Megjelent: 4 hónapja

Ismerd meg az ezüst izgalmas történetét!

A legtöbb háztartásban valamilyen módon felfedezhető az ezüst. Leginkább ékszerek formájában van jelen, de akár étkészlet vagy díszítőelemek is készülhetnek belőle. Emellett nagyon sokféleképp felhasználható ez a különleges nemesfém, melynek története igazán érdekes.

Ismerd meg az ezüst izgalmas történetét!
-

Az Ékszerpalota kínálatában lévő ezüst kollekciók a hétköznapokban és a különleges alkalmakkor is megállják a helyüket. Ha szeretnél igazán ragyogni, akkor egy ízlésesen megválasztott ezüst ékszert érdemes választani. Különösen akkor, ha hideg bőrtónussal rendelkezel, hiszen akkor nagyon jól passzolnak hozzád ezek a darabok. De abban az esetben is érdemes viselned a kollekció részeit, ha esetleg fémallergia miatt más nemesfém nem jöhet szóba, mivel az ezüst antiallergén fém.

Az ezüst a történelem hajnalán

Az ezüst története több ezer évre nyúlik vissza. Egész konkrétan olyannyira, hogy akkoriban az emberiség még primitív módszerekkel igyekezett bányászni. A szakértők szerint az ezüst az első nemesfémek közé tartozott, melyeket az emberiség ki tudott nyerni és képes volt formálni.

Az ókori civilizációkban előszeretettel használták az aranyat és az ezüstöt ékszerkészítésre. Különösen az ókori egyiptomiak, görögök, valamint rómaiak használták.

A sötét középkor

A középkorban is készítettek ékszereket ezekből az értékes nemesfémekből, azonban ekkoriban főleg érmeket vertek belőle, melyek aztán fizetőeszközként szolgáltak. Természetesen az arannyal is hasonló volt a helyzet, mely akkoriban is jóval értékesebb, mint az ezüst.

Az újkor és napjaink

A 18. századtól kezdve megindult az ékszerek tömegtermelése. Az ezüstből készült kiegészítők viselését egyre többen engedhették meg maguknak. Ez egyben azt is jelentette, hogy nagymértékben nőtt a népszerűsége.

Manapság rengeteg ember visel ezüst ékszert, mivel sokak esetében a fémallergia csak ezt teszi lehetővé. Tagadhatatlan, hogy az arany továbbra is a legértékesebb nemesfém, azonban nem feltétlenül népszerűbb az ezüstnél. Mindkettőt előszeretettel viselik nők és férfiak egyaránt.

Az ezüst ékszerek rendkívül elegánsak tudnak lenni, így esküvőkön, különleges alkalmakkor, de akár a hétköznapok során is jól megállják a helyüket. Nem túlzás kijelenteni, hogy a sikkes stílus, az elegancia és az időtlenség tökéletes szimbólumai.

Ráadásul sokan úgy tartják, hogy az ezüstnek jótékony hatásai vannak a szervezetre. Főleg azok kamatoztathatnak a gyűrűk, karperecek és karkötők viseléséből, akik valamiféle ujj- vagy csuklófájdalom miatt szenvednek a mindennapokban. Az ízületi bántalmak esetén is hatékony lehet. Nem csoda, hogy az orvostudomány is felfedezte ezt a nagyszerű nemesfémet és annak tagadhatatlan előnyeit, így egyre több krémbe és gyógyszerbe is belekerül.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kirúgták a légiutas-kísérőt, dühében szétvert egy reptéri üzletet - videó

A stewardess átszámítva körülbelül 580 ezer forintos kárt okozott. Teljes cikk

Kiszámolták: ennyivel jár rosszabbul egy szülő egy gyerektelenhez képest

A szülők a nem szülőkhöz képest bő két és félszer több saját erőforrást áldoznak a társadalom fenntartására, a gyereknevelésre fordított... Teljes cikk

Meghirdette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj idei pályázatát az MTA

Meghirdette Bolyai János Kutatási Ösztöndíj-pályázatát a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a támogatást 2024-ben is 155 kiváló kutató nyerheti... Teljes cikk