kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Futópályák, mászófalak építésére is lehet pályázni az idei Aktív Magyarország programban

Idén is folytatódik az Aktív Magyarország program, megjelentek a 2021-es felhívások. Ebben az évben is kiemelt cél a sportolási, mozgási lehetőségek bővítése - közölte a programért felelős kormánybiztosi iroda.

Az Aktív Magyarország program keretében eddig 14 futópálya, 9 görpark, 23 bringapark, 6 vasalt út, 17 sziklamászó útvonal és 15 mászóterem kapott támogatást, több mint 1,3 milliárd forint értékben.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a jelentkezések elbírálását idén is szakmai civilszervezetek készítik elő, amelyek honlapjain elérhetőek a programok kiírásai.

A kormány idén is bringaparkok, futókörök, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésével bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit.

Újra meghirdetik az országos bringaparkprogramot, a futás feltételeinek további javításáért folytatódik az országos futópálya-építési program, és tovább bővülnek a sportmászással kapcsolatos támogatási programok is.

A bringaparkok építésére a kormány 300 millió forint, a futókörök létrehozására 350 millió forint, a fal- és sziklamászást biztosító sportlétesítmények számára pedig 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A futópálya-építési programba bevonják a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségét, 800 és 1000 méter közötti, valamint 1 kilométernél hosszabb városi rekortán futókörök készülnek majd el.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség koordinálásával a bringaparkprogramban pumpapálya, BMX cross, triál, dirt, erdei single trail pálya, BMX freestyle és görpark megvalósítására lehet jelentkezni.

A futópályák és a bringaparkok megépítésére 50 százalékos önrész vállalásával lesz lehetőségük a jelentkezőknek, amelyek lehetnek - többi között - önkormányzatok, önkormányzati szervek, sportegyesületek és egyéb civil szervezetek.

A programokra 2021. február 28-ig lehet jelentkezni, kedvező elbírálás esetén pedig a létesítmények megvalósulási határideje 2022. március 31.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség eközben a sportlétesítmények építését, felújítását és bővítését lehetővé tévő támogatásokat készít elő. Vasalt utakra 60 millió forint, sziklamászó iskolákra és a mászótermekre 30-30 millió forint keret áll rendelkezésre.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Egyre rosszabb a fiatalok egészségi állapota, többen esnek ki a munkából, mint idősebb társaik

2021/22-ben a 18 és 24 év közti korosztály 34 százaléka számolt be róla, hogy mentális zavarral küzd. Teljes cikk

Hiába tölt több időt munkával a munkamániás, mégsem jobb a teljesítménye - kiderült, hogy miért!

A munkafüggőség kognitív jellemzőit tárták fel az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (PPK) kutatói úttörő vizsgálatukban. Eredményeik... Teljes cikk

Ezekben az európai városokban a legjobb dolgozni

Luxemburg, Reykjavik és Berlin is szerepel az első tíz európai város között, melyekben az emberek a legelégedettebbek a munkájukkal - derül ki az... Teljes cikk