Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Ki csapta be a nyugdíjasokat?

A Fidesz szerint a szocialisták ma is becsapják a nyugdíjasokat, így reagált a kormánypárt arra, hogy az MSZP szerint a nyugdíjasok számára a jövő év sem lesz kedvezőbb az ideinél - írta az MTI.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista alelnöke azt mondta, hogy a nyugdíjasok számára a jövő év sem lesz kedvezőbb az ideinél.

Korózs közölte: az Orbán-kormány idei intézkedéseit vizsgálva megalázásként lehet tekinteni a jövőre eredetileg előirányzott 0,9 százalékos nyugdíjemelésre, amit ugyan a kormány később 1,6 százalékra módosított, ez azonban még mindig elmarad az MNB jövő évi inflációs előrejelzésétől.

"A kormány érzékelte, hogy nagy a baj, ezért karácsony előtt odalökött a nyugdíjasoknak egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, ami 12 hónapra lebontva 833 forintra jön ki. Ennyit ér a kormánynak a nyugdíjasok társadalma" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A Fidesz közleményében így reagált: "a szocialisták semmit sem változnak, kormányzásuk alatt is csak kihasználták és becsapták a nyugdíjasokat, és ma is ugyanezt teszik".

A baloldal nyugdíjemelést ígért az időseknek, aztán elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat. Azt ígérték nekik, hogy nem lesz gázáremelés, majd háromszorosára emelték a gáz árát. Megígérték, hogy csökkentik az élelmiszerek általános forgalmi adóját, végül megduplázták azt. A baloldal most is "összevissza hazudozik" az időseknek - írták.

Úgy folytatták: a szocialisták kormányzásával és Korózs Lajos állításaival szemben a nyugdíjellátások ma nem csökkennek, hanem nőnek. Ahogy 2010 óta minden évben, jövőre is garantálják a nyugdíjak értékének megőrzését - tették hozzá.

Januártól 1,6 százalékkal, havi 2 ezer forinttal nő egy átlagos nyugdíj, és csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, amivel további tízezreket spórolhatnak a nyugdíjasok. Ha a szocialistákon múlna, a nyugdíjasok ezt sem kapnák meg, az MSZP-től kezdve Gyurcsány Ferencen át a Jobbikig ugyanis mind nemet mondtak a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésére - vélekedtek.

A szocialisták az első perctől támadják a nyugdíjasoknak szóló Erzsébet-utalványt is, "miközben nekik soha még csak eszükbe se jutott valamit adni az időseknek, mindig csak elvettek tőlük" - olvasható a közleményben.

MTI
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nyugdíjas munkavállaló

Saját jogú nyugdíjas munkavállalóról akkor beszélünk, amikor valaki öregségi nyugdíjat kap, vagy a nők, akik 40 munkaviszony után kedvezményes... Teljes cikk

Nyugdíjprémium összege

A kifizetésre kerülő nyugdíjprémium összegét a 2019. évre várható GDP növekedés 4,6 százalékos mértékének 3,5-del csökkentett összege (1,1)... Teljes cikk

Nyugdíjkiegészítés

Ha az éves várható nyugdíjas fogyasztói árnövekedés és a januári nyugdíjemelés mértékének különbözete egy százalékpont alatti, akkor az... Teljes cikk