Megjelent: 1 hónapja

Igazi népvándorlás indulhat el a munkaidőkeret miatt

Százával mondanak majd fel a most még röghöz kötött dolgozók a munkaidőkeretek lejártával a Vasas Szakszervezet szerint. Az autó-, gép- és elektronikai ipari vállalatok közül soknál már most 12-18 százalék közötti béremelésről szóló megállapodás született, hogy a dolgozók ne igazoljanak át máshová.

Százával mondanak majd fel a most még röghöz kötött dolgozók a munkaidőkeretek lejártával a Vasas Szakszervezet szerint. Bár továbbra is csak félgőzzel termelnek a legtöbb autó-, gép- és elektronikai ipari üzemben a világszintű alkatrészhiány és logisztikai problémák miatt, sok cégnél még így is csak a dolgozók túlóráztatásával tudják teljesíteni a megrendeléseket - írja a Népszava.

A munkaerőhiány azonban egyelőre inkább csak a jövőre nézve fáj a cégek többségének, most még a hamarosan lejáró munkaidőkeretekben felhalmozódott ledolgozatlan mínuszórák okoznak fejtörést. A szakszervezetek által csak rabszolgatörvényként emlegetett, a kormánytöbbség által éppen három éve megszavazott törvénymódosítás lehetővé tette ugyanis, hogy a cégek több éves munkaidőkeretben igazítsák a megrendelések mennyiségéhez a dolgozók munkaidejét.

Ha kevés a megrendelés, kevesebbet kell dolgozni, ha több, akkor ezeket a mínuszórákat ledolgoztatják, de mindig alapbér jár csak, túlóradíj nem.

Az ágazatban arra számítanak, hogy február végére, március elejére helyreállnak az ellátási láncok, és onnantól gőzerővel beindulhat a termelés. Csakhogy a cégvezetők azt is látják, hogy a jelenlegi dolgozói létszámmal aligha lesznek képesek nagy ugrásokra. Pláne, hogy több gyárban is március, április környékén járnak le a dolgozókat most még röghöz kötő munkaidőkeretek.

Abban a pillanatban dolgozók százai fognak ugyanis egyszerre fölállni, és másik céghez „igazolni” – mondta a Népszavának László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Amíg ugyanis a munkaidőkeret nem jár le, a dolgozók nem tudnak váltani. Ha előbb kilépnének a cégtől, a jelenlegi szabályozás értelmében vissza kellene fizetniük a termeléskiesések során felhalmozódott ledolgozatlan órák ellenértékét. A munkaidőkeretek végén azonban ezeket a mínuszórákat le kell nullázniuk a cégeknek, így akkor a dolgozók is munkahelyet tudnak váltani.  

A tőkeerősebb cégek ezért is hajlanak most jobban a nagyobb, akár kétszámjegyű béremelésekre, és a cafeteria-jutattások növelésére. Sok helyen már most 12,5-18,7 százalék közötti béremelésről szóló megállapodást írtak alá, a cafeteria-keretek pedig évi 100-200 ezer forinttal bővülnek. 

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter