kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Ki csapta be a nyugdíjasokat?

A Fidesz szerint a szocialisták ma is becsapják a nyugdíjasokat, így reagált a kormánypárt arra, hogy az MSZP szerint a nyugdíjasok számára a jövő év sem lesz kedvezőbb az ideinél - írta az MTI.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista alelnöke azt mondta, hogy a nyugdíjasok számára a jövő év sem lesz kedvezőbb az ideinél.

Korózs közölte: az Orbán-kormány idei intézkedéseit vizsgálva megalázásként lehet tekinteni a jövőre eredetileg előirányzott 0,9 százalékos nyugdíjemelésre, amit ugyan a kormány később 1,6 százalékra módosított, ez azonban még mindig elmarad az MNB jövő évi inflációs előrejelzésétől.

"A kormány érzékelte, hogy nagy a baj, ezért karácsony előtt odalökött a nyugdíjasoknak egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, ami 12 hónapra lebontva 833 forintra jön ki. Ennyit ér a kormánynak a nyugdíjasok társadalma" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A Fidesz közleményében így reagált: "a szocialisták semmit sem változnak, kormányzásuk alatt is csak kihasználták és becsapták a nyugdíjasokat, és ma is ugyanezt teszik".

A baloldal nyugdíjemelést ígért az időseknek, aztán elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat. Azt ígérték nekik, hogy nem lesz gázáremelés, majd háromszorosára emelték a gáz árát. Megígérték, hogy csökkentik az élelmiszerek általános forgalmi adóját, végül megduplázták azt. A baloldal most is "összevissza hazudozik" az időseknek - írták.

Úgy folytatták: a szocialisták kormányzásával és Korózs Lajos állításaival szemben a nyugdíjellátások ma nem csökkennek, hanem nőnek. Ahogy 2010 óta minden évben, jövőre is garantálják a nyugdíjak értékének megőrzését - tették hozzá.

Januártól 1,6 százalékkal, havi 2 ezer forinttal nő egy átlagos nyugdíj, és csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, amivel további tízezreket spórolhatnak a nyugdíjasok. Ha a szocialistákon múlna, a nyugdíjasok ezt sem kapnák meg, az MSZP-től kezdve Gyurcsány Ferencen át a Jobbikig ugyanis mind nemet mondtak a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésére - vélekedtek.

A szocialisták az első perctől támadják a nyugdíjasoknak szóló Erzsébet-utalványt is, "miközben nekik soha még csak eszükbe se jutott valamit adni az időseknek, mindig csak elvettek tőlük" - olvasható a közleményben.

MTI
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nyugdíjmatek: egymillióval kevesebb adófizetővel nem lehet majd biztosítani 200 ezerrel több nyugdíjas ellátmányát

Dr. Farkas András nyugdíjszakértő szerint különösen időszerű a kérdés, miért van szüksége mindenképp egy átfogó reformra a magyar... Teljes cikk

A 75 az új 65? - Egyre kevésbé reális, hogy valaki a hatvanas éveiben nyugdíjba vonuljon

A szakértő szerint a kényelmes, modern nyugdíjas évekhez a megoldás a fiatalabb életkorban kezdődő erőteljes befektetés és a 65 éves koron túli... Teljes cikk