Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Informatikai felzárkózási lehetőség előtt állnak a kkv-k

Hamarosan újabb informatikai fejlesztésekre pályázhatnak európai uniós pénzből a kis- és közepes vállalkozások. A teljes körű infokommunikációs megoldásokat nyújtó Modern vállalkozások programja is folytatódik jövőre. Az indulás óta mintegy 1500 kkv tért már át a modern eszközökre, online megoldásokra - írja a Magyar Idők.

images

A Modern vállalkozások programjára európai uniós forrás is rendelkezésre áll a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (GINOP). Nemcsak a cégek fejlesztéseire jut pénz, hanem annak szakmai hátterére is. Idetartoznak többek közt azok a rendezvények, ahol az infokommunikációs szakemberek bemutatják a vállalatvezetőknek azokat a megoldásokat, amelyeket sokszor nem is ismernek az érintettek. A program ideje alatt 127 rendezvényt tartanak meg országszerte - írja a lap.

Eddig 200 informatikai szállítóval kötöttek megállapodást, és mintegy 450 kedvezményes infokommunikációs termék közül választhatnak a kkv-k. Az országban összesen 29 fős tanácsadói hálózat méri fel a vállalkozások informatikai felkészültségét. A szakemberek fejlesztési stratégiát építenek fel, majd javaslatot tesznek olyan digitális eszközök vagy szolgáltatások beszerzésére, melyekkel a cégek kiválthatják a hagyományos papíralapú feladatvégzést vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldásokat.

A Modern vállalkozások programjában a következő fél évben el szeretnék érni, hogy 3000 vállalkozás szerezze meg a Digitálisan felkészült vállalkozás védjegyet, azonban a kamara várakozása szerint ezt a számot akár meg is haladhatják.

Magyar Idők
Follow hrportal_hu on Twitter