Ennyiért dolgoznak óránként a diákmunkások

A nyáron munkálkodók a zsebpénzüket egészítik ki, az év közben munkát vállalók pedig tanulmányaikra, megélhetésükre és családjuk támogatására fordítják keresetüket. A diák munkavállalók minimálbére bruttó 733 forint óránként. Diák munkaerőt keresnek gyakornoki munkákra pénzügyi, idegenforgalmi, műszaki, mérnöki, valamint informatikai területre is - írja a Magyar Hírlap. tovább..

10 cég, ahol havi 1 milliót keresnek a gyakornokok

Itt a nyár, sok egyetemista viszont a nyaralás helyett inkább egy gyakornoki székben tölti majd a következő hónapokat. Míg sok ifjú szakember lesz, aki egy fillért sem keres majd a munkájával (vagy jó esetben legalább az értelmiségi minimálbért megkapja), a Wall Streeten akár 1,5 millió forintot is hazavihet egy gyakornok havonta -írja a Portfolio. tovább..

Nincsenek hivatalos dokumentumai a becsapott diákmunkásoknak

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) vállalta, hogy ingyenes jogsegélyt nyújt a diákoknak, akik az „I love Diákmunka” weboldalon keresztül kerültek kapcsolatba azon iskolaszövetkezetekkel, amelyek dr. Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása miatt működésüket most beszüntették, és tagjaikat nem fizetik ki - közölte a DiákÉsz. tovább..

Rengeteg diákmunkás nem kapta meg a fizetését Czeglédy botránya miatt

Több ezer diákot érinthet a letartóztatott Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet, az I Love Diákmunka fizetésképtelenné válása: sokan utoljára az áprilisi munkáért kaptak rendben fizetést, az e havi utalás csak részben, vagy egyáltalán nem érkezett meg. A károsultak - akiket a cég nem tájékoztat a részletekről - már azt fontolgatják, nem is veszik fel a soron következő műszakjaikat. Az I Love Diákmunka szerződött partnerei közt több nagy üzletlánc is van, amelyeket kényelmetlenül érinthet a hirtelen kieső munkaerő - írja az Index. tovább..

Minél előbb megfogni a jó diákmunkást

Akkora a túlkínálat, hogy a diákok válogathatnak az állások közül, és egyre kevésbé népszerű körükben kétkezi munkát vállalni, mert nem látnak benne fejlődési lehetőséget. Legutóbb megnéztüka diákmunkát a diákok szemszögéből, most nézzük hogyan látják a helyzetet az őket foglalkoztató szövetkezetek és cégek. tovább..

MÁV: nincs összefüggés a diákmunka és a munkaerőhiány között

A vasúttársaság 2004 óta foglalkoztat diákokat különböző, nem vasútszakmai munkakörökben, azaz nincs összefüggés a munkaerőhiány és a hír között, amiben az áll, hogy a MÁV Start-nál diákmunkásokat alkalmaznak - írta a MÁV Zrt. tovább..

Diákmunka a válasz a MÁV Startnál a munkaerőhiányra

Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent közlemény szerint a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. 270 millió forint értékben kötött keretszerződést két diákmunka-közvetítő céggel. Diákmunkások állhatnak be az irodai adminisztrációba, pénztári kisegítőnek, vagy karbantartónak - írta a 24.hu. tovább..

Diákmunka Tudatos karriertervezés Gyakornoki programok

Az emberi erőforrások tervezése és folyamatos menedzselése fontos része minden vállalat stratégiájának. Ennek hatékonyságát támogatja a diákmunka alkalmazása, mely már régen nem csak szórólapozásról, egyszerű adminisztratív munkák elvégzéséről szól, hangsúlyozta Szuhai Zsuzsanna, a Pannondiák Iskolaszövetkezet HR tanácsadója. tovább..

Főállásban is dolgoznak a diákmunkások

Manapság egyre több cégtől hallani, különösen a munkaerőhiány által egyre inkább szorongatott ágazatokban, mint a vendéglátás, a kereskedelem és az informatika, hogy tárt karokkal várják a diákmunkásokat. Ahogy a munkák, úgy a fiatalok motivációi is nagyon változatosak, hogy milyen indíttatásból és célból dolgoznak, akár szezonálisan, akár rendszeresen. Van, ahol jól jön a zsebpénz, míg másnak a megélhetés miatt kell munkát vállalnia, de olyan igen tudatos fiatal is van, aki lakástakarékba gyűjti a fizetését, nem utolsó sorban pedig egyre többen gondolnak jövendő karrierükre, ahol kulcskérdés lehet a már diákként megszerzett tapasztalat. tovább..

További cikkek
Idén is elindul a nyári diákmunka program

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 2,3 milliárd forintos támogatási összeggel. A 16-25 év közötti... Teljes cikk

Y és Z generáció - új szemlélet a munkavállalásban

A munkaerőpiacon az X generáció mellett, már az Y és Z-generáció is nagy számban képviselteti magát. A Z-generáció elsősorban a diákmunkát... Teljes cikk

Tanulópénz nélkül a diákmunkáról

Mel Gibsontól tudjuk, hogy „Mi kell a nőnek?”. Vajon munkaadóként - különös tekintettel arra, ha nyári munkában fiatalokat is szeretnénk... Teljes cikk

Hogyan kell szabályosan foglalkoztatni a diákokat?

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz... Teljes cikk

Időutazós filmet díjazott a Diákhitel Központ

Időutazós rövidfilmmel a „Mozgásjavító Gimnázium” diákjai nyerték a Diákhitel Központ kreatív-videó pályázatát. Az „Osztály”... Teljes cikk