Megjelent: 7 hónapja

Már nem a csomagolás jelenti a diákmunkát

Nyáron 3-4 ezer diák áll munkába. Ezer forintos órabér alatt már nem igazán vállalnak munkát a tanulók, az átlagfizetés 1000-1500 forint óránként. Míg év közben irodai munkákat, nyáron inkább vendéglátóipari, vagy hostess munkákat vállalnak a fiatalok - írja az atv.hu.

images

images

Míg korábban hiány volt a nyári munkalehetőségekben, most a munkaerőhiány miatt sokkal könnyebb elhelyezkedniük - mondta az atv-ben Másody Szabolcs a MŰISZ Iskolaszövetkezet marketingvezetője.

Megemlítette, hogy ha egy diákkal a nyári munka alkalmával meg vannak elégedve, akkor az iskola elvégzése után már felnőtt munkásként is elhelyezkedhet a cégnél. Sőt az is előfordul, hogy a cég ösztöndíjat is biztosít a diáknak a képzés idejére, hogy utána oda menjen dolgozni.

Másody elmondta, hogy mostanában a diákok olyan munkahelyet keresnek, ahol egy tanult nyelvet tudnak gyakorolni, vagy a szakirányú képzésben tudják segíteni őket, így a korábbi csomagolási vagy vendéglátós munkák háttérbe szorultak, már nem tartoznak a magasan kvalifikált munkák közé.

Megjegyezte, hogy ma már komoly munkaerőt jelentenek a diákok, mert a későbbi munkavállalói állományt a cégek elkezdték előszűrni, egyre nagyobb mértékben keresik a diákokat, és már a diákévek alatt megpróbálják megfogni őket.

atv.hu

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter