Megjelent: 4 éve

Már csak 10 napig lehet jelentkezni a pótfelvételikre

Július 26-án dől el, hogy kit vesznek fel a felsőoktatási intézményekbe első körben. Utána augusztus 7-ig lehet jelentkezni pótfelvételi eljárásra.

Tavaly is hozzávetőlegesen minden harmadik diák csalódott a ponthatárok kihirdetése után, hiszen csak 68 százalékukat vették fel a normál felvételi eljárásban. Idén hasonló arányok várhatók, de aggódnia annak sem kell, akit nem vesznek fel, vagy lemaradt a jelentkezésről: pótfelvételi eljárásban augusztus 7-ig lehet jelentkezni a választott egyetemre vagy főiskolára.

Az elmúlt évihez képest 24 százalékkal többen jelentkeztek angol nyelvű képzésre a Budapesti Metropolitan Egyetemre. A METU-t első helyen választók száma összességében is nőtt, 4 százalékkal – továbbra is ez az intézmény a legnépszerűbb magánegyetem Magyarországon, közölte az intézmény. Valamint felhívták a figyelmet arra az országos tendenciára, hogy a 27 év feletti korosztályból is egyre többen döntenek úgy, hogy felsőoktatási tanulmányokba kezdenek. Számuk az idén országosan 23 ezerre nőtt a tavalyi 19 ezerről.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Pásztói Múzeum segédanyagokkal támogatja a digitális oktatást

A Pásztói Múzeum is csatlakozik azokhoz az intézményekhez, akik támogatják a digitális oktatást. Teljes cikk

Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást

A HiperSuli programjában résztvevő iskolák tanárai akkreditált tanártovábbképzésben részesülhetnek. Teljes cikk

Pedagógusok állása is veszélybe került a koronavírus miatt

Több intézményből is megbízási szerződéssel foglalkoztatott pedagógusokat küldtek el azonnali hatállyal. Teljes cikk