Megjelent: 9 hónapja

Havi majd egymillió forint futárként?

Több mint 2500 fővel bővült tavaly a NetPincér futárcsapata, és megduplázódott a back office-t biztosító kollégák létszáma is. A futárok katás vállalkozóként működnek együtt a céggel, márciusban volt, aki 900 ezer forintot vihetett haza.

Soha nem látott gyorsasággal forgatta fel a munkaerőpiacot a koronavírus, és számos ágazatot küldött padlóra. A vendéglátásban, turizmusban, a szórakoztató és kulturális szférában dolgozók ezrei találták magukat egyik napról a másikra bevétel nélkül, miközben a gazdaság más területei - például az online vásárlás, a házhoz szállítás - ugyanilyen sebességgel kezdtek felívelni.

A NetPincérnél már a koronavírus-járvány előtt is évről évre növekvő futárcsapattal számoltak, a pandémia azonban szinte másik dimenzióba helyezte toborzási igényüket. Szerződött futárpartnereik száma ugyanis tavaly több mint 2500-zal növekedett. 2020 tavasza óta nem csak a regisztráció, hanem a teljes betanulási folyamat is online zajlik, így megháromszorozódott a felvételi kapacitás.

A NetPincér GO szerződött partnerei jelenleg csaknem négyezren vannak, és folyamatosan várjuk az új jelentkezéseket nemcsak Budapesten, vidéken is. 2020-ban az általunk kézbesített rendelések átlagosan 28 perc alatt értek ki, amihez óriási és rugalmasan működő csapatra van szükség. A következő időszakban is többszáz fővel szeretnénk bővíteni a futárbázisunkat. Gyakorlatilag mindenkit várunk, aki szívesen dolgozna nálunk, és képes a kiszállításra. Ez lehet kiegészítő kereseti lehetőség, ideiglenes, de akár permanens is” - mondta a HR Portálnak Blaumann Debóra, a cég marketingigazgatója, aki megerősítette: sokaknak, akik hirtelen elveszítették a megélhetésüket, jó és gyors mentőövként szolgált a házhoz szállítás.
 

Katások a bringások


A NetPincér futárjai katás egyéni alvállalkozóként működnek együtt a céggel, tehát nem alkalmazottak. Éppen ezért adottak olyan feltételek, amelyeknek mindenképp meg kell felelniük: a minimum korhatár 18 év, a munkavégzéshez egyéni vállalkozói engedély szükséges, és fontos kritérium, hogy minden futár rendelkezzen okostelefonnal, amelyen használni tudja a NetPincér cég futár appját. Az időjárásnak megfelelő ruházatot, illetve a kiszállító táskát és - tavaly március óta - a maszkot és kézfertőtlenítőt is a munkáltató biztosítja.

Futárkodni kerékpárral, robogóval és autóval is lehet. A közlekedési eszközt a futár választja ki, és az sem jelent problémát, ha a jelentkező nem rendelkezik ilyennel, mert a cég minden, a munkavégzéshez köthető beszerzés megoldásában segít.

 

 

Mennyit keres egy futár?


A futároknak teljesítményük alapján számla ellenében fizetnek. A számlákat kéthetes periódusokban állítják ki, a bérezés területspecifikus, a futárdíjtáblák teljesen publikusan elérhetők az interneten. Az április 19-től hatályos táblázat értelmében például egy robogós futár órabére a II. kerületben, Újbudán és Angyalföldön 1000 forint, Dunakeszin 1200, Szentendrén pedig 2000. Ehhez adódik még a címpénz, ami zónánként 350 és 850 forint között változik.

Az, hogy milyen régóta futárkodik valaki a NetPincérnél, nem az egyetlen szempont az elérhető díjazás szempontjából. Ha valaki szorgalmas és tapasztalt, valamint fő bevételi forrásként tekint a futárkodásra, akár gyorsan is top futárrá válhat kiemelkedő díjazással, függetlenül attól, hogy mikor lett szerződött partnerünk” - mondja Blaumann Debóra.

Blaumann DebóraBlaumann Debóra


A megkereshető összeget számos tényező befolyásolja: a jármű, a napszak, a terület, ahol a futár dolgozik, a helyismeret, és persze az, hogy mennyire precíz és talpraesett az illető, milyen jó a problémamegoldó készsége.

Márciusban Budapesten az átlag órabér 2000 és 2400 forint között alakult, vidéken pedig 1700 és 2200 forint között, de volt olyan futár, aki csaknem 900 ezer forintot vitt haza jatt nélkül ebben a hónapban” - árulta el a marketingigazgató.

A fenti összegek borravaló nélkül értendők, ami szintén jelentősen növelheti a havi bevételt. Márciusban például volt, aki csak az immár online is adható borravalóból plusz 70 ezer forintot gyűjtött. Ezen felül sokan készpénzben adják a jattot, amelynek összege könnyedén elérheti a százezres nagyságrendet is.

 

 

 

 

Kapitány, kapitányom!


Az alvállalkozói szerződés pontos és szigorú munkafeltételeket tartalmaz, emellett mindenki megkapja a NetPincér Futár Etikai Kódexet és a Futár Magatartási Kódexet, amelyek betartása mindenki számára kötelező.

A szerződéskötés után mindenkit összekötünk egy ún. futárkapitánnyal, akinek az a feladata, hogy a megrendelőktől kapott értékelések mellett személyesen is nyomon kövesse a futárok munkáját, támogassa őket, és megválaszolja a felmerülő kérdéseiket.

