Megjelent: 2 éve

Könyvespolc ötletek otthonra

A könyvmolyok gyakran ábrándoznak olyan könyvespolcokról, melyek nem csupán beterítik az egész falat, hanem telis tele vannak jobbnál jobb olvasnivalókkal. Néhány lelkes gyűjtőnek valóban van otthon annyi könyve, ami egy kisebb könyvtárat is megszégyenítene, de a legtöbbünknek sajnos vagy pénze nincs ennyi fantasztikus művet beszerezni, vagy helye nincs annyi, ahol ezeket tárolhatná. Ettől függetlenül így is tekintélyes mennyiséget lehet felhalmozni könyvekből, így már csak az marad a kérdés, hogy hol és hogyan helyezzük el ízlésesen a házi könyvtárunk egyes darabjait.


A könyvespolc helye

Ki mondta, hogy a könyvespolcot kizárólag a nappaliban lehet tárolni? Bár régen megvolt a maga szerepe annak, hogy a könyveket a szalon polcain kellett felsorakoztatni, ezzel is jelezve a család olvasottságát a látogató felé, de ma már ez nem így van. Persze az igaz, hogy egy dekoratív könyvekkel teli polcnak megvan a maga különleges stílusa, de ez nem azt jelenti, hogy a lakásban máshol ne lehetne elhelyezni a könyveket. Például a gyermekkönyveknek nyugodtan helyet szoríthatunk a gyerekszobában, a szakácskönyveknek a konyhában, és a hálószobánkba sem bűn egy könyvespolccal több polcot felszerelni.

Nyitott és zárt könyvespolcok

Abszolút az egyéni igényünk határozza meg, hogy szeretnénk-e, ha a vendégeink is látnák, hogy milyen az ízlésünk könyvek terén. Jellemzően zárt könyvespolcokból jóval kisebb a választék, mint a nyitott verzióból, hiszen a könyvek nem csak dekorálnak, hanem otthonossá is teszik a lakást, ami nem érvényesül nyilván, ha zárt ajtók mögé csukjuk őket.

A modern könyvespolcok egyértelműen a nyitottságot helyezik előtérbe. Stílusuk szerint pedig számtalan variációja lehet annak megfelelően, hogy milyen illik az otthonunkba. Színe szerint lehet világos vagy sötét, illetve választhatunk fényes vagy matt kivitelt. Ha a lakásban a klasszikus stílus dominál, akkor érdemes hagyományos kialakítású könyvespolc mellett letenni a voksunkat, míg ha modern a berendezés, akkor a különféle - fa vagy fém - lebegőpolcok közül választhatjuk ki a leginkább passzolót.

Ha könyvespolc vásárlásán gondolkozol, nézz szét a Gemini-Duo weboldalán, ahol többféle stílusú minőségi bútor közül választhatod ki az igényeidnek leginkább megfelelőt!

Könyvespolc, mint térelválasztó

Nem lehet azt mondani, hogy a könyvespolcok szerepe kimerül abban, hogy a könyveinket tároljuk rajtuk, hiszen dekorelemként is nagyszerűen megállják a helyüket, valamint térelválasztóként is kiválóan funkcionálhatnak. Gondoljunk például arra, hogy az amerikai stílusú konyha és nappali között mennyire jól mutat egy térelválasztó könyvespolc, vagy akár egy kisebb szobát is könnyedén két részre oszthatunk vele.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter