Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Folytatódik a leépítés a Tesco-nál

A Reuters információi szerint 1200 dolgozót, főleg irodai alkalmazottakat bocsát el a Tesco, a legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc - írja a Portfolio.

Az elmúlt években több ezer fős létszámleépítést hajtott végre a Tesco a 2014 óta hivatalban lévő vezérigazgató, Dave Lewis irányítása alatt, hogy javítsa a működési hatékonyságát, a folyamatnak azonban még nincs vége, most újabb nagy létszámcsökkentésre készülnek.

A vállalat tavaly jelentette be, hogy három év alatt közel 39 ezer alkalmazottat bocsátana el, elsősorban az üzleteiből. A Tesco világszerte 6800 üzletet üzemeltet, összesen közel 460 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A kiskereskedelmi cég szóvivője most azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a Tesco 1200 alkalmazottól válik meg, ők mind irodai alkalmazottak, és a vállalat London közeli központjában, Welwyn Garden City-ben dolgoznak, az ottani munkaerő negyedét érinti a mostani létszámleépítés.

A Tesco azt tervezi, hogy a következő három évben további 1,5 milliárd fonttal csökkenti a működési költségeit, a cél az, hogy az operatív marzs 3,5-4 százalékra emelkedjen a 2019/2020-as pénzügyi évre.

Portfolio
Follow hrportal_hu on Twitter