Így - noha több ezer partnerről van szó - a kisebb csapatoknak és a kapitányoknak köszönhetően gyakran baráti és közvetlen viszony alakul ki a futárok között. A kapitányok révén a visszajelzések, észrevételek is gyorsan el tudnak hozzánk jutni, ami erősíti a két irányú kommunikációt, és lehetőséget ad a folyamatos fejlődésre
” - magyarázza Blaumann Debóra.

Bárki előléphet futárkapitánnyá, aki több felelősségre és kiemelt szerepre vágyik. Ők feladataikért bónuszt kapnak, hiszen több futár ügyeit fogják össze.

 

 

 

 

Ki? Merre? Mennyit?


Egyébként az, hogy ki hol és mikor dolgozik, úgy dől el, hogy a NetPincér munkatársai előzetesen kiírják a vállalható műszakokat csaknem két hétre előre minden zónára vonatkozóan. A futárok ez alapján maguk dönthetik el, hogy melyik területen és milyen időintervallumban szeretnének dolgozni. A futárokat korábbi teljesítményük alapján csoportokba rangsorolják, és először mindig a legjobban teljesítők választhatnak.

Ha megnézzük, hogy ki állt futárnak az elmúlt egy évben, rendkívül színes képet látunk. Van, akinek ez az egyik fő kereseti forrása, mások mellékesként csinálják. Vannak színészek, zenészek, rendezvényszervezők, fotósok, de van pincér, tévébemondó, értékesítési igazgató és tanár is a csapatban” - mondja Blaumann Debóra.

NetPincér futár
Bár a járvány elsősorban a fiatalok és a nők munkaerőpiaci pozícióit rontotta nagymértékben, a házhoz szállító cégnél nem tapasztaltak változást a jelentkezők nembéli arányában és az életkort vizsgálva sem. “Ehhez a munkához elsősorban elszántság kell, valójában sem az nem számít, hogy valaki férfi vagy nő-e, sem pedig az, hogy hány éves” - véli a marketingigazgató.

Természetesen vannak, akik számára a jelenlegi helyzetben mentőövként szolgált a házhoz szállítás valamilyen formája, és amint lehet, visszatérnek majd az eredeti foglalkozásukhoz. A természetes fluktuáció mellett azonban egyre többen terveznek a NetPincérrel hosszú távon is. “A futárkodás egyik legnagyobb előnye ugyanis a rugalmasság. Itt mindenki akkor és annyit tud dolgozni, amikor és amennyit szeretne. Nem véletlen, hogy futárpartnereink saját bevallásuk szerint szabadságot szeretik a legjobban ebben a munkában. Emellett kiszámítható és versenyképes is a kereset” - mondja Blaumann Debóra.

A vállalatnál egyébként tavaly tavasszal bevezettek egy futártámogatási programot, amelynek keretében azoknak a futároknak nyújtanak pénzügyi támogatást, akik házi karanténba kényszerülnek, ezért átmenetileg nem dolgozhatnak.

 

 

 

 

A háttérben még további 270-en


Ahhoz, hogy egy ilyen méretű cég zökkenőmentesen működjön, a futárok mellett óriási back office-ra van szükség. A NetPincér szervezeti felépítésében is megtalálhatók a klasszikus vállalati területek: a logisztika, a product, a tech, a BI, a marketing, a pénzügy, a HR, a sales, valamint az ügyfél- és partnerszolgálat. Ezeket a háttérmunkákat a cég kilencedik kerületi irodaházában dolgozó kollégái látják el, akiknek létszáma 2020-ban megduplázódott, és 270 fölé nőtt. “Arra számítunk, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Jelenleg is több tucat pozícióra keresünk kollégákat” - teszi hozzá Blaumann Debóra.

A NetPincér eredetileg egy magyar alapítású cég, amely 1999-ben jött létre, és ma már a németországi központú, több mint 50 országban jelenlévő Delivery Hero hálózat tagja. Saját futár szolgáltatásuk, a NetPincér GO 2018-ban indult el. Mára az étel házhoz szállításon túl sok más típusú üzlet áruit is kiszállítják. 2020 decemberében újabb mérföldkőhöz ért a cég, amikor elindult a vállalat saját üzlethálózata.

 

 

 

 

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.03.04Szemléletváltás a toborzásban Alapítsa meg új modern HR kultúráját! 1. nap - Hatékony toborzás 2. nap - Employer Branding 3. nap - Célcsoportok meghatározása a toborzásban 4. nap - Social Media a toborzásban 5. nap - Folyamatkontroll és Projektmenedzsment a toborzásban Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Felszolgáló

A felszolgáló feladata, hogy a vendéglátóipari egységekben ételt és italt szolgáljon fel a vendégeknek. A szakképzési rendszer átalakulása miatt,... Teljes cikk

Sárvári Mariann lett az Év projektmenedzsere

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva immár 21. éve adja át a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla - a magyar projektmenedzsment szervezetek... Teljes cikk

Megváltozott a mezőőrök és hegyőrök munkájára vonatkozó szabályozás

Az Agrárminisztérium megújította a mezőőrök és a hegyőrök szolgálati viszonyának szabályozását. Az új jogszabály a mintegy 430 mezei... Teljes cikk