Megjelent: 2 éve

Itt a nemzetközi lista! Négyszer annyi pénzt kap egy norvég nyugdíjas, mint egy magyar

Norvégiában 1797 euró az átlagos havi nyugdíj összege, Magyarországon ugyanez 413 eurónak megfelelő összeg, azaz 150 ezer forint.

norvégia nyugdíj-

A Picodi.com elemzői megvizsgálták az öregségi nyugdíj összegét a világ 44 országában és ellenőrizték, hogy ez az összeg biztosítja-e legalább a minimális életminőséget. Az állami nyugdíjat vették figyelembe, vagyis a nyugdíjjogosult korban lévők mindenkori és rendszeres juttatását, az úgynevezett első pillért.

Kiderült az elemzésből: a norvég nyugdíjasok kapják a legtöbb pénzt, őket a svájciak és az amerikaiak követik. A lista másik végén az albánok, a moldávok és az ukránok tartózkodnak. A magyar nyugdíjasok ebben az összevetésben a középmezőnyben állnak, az életszínvonalat tekintve pedig egy kicsit rosszabb pozíciót foglalnak el - írja a Napi.hu.

nyugdíj nemzetközi élelmiszerár

Forrás: picodi.com

A vizsgált 44 ország közül Norvégia lakosai kapják a legmagasabb nyugdíjat – ami a legfrissebb hivatalos statisztikák szerint havi 1797 euró Svájc (1704 euró) és az USA (1482 euró) szintén kitűnnek magas állami nyugdíjakkal.

Magyarországon a KSH legújabb adatai szerint a nyugdíjat 2 028 758 személy kapja, és az átlag öregségi nyugdíj összege nettó 150 571 forint, ami 413 eurónak felel meg - derül. Ez a 23. hely a listán.

A megadott összegek csak az első nyugdíjpillért mutatják. A második pillér (jövedelemhez kapcsolódó megtakarítási program) vagy a harmadik (önkéntes alapon nyugdíjbiztosítás vagy egyéni megtakarítás) kiépítése nem kötelező. Az ezekből a megtakarításokból származó pénzt a nyugdíjas a nyugdíjkorhatár elérésekor egy alkalommal vagy részletekben veheti fel. Ez az oka annak, hogy ezeket a pilléreket nem lehetséges bevenni a tanulmányba. 

nyugdíj nemzetközi

Forrás: picodi.com

Fotó: unsplash.com

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek