kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Így jött ki a válságból nyertesen a munkaerő-kölcsönző - esettanulmány

2019-ben zakatolt a gazdaság, a munkaerőhiány jelentette az egyik legnagyobb kihívást. Idén márciustól, a koronavírus terjedésével változott a helyzet. Hogyan tudott a Viapan Group megküzdeni a kihívásokkal és előnyére fordítani a megváltozott helyzetet? Egy HR-szolgáltatótól azért is érdemes tanulni, mert ők a saját szervezetükben is megtapasztalják a cégek kihívásait.

“Áprilisban a megbízásaink a korábbihoz képest hirtelen egyharmadára csökkentek. A termelőcégek a kölcsönzöttektől váltak meg első körben” - kezdi az utóbbi fél év bemutatását Vida Péter, a Viapan Group vezérigazgatója. A cégcsoport Kelet-Közép-Európa meghatározó HR-szolgáltatója, ide tartozik többek között a diákmunkában megkerülhetetlen Meló-Diák, a munkaerő-kölcsönzéssel, -közvetítéssel, fejvadászattal foglalkozó Viapan Dologidő, a Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet. A cégcsoport kollaboratív robotok termelésbe állításával is foglalkozik. 2019-es forgalma közel kilencmilliárd forint volt. A cégcsoportnál évente mintegy 15 ezer dolgozó keres munkát, és csaknem 160 belső alkalmazott dolgozik, kecskeméti varrodájuk 40 megváltozott munkaképességű személyt alkalmaz.

A Viapan áprilisban főleg járműipari beszállítói területen érzékelt termelés-visszaesést, létszámcsökkentéseket. A cégcsoport így komoly nyomás alatt állt: egyszerre kellett munkát biztosítania az általa foglalkoztatott diák és felnőtt munkaerőnek, megóvnia a nyugdíjasszövetkezeti tagok egészségét és megtartani a belsősöket.


A kilábalás kulcsai: új iparágak és rugalmas szolgáltatás


Hogy mentse saját dolgozóit, a Viapan azokra a szektorokra koncentrált, ahol a legnagyobb szükség volt a plusz munkaerőre, ilyen volt például az élelmiszeripar és a mezőgazdaság. A megoldást még a többfrontos reform jelentette: a partnereknek kínált rugalmas megoldások, a szolgáltatások minél flexibilisebb kínálata, valamint a cégcsoport működésének racionalizálása.

A rugalmas szolgáltatás a rugalmasabb árképzést jelentette, valamint azt, hogy a szolgáltatási paletta minél több elemét (munkaerő-kölcsönzés, gyorskölcsönzés, diákmunkások, kollaboratív robotok termelésbe állítása, stb.) igyekeztek kombinálni a partnercégekre szabott megoldáshoz. Így napról napra ingadozó megrendelési volumen esetén lehetőség volt az ún. gyorskölcsönzés (egyszerűsített foglalkoztatás) segítségével naponta változó létszámigényt is kérni. Júniusban már látszott: fokozatosan bővül a feldolgozóipar, élénkül a szolgáltatás és a kereskedelem is.

A Viapan nagy sikerként könyveli el, hogy a 2020-as II. negyedéves terveik a vírushelyzet ellenére körülbelül 70%-on teljesültek.

Siker, hogy az idei szezonban Baranya megyében kétszer annyi diákot tudtak foglalkoztatni kukoricacímerezési munkákra, mint tavaly; a szilvaszezonra pedig 900 főt toboroznak. A balatoni nyári szezonban a Viapanon keresztül foglalkoztatott dolgozók száma pedig meghaladja az 1500 főt.


A költségcsökkentés volt a kulcs a válságban


A Viapannál is szükség volt belső reformokra, ami legfőképpen a beszerzések észszerűsítését és központosítását jelentette. Már a covidtól függetlenül, az év elején a csapat tagja lett egy profi beszerző, aki áttekintette az összes kirendeltség összes vásárlását. Hasonlóképpen kedvezőbb konstrukciókat értek el a biztosításokban, mivel összes munkatársuk ugyanazon biztosítóhoz tartozik és ezzel jelentős kedvezményt értek el.
Vida Péter: Nagy volt a megtartóereje a vállalati belső tréningeknek

A kormány által biztosított pályázati összegből visszaállították belső béreiket, és folyamatosan igyekeztek a dolgozók munkakörülményeit még jobbá tenni. Ennek köszönhetően nem volt szükség jelentős leépítésre.


Íme a nyerő munkaerő-megtartó lépések


Nagy a munkatárs-megtartó ereje a tréningeknek is: az év folyamán számos belső képzést tartottak ezek legtöbbjét pályázati pénzből. “Amikor ezeket a tréningeket terveztük, még nem is gondoltunk rá, milyen hasznosak lesznek a változásmenedzsment szempontjából: kommunikációs készségek fejlesztése, ügyfélszolgálati kommunikáció, pénzügyi ismeretek, toborzás, IT, sőt DISC-képzést is kaptak a kollégák. Ezeket a kijárási korlátozások alatt az online térbe tereltük - sikerrel. Az online munkavégzéshez az addig nem laptopon dolgozó kollégák laptopot kaptak, és elkészült egy segédanyag is, ami a home office munkához, egészségmegőrzéshez, időmenedzsmenthez adott segítséget - és elégedettségmérést is végeztünk” - összegzi az intézkedéseket Vida Péter. Nagy figyelmet fordítanak az autóflottára - a céges autókban a lehető legtöbb biztonsági berendezést, szolgáltatást kínálják. Az irodákban ergonomikus asztalokat, székeket helyeztek el.

Vida Péter hangsúlyozza: a munkavállalók és a partnercégek is a lehető legnagyobb biztonságot igénylik: ez jelenti számukra a gazdasági stabilitás alapját. Az atipikus, rugalmas foglalkoztatási formák: munkaerő-kölcsönzés és kollaboratív robotok alkalmazása nagy segítség a változó körülmények között, a belső szervezetet pedig a kommunikáció erősíti meg.

Bővebben a Viapan intézkedéseiről itt olvashat.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk