kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Fülöp-szigeteki munkavállalók beillesztése könnyedén

Hazánkban továbbra is fokozódik a harmadik országbeli munkavállalók iránti igény, emiatt folyamatosan érkeznek az Európai Unión kívüli országokból külföldi állampolgárok Magyarországra. A Pannon-Work Zrt. minősített kölcsönzőként könnyített feltételekkel hozhat be az ázsiai országokból, így többek között a Fülöp-szigetekről munkavállalókat, akiknek toborzása a távolság és kulturális különbségek miatt számos kihívást rejt magában.

pannon work harmadik ország-

A bizonytalan gazdasági körülmények ellenére a gyártás, termelés területén, élelmiszeriparban, vendéglátásban működő hazai vállalatok részéről továbbra is nagy igény mutatkozik a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása iránt, akiknek toborzása megoldandó helyzetek elé állítják a minősített munkaerő-kölcsönzőket. 

A külföldi munkavállalók behozatalát 2021. szeptemberében a kormány egy törvénymódosítással kibővítette előbb 9, majd 2022. júliusában további 6 Európai Unión kívüli (harmadik országbeli) tagországgal, melynek eredményeképp könnyített feltételekkel érkezhetnek távolabbi országok állampolgárai hazánkba. A Pannon-Work cégcsoport 2017 óta foglalkozik harmadik országbeliek behozatalával és munkaerő-kölcsönzőn keresztüli foglalkoztatásával. Előbb a szomszédos országokból biztosították a hazai cégek létszámigényét, majd 2021-től, a minősített kölcsönzői státusz megszerzését követően az ázsiai országokban is megkezdték a munkavállalók toborzását és magyarországi behozatalát. 

Jelentős távolságokkal kell számolni az ázsiai országok munkavállalóinak toborzásakor. A Fülöp-szigetek délkelet-ázsiai szigetország, ahol 7641 sziget közül megközelítőleg 800 lakott. A szigetállam magas szintű oktatási rendszere és az állampolgárok kiemelkedő angol nyelvtudása jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy külföldön vállaljanak munkát. A Fülöp szigeteki lakosság 88,7 százaléka római katolikus vallású, fontosnak tartják a vallásuk gyakorlását, emiatt rendszeresen járnak templomba, amely közösségi eseményt is jelent számukra. A filippínóknak a magyarokhoz hasonlóan központi szerepe van életükben a családi értékeknek, mely hozzájárul ahhoz, hogy a kulturális különbségek ellenére könnyebben illeszkednek be hazánkba.

Bár az eltérő kultúra, a nyelvi különbségek mind-mind kisebb akadályokat gördítenek a Pannon-Work elé, azonban ezeket könnyedén képesek megoldani, akár külföldi toborzó partnereik, akár szakértő kollégáik segítsége által. 

„A Fülöp-szigeteki munkavállalók engedélyének ügyintézése kissé bürokratikusabb, mint más országok esetén. Szigorú szabályok vonatkoznak a külföldi cégekre, akik szeretnének filippínó munkavállalókat, valamint a helyi toborzó cégekre szintén. Egy akkreditációs folyamaton kellett részt vennünk, melyben meghatározott követelményeknek kellett megfelelnünk ahhoz, hogy a Fülöp-szigetekről hozhassunk munkaerőt. Az akkreditáció megszerzése után az ügyintézési folyamat már hasonló, mint egyéb harmadik országok esetén, melyeket a kormányrendelet tartalmaz.” nyilatkozta Farkas Tünde, a Pannon-Work csoport nemzetközi toborzási és közvetítési üzletágvezetője.

farkas tünde pannon wokr

Farkas Tünde, a Pannon-Work csoport nemzetközi toborzási és közvetítési üzletágvezetője

A Fülöp-szigeteki állampolgárok magyarországi munkavállalásának ügyintézése a Pannon-Work számára, mint minősített munkaerő-kölcsönző cégnek egyszerűbb folyamat, mivel egyszerűsített eljárás keretében tudják megoldani a munkavállalók behozatalát. Ez nemcsak megkönnyíti az ügyintézést, hanem lerövidíti annak idejét is. 

„A filippínó munkavállalók alkalmazásának számos előnye van a foglalkoztató vállalat számára. Nagy munkabírással rendelkeznek, szorgalmasok, lojálisak, barátságosak, könnyen tanulnak, képzéseik színvonalasak és gyakorlat orientáltak, valamint nagy létszámban beszélnek angolul, ami a nyelvi akadályok áthidalásában hatalmas segítséget jelent. Beillesztési programra természetesen itt is szükség van, mint egyéb ázsiai országok munkavállalói esetén, melyet minden esetben biztosítunk számukra.” - említette meg Farkas Tünde. 

A Pannon-Work cégcsoportnál minden esetben megvizsgálják, hogy partnereiknél milyen a hivatalos nyelv és ennek megfelelően javaslatot tesznek arra, hogy melyik ország munkavállalóit tudják legkönnyebben beilleszteni a szervezet működésébe. Nációnként integrációs tervet dolgoznak ki annak érdekében, hogy hosszú távon tudják biztosítani a lojális munkaerőállományt, valamint információs anyagokat állítanak össze annak érdekében, hogy segítsék a külföldi munkavállalók eligazodását hazánkban.  

A napokban elfogadott Európai Uniós források hazánkba érkezése kedvezően fog hatni a magyar gazdaságra, de a munkaerőhiány nem fog megoldódni ezáltal, így továbbra is szükség lesz filippínó munkavállalókra.

Amennyiben nagyobb létszámban van szüksége harmadik országbeli munkavállalókra és szeretné, hogy egy több mint 30 éves hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező minősített foglalkoztató vállalat elintézzen mindent a toborzástól a munkába állásig, keresse a Pannon-Work cégcsoportot elérhetőségei egyikén! Országosan 16 irodával rendelkeznek, míg tevékenységük az országhatáron és az Európai Unión túlra, az ázsiai országokig nyúlik. 

Pannon work logo

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hogyan biztosítsuk a kerékpáros munkába járást?

Az elmúlt években a kerékpár és az elektromos kerékpár egyre népszerűbbé vált a munkába járás és szabadidős tevékenységek során egyaránt.... Teljes cikk

Költségelemzést Támogató Munkaidő-Nyilvántartás

A munkaügyi nyilvántartások, munkaidőadat-nyilvántartás és bérszámfejtés általánosan alkalmazott módszereit egyes esetekben el lehet, és... Teljes cikk

Sämling Solution Szervezetfejlesztő (OD) tanácsadó képzés - Miért érdemes Szervezetfejlesztővé válni?

Abba a korba értünk, ahol a szervezetek folyamatos mozgásban vannak, szinte nincs olyan pillanat az életükben, amit nyugvópontnak tekinthetünk.... Teljes cikk