Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

Így vett fel menekülteket csapatába az IKEA

Tavaly indította el Magyarországon a menekülteket megcélzó munkavállalói programját az Ikea lakberendezési lánc. Azóta ukrán, afrikai, dél-amerikai kollégák is dolgoznak az áruházi csapatokban. A projektet a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) idén decemberben Sokszínűségi díjjal ismerte el. László Csilla HR generalistát kérdeztük a részletekről.

László Csilla Ikea menekültek felvétele-
images

Az IKEA-láncot üzemeltető Ingka csoport Skills for Employment (Munkavállalói Készségek) elnevezésű kezdeményezése már több mint 1400 menekültet és menedékkérőt támogatott foglalkoztathatóságuk és nyelvtudásuk fejlesztésében, valamint segített nekik munkatapasztalatot szerezni, hogy az Ingkánál vagy más vállalatoknál munkába állhassanak. Ez 900 fős növekedést jelent a 2021-es évhez képest. Cél, 30 országban a 2500 fő elérése.

A HBLF díját elnyerő projekt Magyarországon 2021-ben kezdődött, és jelenleg is tart. A cég a nyitott pozíciók egy részét menekülteknek ajánlja fel.

A program három részből áll:
    • A menekültek számára az IKEA egy képzést biztosított, itt alapvető munkavállalói ismeretekkel, jogokkal kapcsolatban kapnak tájékoztatást, illetve arról, hogyan kell elképzelniük egy kiválasztási folyamatot.
    • A cég munkatársai - a Menedék Egyesület segítségével képzéseket és tréningeket kapnak az interkulturális különbségekről, illetve arról, hogyan érdemes együtt dolgozniuk, megismerkedniük a menekült munkatársakkal.
    • A kommunikációs kampány keretében pedig a szélesebb társadalom számára tárja fel a vállalat a befogadás előnyeit.

Vállalaton belül a People & Culture (ez a HR-t takarja) és a kommunikációs osztály munkatársai vettek részt a projekt előkészítésében és kivitelezésében.

A programnak is köszönhető, hogy a cég az orosz-ukrán háború miatt kialakult menekülthullámra is gyorsan reagált: munkatársi ajánlásra gyűjtés szerveződött a kollégák között, az önkéntesnapokon a munkatársak segítettek a menekülteket fogadó helyszínek berendezésében, működtetésében.

Bizonyos pozíciókba az angol is elég volt

László Csilla elmondta, hogy az állásokra az IKEA karrierportálján lehetett jelentkezni. Ahol nem elvárás a magyar nyelv ismerete, azok felkerültek a weboldalra angolul és magyarul is, így minden jelentkező egyenlő esélyekkel indult.

„A programban minden magyarországi egység részt vesz. A pozíciókat tekintve nincs megkötés, hogy ki, milyen területre jelentkezhet, ez a végzettségen és a nyelvismereten múlik. Ha a jelölt beszél angolul és van például lakberendezői végzettsége van, akkor jelentkezhet a lakberendezők csapatába.” - fogalmazott a HR generalista.

Vannak pozíciók, ahol szükséges a magyar nyelv ismerete - vevőszolgálat, eladás, ide azokat a jelentkezőket várják, akik már társalgási szinten beszélik a nyelvet. Azonban például több területen is van lehetőség csak angol nyelv ismeretével elhelyezkedni, amit az álláshirdetésben is jeleznek.

A jelentkezők számáról László Csilla elmondta, hogy rengeteg pályázattal startolt a program, csak úgy sorjáztak az állásinterjúk. „Jelenleg 13 oltalmazott státuszú munkatársat foglalkoztatunk az áruházainkban. Vannak ukrán menekült munkatársaink, de van, aki Dél-Amerikából, Afrikából érkezett.”

A cég figyelt a meglévő munkatársak felkészítésére is. „Mindenki kapott tájékoztatást a projekt indulása előtt, illetve a közvetlen kollégáknak kötelező volt egy tréning. A Fejleszd a tehetséged belsős programsorozat keretében pedig bárki önkéntesen részt vehetett érzékenyítő tréningen.”

Mi volt a legnagyobb kihívás? „A program indulásakor a tanulási időszak rejtett sok fejlesztendő pontot. Újra kellett gondolnunk a mindennapi folyamatainkat, ugyanis többször előfordult, hogy ami számunkra egyértelmű és evidens, azt mondjuk egy másik országban, kultúrában teljesen máshogy kezelik” - mondta László Csilla.

A szakember a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy több olyan oltalmazott státuszban lévő munkatárs is dolgozik a magyarországi IKEA áruházakban, akik még 2021-ben a program első hullámában csatlakoztak.

És  íme egy videó, az Iránból érkezett, keresztény, az LMBTQ-ba tartozó Behrouz történetéről.

A nyitóképen László Csilla

 

 

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Álláskeresés és szórakozás egy csomagban: az idei első nagy állásbörzén jártunk

Helyben akarnak interjúzni vagy legalább a szakmai vezetővel beszélni, élményt szeretnének gyűjteni munkakörökről, inspirációt meríteni a... Teljes cikk

Így tudják megszólítani a Z generációs munkavállalókat a vállalatok

Az interaktív kommunikáció és a nyitottság is elengedhetetlen, ha egy el szeretne érni egy Z generációs fiatalt. Teljes cikk

Idén a fizetések még az eddiginél is fontosabbak lesznek

Immár harmadik éve készíti el munkavállalói visszajelzések alapján a legjobb munkahelyek – Top Employers – listáját a Munkahelyeink.hu. A ma... Teljes cikk