Megjelent: 2 hónapja

Fülöp-szigeteki munkavállalók beillesztése könnyedén

Hazánkban továbbra is fokozódik a harmadik országbeli munkavállalók iránti igény, emiatt folyamatosan érkeznek az Európai Unión kívüli országokból külföldi állampolgárok Magyarországra. A Pannon-Work Zrt. minősített kölcsönzőként könnyített feltételekkel hozhat be az ázsiai országokból, így többek között a Fülöp-szigetekről munkavállalókat, akiknek toborzása a távolság és kulturális különbségek miatt számos kihívást rejt magában.

A bizonytalan gazdasági körülmények ellenére a gyártás, termelés területén, élelmiszeriparban, vendéglátásban működő hazai vállalatok részéről továbbra is nagy igény mutatkozik a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása iránt, akiknek toborzása megoldandó helyzetek elé állítják a minősített munkaerő-kölcsönzőket. 

A külföldi munkavállalók behozatalát 2021. szeptemberében a kormány egy törvénymódosítással kibővítette előbb 9, majd 2022. júliusában további 6 Európai Unión kívüli (harmadik országbeli) tagországgal, melynek eredményeképp könnyített feltételekkel érkezhetnek távolabbi országok állampolgárai hazánkba. A Pannon-Work cégcsoport 2017 óta foglalkozik harmadik országbeliek behozatalával és munkaerő-kölcsönzőn keresztülifoglalkoztatásával. Előbb a szomszédos országokból biztosították a hazai cégek létszámigényét, majd 2021-től, a minősített kölcsönzői státusz megszerzését követően az ázsiai országokban is megkezdték a munkavállalók toborzását és magyarországi behozatalát. 

Jelentős távolságokkal kell számolni az ázsiai országok munkavállalóinak toborzásakor. A Fülöp-szigetek délkelet-ázsiai szigetország, ahol 7641 sziget közül megközelítőleg 800 lakott. A szigetállam magas szintű oktatási rendszere és az állampolgárok kiemelkedő angol nyelvtudása jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy külföldön vállaljanak munkát. A Fülöp szigeteki lakosság 88,7 százaléka római katolikus vallású, fontosnak tartják a vallásuk gyakorlását, emiatt rendszeresen járnak templomba, amely közösségi eseményt is jelent számukra. A filippínóknak a magyarokhoz hasonlóan központi szerepe van életükben a családi értékeknek, mely hozzájárul ahhoz, hogy a kulturális különbségek ellenére könnyebben illeszkednek be hazánkba.

Bár az eltérő kultúra, a nyelvi különbségek mind-mind kisebb akadályokat gördítenek a Pannon-Work elé, azonban ezeket könnyedén képesek megoldani, akár külföldi toborzó partnereik, akár szakértő kollégáik segítsége által. 

„A Fülöp-szigeteki munkavállalók engedélyének ügyintézése kissé bürokratikusabb, mint más országok esetén. Szigorú szabályok vonatkoznak a külföldi cégekre, akik szeretnének filippínó munkavállalókat, valamint a helyi toborzó cégekre szintén. Egy akkreditációs folyamaton kellett részt vennünk, melyben meghatározott követelményeknek kellett megfelelnünk ahhoz, hogy a Fülöp-szigetekről hozhassunk munkaerőt. Az akkreditáció megszerzése után az ügyintézési folyamat már hasonló, mint egyéb harmadik országok esetén, melyeket a kormányrendelet tartalmaz.” nyilatkozta Farkas Tünde, a Pannon-Work csoport nemzetközi toborzási és közvetítési üzletágvezetője.

farkas tünde pannon wokr

Farkas Tünde, a Pannon-Work csoport nemzetközi toborzási és közvetítési üzletágvezetője

A Fülöp-szigeteki állampolgárok magyarországi munkavállalásának ügyintézése a Pannon-Work számára, mint minősített munkaerő-kölcsönző cégnek egyszerűbb folyamat, mivel egyszerűsített eljárás keretében tudják megoldani a munkavállalók behozatalát. Ez nemcsak megkönnyíti az ügyintézést, hanem lerövidíti annak idejét is. 

„A filippínó munkavállalók alkalmazásának számos előnye van a foglalkoztató vállalat számára. Nagy munkabírással rendelkeznek, szorgalmasok, lojálisak, barátságosak, könnyen tanulnak, képzéseik színvonalasak és gyakorlat orientáltak, valamint nagy létszámban beszélnek angolul, ami a nyelvi akadályok áthidalásában hatalmas segítséget jelent. Beillesztési programra természetesen itt is szükség van, mint egyéb ázsiai országok munkavállalói esetén, melyet minden esetben biztosítunk számukra.” - említette meg Farkas Tünde. 

A Pannon-Work cégcsoportnál minden esetben megvizsgálják, hogy partnereiknél milyen a hivatalos nyelv és ennek megfelelően javaslatot tesznek arra, hogy melyik ország munkavállalóit tudják legkönnyebben beilleszteni a szervezet működésébe. Nációnként integrációs tervet dolgoznak ki annak érdekében, hogy hosszú távon tudják biztosítani a lojális munkaerőállományt, valamint információs anyagokat állítanak össze annak érdekében, hogy segítsék a külföldi munkavállalók eligazodását hazánkban.  

A napokban elfogadott Európai Uniós források hazánkba érkezése kedvezően fog hatni a magyar gazdaságra, de a munkaerőhiány nem fog megoldódni ezáltal, így továbbra is szükség lesz filippínó munkavállalókra.

Amennyiben nagyobb létszámban van szüksége harmadik országbeli munkavállalókra és szeretné, hogy egy több mint 30 éves hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező minősített foglalkoztató vállalat elintézzen mindent a toborzástól a munkába állásig, keresse a Pannon-Work cégcsoportot elérhetőségei egyikén! Országosan 16 irodával rendelkeznek, míg tevékenységük az országhatáron és az Európai Unión túlra, az ázsiai országokig nyúlik. 

Pannon work logo

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Eltűnt a telefonod? Így találhatod meg!

Mindannyiunk életében előfordulhat, hogy eltűnik a telefonunk. A rejtélyes eltűnések hátterében számos ok állhat – elkevertük valahová,... Teljes cikk

Olyan hatalmas segítséget kapnak a HR-esek, hogy az egész munkaerőpiac megérzi majd

Egy magyar HR-Tech cég úgy döntött, komolyan felforgatja a vállalatok életét. Teljes cikk

Interjúsorozat a Fülöp-szigetekiek munkavállalásáról

A mai munkaerő-piaci helyzetben nagyon nagy szerepe van a külföldi munkavállalóknak, hiszen a legfontosabb tőke a hatékony és megbízható munkaerő,... Teljes cikk