Megjelent: 3 hónapja

Megborult a nyugdíjkassza, valamit tenni kellene az infláció ellen

A jelenlegi magyar inflációkövető nyugdíjemelési szisztéma ilyen infláció mellett nem képes lépést tartani az inflációval. Közben a nyugdíjkassza egyensúlya már most teljesen felborult, idén legalább félezer milliárd forintot kell beletolni a költségvetésből, valamit tenni kellene.

A minimálnyugdíj 2008 óta változatlanul 28 500 ezer forint, 2022-ben még mindig 60 ezer nyugdíjas kap 40 ezer forintnál alacsonyabb havi ellátást, egymillióé pedig nem éri el a 140 ezer forintot. De az se jár jól, aki többet kap: az inflációkövető nyugdíjemelési szisztéma ilyen infláció mellett nem képes lépést tartani az inflációval. Közben a nyugdíjkassza egyensúlya már most teljesen felborult, idén legalább félezer milliárd forintot kell beletolni a költségvetésből - írja a hvg.hu.

A nyugdíjak reálértéke egyre csökken, és jelentős nyugdíjemelésre van szükség, miközben a munkaerőpiaci és demográfiai folyamatok ezt egyre nehezebbé teszik.

A lap emlékeztet: a minimálnyugdíj mértéke 2008 óta változatlanul 28 500 forint, a nettó minimálbér pedig már akkor is 69 ezer forint volt. Utóbbi jelenleg 133 ezer forint, míg a nettó átlagkereset eléri a 335 ezer forintot. Az átlagnyugdíj összegének hazai alakulásáról ebben és ebben a cikkünkben is írtunk.

 

Januárban a havi folyósított összeg szerint a nyugdíjasok legnagyobb számban a havi 120-140 ezer forintot kapók közé tartoznak, míg összesen 1,1 millió nyugdíjas kapott 140 ezernél kevesebb juttatást. Emellett kisebb csoda, hogy mindössze 161 ezer nyugdíjas dolgozik.

Immár harmadik hónapja magasabb a nyugdíjasok fogyasztói kosara alapján számolt infláció az általánosnál. Ám van még ennél is nagyobb probléma. 
Az átlagnyugdíj 105-ben 121 ezer forint volt, 2021-ben 164 ezerre nőtt, de a 2010-es évek második felében a keresetek az infláció mértékét messze meghaladó mértékben nőttek, emiatt pedig a nyugdíjak rohamosan leszakadtak. Emiatt a nyugdíjasok a keresőkhöz képest rosszabb életszínvonalon élnek.

Másrészt rohamosan nyílik az olló az ellátottak között, ugyanis a nyugdíj kiszámításánál fokozott súllyal veszi figyelembe a jogosultság előtti utolsó évek kereseteit, így a most nyugdíjba vonulók kezdő nyugdíja jóval magasabb.

A különbségeket az emelések viszont csak fokozzák: az azonos arányú emelések miatt a nyugdíjak közti különbség tovább nő, és ezen nem segít a 13. havi juttatás sem. Korrekcióra lenne szükség. A hvg.hu szakértőkre hivatkozva azt írja, egyrészt egy egyszeri, sávos kiigazítás kellene, ami zárná az ollót, másrészt a nyugdíjak összegének megállapítását is úgy kellene megreformálni, hogy az rendszerszinten és hosszú távon kezelje a nyugdíjak keresetektől való leszakadását és egymástól való szétszakadását is.

Költségvetési oldalról pedig a nyugdíjkassza megborulását emeli ki a cikk. A Pénzügyminisztérium jelentése szerint július végén a nyugdíjkassza 83 milliárd forintos mínuszban volt úgy, hogy év elején már átutaltak nekik egy 525,8 milliárdos összeget. A nyugdíjkassza 2022-es költségvetése összesen 554,4 milliárd forint központi költségvetési hozzájárulást tartalmaz, a 13. havi juttatás 336 milliárdos terhet ró a nyudíjkasszára. Ráadásul az elszálló infláció miatt nyugdíjkiegészítés is terhelni fogja a nyugdíjalapot, ennek mértéke várhatóan további 1,8 százalék.

Ez azonban édeskevés, az infláció mértéke magas, de várhatóan tovább emelkedik, szakértők 20 százalék körüli csúcsot várnak.

Vagyis hiába kapnak a nyugdíjasok 10 százalék emelést, ha decemberben az árak 20 százalékkal lesznek magasabbak, mint egy évvel korábban.

További nyugdíjemelésre lesz szükség 2023-ban, sőt várhatóan 2024-ben is, miközben a bérnövekedés üteme lassul, és akár nőhet a munkanélküliség is. A demográfiai adatok szerint pedig várhatóan kevesebben lépnek be a munkaerőpiacra, mint ahányan kilépnek onnan, egyre kevesebb dolgozóra jut egyre több nyugdíjas.

  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Januárban újabb nyugdíjemelés várható. A 13. havi nyugdíj februárban érkezik - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter. Teljes cikk

Egyre többen nyúlnak hozzá nyugdíjpénztári megtakarításaikhoz

Az első három negyedévben az előző évihez képest majdnem ötödével nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárakból egyösszegben kivett pénz. Teljes cikk

Év végére meghaladhatja a 460 ezret az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége szerint egy átlagos, alkalmazotti bérből és fizetésből élő kezdő nyugdíja általában... Teljes cikk