Megjelent: 4 éve

Fogynak a rabok, munkahelyek szűnnek meg

Hollandiában az igazságszolgáltatás módszereinek megváltozása következtében egyre kevesebb a bebörtönzött ember. Az örvendetes tendencia azonban a büntetés-végrehajtásban dolgozók számára kevésbé lelkesítő, hiszen a közeljövőben öt börtön zár be, ami 1900 ember megélhetését érinti, írja a 444.hu.

A fogvatartottak száma négy év alatt, 2015-re 27 százalékkal csökkent Hollandiában. Százezer lakosra 57 fogvatartott jut, ennél csak Finnországban jobbak az arányok. Bár a bűnesetek száma is csökken, az igazságszolgáltatás módszerei is változtak, gyakoribb, hogy közösségi munkára ítélik az elkövetőket vagy elektronikus eszközzel figyelik őket.

2013-ban 19 börtönt zártak be, hamarosan újabb ötöt szüntetnek meg. Ez 1900 ember megélhetését érinti, közülük 700-nak tud az állam másutt munkát biztosítani.

444.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter