Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 hónapja

Már nem a csomagolás jelenti a diákmunkát

Nyáron 3-4 ezer diák áll munkába. Ezer forintos órabér alatt már nem igazán vállalnak munkát a tanulók, az átlagfizetés 1000-1500 forint óránként. Míg év közben irodai munkákat, nyáron inkább vendéglátóipari, vagy hostess munkákat vállalnak a fiatalok - írja az atv.hu.

images

images

Míg korábban hiány volt a nyári munkalehetőségekben, most a munkaerőhiány miatt sokkal könnyebb elhelyezkedniük - mondta az atv-ben Másody Szabolcs a MŰISZ Iskolaszövetkezet marketingvezetője.

Megemlítette, hogy ha egy diákkal a nyári munka alkalmával meg vannak elégedve, akkor az iskola elvégzése után már felnőtt munkásként is elhelyezkedhet a cégnél. Sőt az is előfordul, hogy a cég ösztöndíjat is biztosít a diáknak a képzés idejére, hogy utána oda menjen dolgozni.

Másody elmondta, hogy mostanában a diákok olyan munkahelyet keresnek, ahol egy tanult nyelvet tudnak gyakorolni, vagy a szakirányú képzésben tudják segíteni őket, így a korábbi csomagolási vagy vendéglátós munkák háttérbe szorultak, már nem tartoznak a magasan kvalifikált munkák közé.

Megjegyezte, hogy ma már komoly munkaerőt jelentenek a diákok, mert a későbbi munkavállalói állományt a cégek elkezdték előszűrni, egyre nagyobb mértékben keresik a diákokat, és már a diákévek alatt megpróbálják megfogni őket.

atv.hu

Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár