kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Már hosszú évek óta az idén 20 éves AYCM-mel sportol az Ericsson Magyarország

Sokan meglepődnek a kerek szám hallatán, pedig az ország legnépszerűbb HR megoldásaként számontartott juttatás már 1999 óta elérhető a piacon.

A kerek évforduló alkalmából az AYCM-et juttatásként biztosító felelős munkáltatókra irányítjuk a figyelmet. Nézzük, hogy a sikerstory sorozat első szereplője, az Ericsson Magyarország, hogyan emlékszik vissza az elmúlt 6 évre.



Kelemen Zoltán (Lead HR Generalista) szakmai szemmel közelíti meg a kérdést. Az AYCM legnagyobb előnyeként a kedvező árat és a mobilitást emelte ki. A Klubtagok nincsenek helyhez kötve. Sportolhatnak bárhol, anélkül, hogy több bérletet kellene vásárolniuk, hiszen ugyanazzal a SportPass-szal országszerte több mint 800 helyszínt próbálhatnak ki, kötöttségek nélkül.

Azért döntöttek anno az AYCM cafeteriába illesztése mellett, mert fontosnak tartják a munkatatársaik testi és szellemi frissességét. Korábban többek között football és teniszpálya bérlési lehetőséget biztosítottak számukra, azonban gyorsan kiderült, hogy ezek csak egy szűk szegmenst érnek el. Ezzel szemben az AYCM kínálatában kortól, nemtől és a lakóhelyétől függetlenül mindenki megtalálja a számára megfelelő mozgásformát.

További előny az is, hogy a törődés nem ér véget a nap végén. A vállalat figyelmet fordít a kiegyensúlyozott magánéletre is, és hisznek abban, hogy a sport nagyban hozzájárul a céljaik eléréséhez.

Az ugyanis bizonyított tény, hogy azok a munkavállalók, akik hetente 2-3 alkalommal rendszeresen sportolnak, évente átlagosan 2 nappal kevesebbet töltenek betegállományban, jobban bírják a stresszt, jobban terhelhetők, jobb a teljesítményük és a kedvük, lojálisabbak a munkáltatójukhoz, tehát körükben csökken a fluktuáció mértéke is. Mindezek segítségével pedig hatékonyan csökkenthető a toborzásra és betanításra fordított keret is.

Pletser-Tánczos Andrea team coach, férje, Pletser József pedig a cég agile coach and scrum master pozíciójában dolgoznak. Mindketten évekkel ezelőtt, egy életmódváltás kapcsán váltották ki a bérletet, amivel változatosan összeállíthatják a heti edzéstervüket.



Az Ericssonos csapat egy másik tagja, Kovács Edvárd először 2011-ben találkozott az AYCM-mel. Leginkább a már akkor is figyelemre méltó elfogadóhely paletta fogta meg.

Köblő Géza a cég product development leadere pedig tavaly a barátnőjén keresztül ismerte meg a bérlet előnyeit, majd miután felismerte, hogy ily módon sokkal kedvezőbb kondíciókkal, kötöttségek nélkül válogathat a mozgásformák között, csatlakozott is a Klubtagok táborához.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy amióta az AYCM választható cafeteria elemmé vált, látványosan megnőtt a munkavállalóik sportolás iránti igénye, ráadásul a folyamatosan bővülő elfogadóhely lista, a gördülékeny igénylési folyamat és a szájhagyomány újtán is terjedő pozitív tapasztalatok segítségével egyre nagyobb közönséget lehet elérni.

Szerencsére a cafeteria keret az egész éves sportolást fedezi, ráadásul a cég kultúrája lehetővé teszi a munkaidő ütemezését úgy, hogy beleférjen a rendszeres mozgás.


Számunkra egészen szembetűnő, hogy a WIN-WIN helyzet kialakításához a szolgáltatás sokszínűsége és a meggyőző számok mellett szervesen hozzájárul az Ericsson Magyarország példamutató HR csapata is.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk