Szerző: Kertész Dalma
Megjelent: 8 éve

Külföldiként Magyarországon: egy útkereső lány Portugáliából

- Melyik országból érkeztél és milyen munkakörben dolgozol jelenleg?

- Portugália fővárosából, Lisszabonból származom, jelenleg egy budapesti Business Service Centerben dolgozom (üzleti szolgáltató központ - a szerk.)

- Hogy alakult eddigi karriered? Mit tanultál, mi a végzettséged, mi a mesterséged? Kiskorodban mi szerettél volna lenni? Meg tudtad valósítani az álmaidat, vagy inkább csak sodort az élet?

- Nem vagyok elégedett a karrieremmel, mert még mindig nem találtam meg azt a munkát, ami igazán nekem való. Nem jártam főiskolára, a középiskola után informatikai tanfolyamokat végeztem, főleg azért, mert egyik szenvedélyem a számítógép. Gyerekként orvos akartam lenni, de sajnos nem voltam jó matekból.

- Milyen lehetőségeid voltak, hogy tanuljál? Hogyan működik országodban a felsőoktatási rendszer, fizetned kell a tanulmányaidért?

- Sosem éreztem úgy, hogy ha tovább tanulok, több vagy jobb lehetőségeim lennének, hozzátéve, amíg fiatalabb voltam, nem is igazán szerettem tanulni. Így már 15 évesen dolgozni kezdtem az iskola mellett. Portugáliában fizetned kell, ha be akarsz kerülni a felsőoktatásba. Ösztöndíjat pedig csak akkor kapsz, ha az éltanulók egyike vagy.

- Milyen életkörülmények között élsz az otthonihoz viszonyítva? A jövedelmedből mennyit tudsz félretenni, mire spórolsz, mire gyűjtesz?

- Magyarországon sokkal jobb életszínvonalon tudok élni, mint Portugáliában, mert olcsóbb az étel és az albérlet is. A fizetésem magasabb, mint az átlag, és cafeteriát is kapok, ami sokat jelent. Portugáliában ez nem volt ilyen jó. Tudok félretenni, és gyűjteni, de nem érzem hiányát semminek. A jövőben azért fogok majd takarékoskodni, hogy nyugodt nyugdíjas éveket biztosítsak magamnak.

- Mennyire érzed kiegyensúlyozottnak, boldognak a környezetedben élő embereket, vannak-e olyan általános nehézségek, melyek meghatározzák a mindennapokat?

- Szeretek Magyarországon élni, mert szerencsére portugálokkal, vagy olyan magyarokkal dolgozom együtt, akik beszélnek portugálul. Ez jelentősen megkönnyíti a helyzetemet, és így magyarul is van lehetőségem tanulni. Angol, és egy kis magyar nyelvtudással nem okoz gondot a mindennapi élet, de ha mégse tudom megértetni magam, akkor mutogatok.

- Mennyire okoz gondot országodban a munkanélküliség, mik az általános problémák a munkaerőpiacon? Milyen segítséget, szociális támogatást, képzéseket kapnak a munkanélküliek, hogy próbál meg nekik segíteni az állam? Mi a véleményed ezek sikerességéről?

- A válság következtében Portugália a harmadik legnagyobb munkanélküliségű ország lett az eurózónában, és negyedik az EU 27 tagországa között. Sajnos úgy tűnik, a helyzet nem lesz jobb. Én két éven keresztül voltam ezen munkanélküliek egyike. Egyes munkanélkülieket segéllyel segíti az állam: 18 hónapon keresztül kapják az utolsó fizetésük 65 százalékát. Ennek hossza változhat annak függvényében, hogy mennyi idős vagy, és hány éven keresztül dolgoztál az országban. De jelenleg a legáltalánosabb az, hogy az emberek elhagyják Portugáliát. 2012-ben a munkanélküliség miatt emigrálók száma 45 százalékkal emelkedett.

- Hogy érzed magad a munkahelyeden? Milyen a munkamorál, mennyire rugalmas vagy kötött beosztású a munkád? Hány szabadnapod van egy évben az otthonihoz viszonyítva? Milyen a viszonyod a kollégáiddal?

- Ahogy már említettem: szeretek itt dolgozni a jó munkahelyi környezet miatt. A munkaidő itt 30 perccel hosszabb, mint Portugáliában, viszont fix munkaidő beosztásom van, amit jobban szeretek. Otthon hasonló munkákban változó beosztásban dolgoztam. Ami a szabadságnapokat illeti, itt sokkal kedvezőbb a helyzet. Portugáliában mindenkinek egyaránt 22 szabadnapja van kortól függetlenül. Magyarországon ebben az évben 25 napot kapok.

- Hogyan telik egy napod? Melyek a legfontosabb feladataid a munkahelyen, és mit csinálsz általában munka után? Hogyan töltöd el legszívesebben a szabadidődet? Gondot okoz-e, hogy megtartsd a munka-magánélet egyensúlyát?

- Nem kell korán felkelnem, mert közel lakom a munkahelyemhez, körülbelül 15 perc alatt bent vagyok. Jól kell gazdálkodnom az időmmel, hogy el tudjam végezni a munkám, és időben végezzek. Ez általában sikerülni szokott. Mivel az utazás nem vesz el sok időt, marad szabadidőm, ilyenkor internetezek, facebookozok, videojátékozom, filmeket, sorozatokat, vagy a portugál tévét nézem. Hétvégenként szeretek kimozdulni, enni egy vacsorát a magyar barátokkal, sétálni, minél többet megtudni Budapestről, fotózni, vásárolni.

- Milyen karrierterveid vannak, mit szeretnél elérni az életben? Melyik országban szeretnél élni?

- Úgy tervezem, hogy legalább öt évig itt maradok, de ha sikerül elérni egy jobb munkahelyi pozíciót, vagy kapok egy jó lehetőséget, akkor tovább is itt leszek. Szeretném majd újrakezdeni az életemet Portugáliában, és szabadon menni mindenfelé, amerre akarok. Az álmom az, hogy Barcelonában éljek és minden évben három hónapot Portugáliában töltsek nyaranta. De jelenleg jól érzem magam itt, addig maradok, amíg ez tart.


  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
GKI: folyamatosan romlik a foglalkoztatási hajlandóság

Az üzleti szféra foglalkoztatási hajlandósága az áprilisi látványos javulás óta lassan, de folyamatosan romlik. Így is minden ágazatban több cég... Teljes cikk

Kiégés, munkanélküliség, hibrid modell: így alakította át a Covid munkavégzésünket

A Covid alapjaiban alakította át a munkavégzést. Leginkább a fiatalok körében érezhető a negatív hatása, hiszen a munkanélküliség őket sújtott... Teljes cikk

Rekordszámú nyitott álláshely van az USA-ban

A koronavírus-járvány kirobbanása óta a legalacsonyabb szintre csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma. Miközben 9,3 millió nyitott... Teljes cikk