kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

Könyvespolc ötletek otthonra

A könyvmolyok gyakran ábrándoznak olyan könyvespolcokról, melyek nem csupán beterítik az egész falat, hanem telis tele vannak jobbnál jobb olvasnivalókkal. Néhány lelkes gyűjtőnek valóban van otthon annyi könyve, ami egy kisebb könyvtárat is megszégyenítene, de a legtöbbünknek sajnos vagy pénze nincs ennyi fantasztikus művet beszerezni, vagy helye nincs annyi, ahol ezeket tárolhatná. Ettől függetlenül így is tekintélyes mennyiséget lehet felhalmozni könyvekből, így már csak az marad a kérdés, hogy hol és hogyan helyezzük el ízlésesen a házi könyvtárunk egyes darabjait.


A könyvespolc helye

Ki mondta, hogy a könyvespolcot kizárólag a nappaliban lehet tárolni? Bár régen megvolt a maga szerepe annak, hogy a könyveket a szalon polcain kellett felsorakoztatni, ezzel is jelezve a család olvasottságát a látogató felé, de ma már ez nem így van. Persze az igaz, hogy egy dekoratív könyvekkel teli polcnak megvan a maga különleges stílusa, de ez nem azt jelenti, hogy a lakásban máshol ne lehetne elhelyezni a könyveket. Például a gyermekkönyveknek nyugodtan helyet szoríthatunk a gyerekszobában, a szakácskönyveknek a konyhában, és a hálószobánkba sem bűn egy könyvespolccal több polcot felszerelni.

Nyitott és zárt könyvespolcok

Abszolút az egyéni igényünk határozza meg, hogy szeretnénk-e, ha a vendégeink is látnák, hogy milyen az ízlésünk könyvek terén. Jellemzően zárt könyvespolcokból jóval kisebb a választék, mint a nyitott verzióból, hiszen a könyvek nem csak dekorálnak, hanem otthonossá is teszik a lakást, ami nem érvényesül nyilván, ha zárt ajtók mögé csukjuk őket.

A modern könyvespolcok egyértelműen a nyitottságot helyezik előtérbe. Stílusuk szerint pedig számtalan variációja lehet annak megfelelően, hogy milyen illik az otthonunkba. Színe szerint lehet világos vagy sötét, illetve választhatunk fényes vagy matt kivitelt. Ha a lakásban a klasszikus stílus dominál, akkor érdemes hagyományos kialakítású könyvespolc mellett letenni a voksunkat, míg ha modern a berendezés, akkor a különféle - fa vagy fém - lebegőpolcok közül választhatjuk ki a leginkább passzolót.

Ha könyvespolc vásárlásán gondolkozol, nézz szét a Gemini-Duo weboldalán, ahol többféle stílusú minőségi bútor közül választhatod ki az igényeidnek leginkább megfelelőt!

Könyvespolc, mint térelválasztó

Nem lehet azt mondani, hogy a könyvespolcok szerepe kimerül abban, hogy a könyveinket tároljuk rajtuk, hiszen dekorelemként is nagyszerűen megállják a helyüket, valamint térelválasztóként is kiválóan funkcionálhatnak. Gondoljunk például arra, hogy az amerikai stílusú konyha és nappali között mennyire jól mutat egy térelválasztó könyvespolc, vagy akár egy kisebb szobát is könnyedén két részre oszthatunk vele.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek