomítással publikálható lenne. 
5/5

Írj egy sajtóközleményt, hogy 15 százalékkal emelte cégünk a fizetéseket!

Tisztelt Sajtó Képviselők!

Örömmel jelentjük be, hogy cégünk, a [Cég neve], jelentős béremelést hajtott végre, amelynek keretében átlagosan 15 százalékkal növelte a dolgozók fizetését.

Az elmúlt években cégünk folyamatosan növelte piaci részesedését és sikeresen bővítette üzleti tevékenységét. Az ágazatban folyó szigorú versenyben a dolgozóink kiváló munkájának és elkötelezettségének köszönhetően sikerült elérniük a cégünk által kitűzött célokat és sikeres eredményeket elérni. Cégünk vezetősége úgy döntött, hogy a dolgozók kiemelkedő teljesítményét szeretné elismerni és megbecsülni, ezért az átlagos fizetés emelést bevezette.
A béremelés keretében minden munkavállalónknak lehetősége nyílik a versenyképes fizetésre, ami segíti őket abban, hogy motiváltak maradjanak és hozzájáruljon a munkahelyi elégedettség és lojalitás növeléséhez. A béremelés érinti a cég összes osztályát és pozícióját.

Mint cég, elkötelezettek vagyunk a dolgozóink iránt, és hisszük, hogy a béremelésen kívül az általunk nyújtott számos juttatás és előny, például a karrierfejlesztési lehetőségek, a rugalmas munkaidő, az egészségügyi és wellness programok, továbbra is vonzó és előnyös munkakörnyezetet biztosítanak.

Reméljük, hogy a béremelés hozzájárul majd a dolgozóink magasabb színvonalú életéhez, és cégünk sikereinek további növekedéséhez.

Köszönjük a figyelmet,
[Cég neve] vezetősége

HR Portál komment: Ez egy rettenetes dokumentum.. Egy médium sem hozná le, csak amatőrizmusunkat jelezné.
5/1

Írj egy felmondólevelet!

Kedves [Munkáltató neve],

Sajnálattal értesítem, hogy a munkaviszonyomat fel kívánom mondani.
Szeretném hangsúlyozni, hogy az itt töltött idő alatt sokat tanultam és fejlődtem, és nagyra értékelem azokat a lehetőségeket, amelyeket a cég nyújtott számomra. Azonban úgy érzem, hogy az életemben új irányt kell vennem, és új kihívásokat kell keresnem.

Ezúton szeretném megköszönni a lehetőséget, amelyet a cég adott nekem, és hálás vagyok a munkatársaimnak és a vezetőségnek az együttműködésért és a támogatásért. Az utolsó munkanapomig igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy az átadás-átvétel gördülékenyen menjen.

Tisztelettel,
[Aláírás]
[Vezetéknév Keresztnév]
[Munkakör]

HR Portál komment: Ez egy jó felmondólevél. Persze mindenen lehet még csiszolni, de tényszerű, a munkaadó felé pozitív üzenetekkel, nem sárdobáló, minden benne van, ami egy békés elváláshoz szükséges.
5/5

Írj egy motivációs levelet ügyfélszolgálati munkakörre egy multinacionális céghez!

Kedves HR Vezető,

Ezúton szeretném kifejezni az érdeklődésemet az ügyfélszolgálati munkakör iránt, amelyet a [Cég neve] multinacionális vállalatnál hirdettek meg. Nagyon érdekel a cég üzleti tevékenysége és az általuk kínált lehetőségek. A tapasztalataim és az érdeklődésem az ügyfélszolgálati terület iránt összhangban állnak a pozícióval, és hiszem, hogy az általam nyújtott szakértelem segíthet a cég sikerében.

Az elmúlt években az ügyfélszolgálati területen dolgoztam egy másik vállalatnál, ahol számos készséget és tapasztalatot szereztem. Az ügyfelekkel való kapcsolattartás során fontos számomra, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsam számukra, és elégedettséget teremtsek. Az ügyfélszolgálati területen dolgozni számomra lehetőséget nyújt arra, hogy az ügyfeleknek a legjobb megoldást és a legmagasabb szintű támogatást nyújtsam, és ezzel hozzájáruljak a cég sikeréhez.

Az általam nyújtott készségek közé tartozik az ügyfélkapcsolatok építése és fenntartása, az ügyfelek problémáinak hatékony kezelése, a problémamegoldó és kiváló kommunikációs készségek, valamint az, hogy képes vagyok hatékonyan dolgozni egy csapatban és önállóan is.

A [Cég neve] vállalat hírneve, innovatív megoldásai és a munkavállalók felé tanúsított elkötelezettsége egyaránt vonzó számomra. Az ügyfélszolgálati munkakör betöltésével lehetőséget kapok arra, hogy szakmai kihívásokkal szembesüljek, új készségeket szerezzen és fejlődjek, valamint hozzájáruljak a cég sikeréhez.

Nagy örömmel és elkötelezettséggel dolgoznék egy olyan cégnél, amely kiemelt fontosságot tulajdonít az ügyfélélménynek, és lehetőséget ad arra, hogy szakmai fejlődésemnek köszönhetően előrelépjek a karrieremben.

Köszönöm az időt, amit rám szántak, és örömmel várom a lehetőséget, hogy személyesen bemutatkozzam.

Tisztelettel:

HR Portál komment: Alapnak és a műfaj megértéséhez jó. Ez azonban csak egy jól hangzó közhelyparádé, amit beadva az ellenkező hatást éri el a pályázó. A motivációs levél érvei nem jól hangzó szlogenekből, a munkaadó felé üres bókokból táplálkoznak, hanem az egyéni karriertörténetből, a CV-ből, a szakmai tapasztalatból.
5/2

Nyitókép: Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

 • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az AI-tudás a gyorsabb előléptetéshez is hozzásegíthet

A Z generációsoknál még nagyobb előnyt jelenthet a mesterséges intelligencia ismerete. Teljes cikk

A dolgozók fele készen áll, hogy átképezze magát az AI miatt

A vezetők 90 százaléka szerint a következő öt évben a munkaerő felét is át kell képezni, ahogy a mesterséges intelligencia fejlesztései... Teljes cikk

Robotoktól való félelem súlyosbíthatja a munkaerőhiányt a vendéglátásban

Azok a dolgozók, akik attól tartanak, hogy robotok helyettesítik őket, nagyobb valószínűséggel számolnak be stresszről és nagyobb eséllyel... Teljes cikk