Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 1 éve

Kategorikusan elutasítja a bérszövetség a nulla százalékos béremelést

Országos akciót indított a bérszövetség, amelynek tagjai kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek az önkormányzati cégeknél, intézményeknél. A köztisztviselői, közszolgáltatói, szociális és kulturális szférában működő szakszervezetek a bértárgyalások megkezdését remélik az akciótól.

A szövetséget olyan szakszervezetek hozták létre, amelyek nem fogadják el, hogy az általuk képviselt dolgozók bérét az önkormányzatok, beleértve a fővárost is, nem kívánják emelni. A bérszövetség a jelenlegi 0 százalék helyett legalább 6 százalékos béremelést tart elfogadhatónak.

Kordás László, a bérszövetség koordinátora - aki egyben a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke is - közölte, a bérszövetséget a BKV-nál és a Budapesti Közlekedési Központnál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, valamint a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél, a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt.-nél, a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.-nél, a Fővárosi Kéményseprőipari Nonprofit Kft.-nél és a Budapest Közút Zrt.-nél jelen lévő Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 alapította.

Mivel a 0 százalékos béremelési ajánlat nemcsak a fővárosban sújtja a közszolgáltatói területen dolgozókat, hanem az egész országban, ezért megalakulása óta csatlakozott a bérszövetséghez a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), valamint a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) is.

A bérszövetség tagjai minden olyan munkáltatónál kezdeményezték a kollektív munkaügyi vitát, ahol az általuk képviselt munkavállalók dolgoznak. A kollektív munkaügyi vita kezdeményezésétől számítva az érintett munkáltatóknak hét napjuk van, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a szakszervezetekkel, ellenkező esetben a munkavállalói szervezetek újabb akciót indítanak, amelyek között szerepel a sztrájk lehetősége is. Ugyanakkor megjegyezte, ez utóbbi azt jelenti, hogy tárgyalásokat kezdenek az elégséges szolgáltatás megállapításáról.

A bérszövetség tagjai fontosnak tartják a munkahelyek megőrzését, a kollektív szerződések tartalmának a megvédését és esetleges kiegészítését. A szerveződésben résztvevők tisztában vannak a járvány okozta nehéz gazdasági helyzettel, a béremeléstől azonban nem tekinthetnek el - mondta Kordás László.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook