Megjelent: 3 éve

Megint zűr van a Tescónál?

Októberben mikor megállapodtak a Tesco vezetői a szakszervezetek képviselőivel a béremelés mellett azt is ígérték, hogy a dolgozók tehermentesítése érdekében új embereket toboroznak, csakhogy az alkalmazottak év végi beosztásán ez egyáltalán nem látszik - írja a Magyar Idők.

A Tesco azt közölte a lappal, hogy nem aggódnak a munkaerőhiány miatt, ez nem fog fennakadást okozni az adventi időszakban - írják.

A lap úgy tudja túlórák, szabadnap nélküli munkahetek, és az igényelt szabadságok visszatartása jellemzi az adventi időszakot. Több dolgozó is jelezte, hogy nagyon zűrös időszak a december az áruházláncnál. "Advent három hétvégéjén mindkét nap dolgoznom kell, és van olyan hét decemberben, amikor csupán egyetlen szabadnapom lesz. Közvetlenül az ünnep előtt mindössze egy napot tudok majd készülődni a családi karácsonyra, holott már hetekkel ezelőtt azt kértem, az idén legyenek megértőbbek a beosztásomat illetően" - mondta a lapnak az egyik Tesco dolgozó.

Túlórákkal sem tudják megoldani a létszámhiányt, így ebben az időszakban számos áruházban visszatér az éjszakai árufeltöltés, de így is akadnak fennakadások pl. árufeltöltés, a raktárak, illetve a beszállított termékek kezelése is problémákba ütközik.

A lap információ szerint főleg a friss termékek (tej, tojás) nem kerülnek ki időben a polcokra, így főleg a vidéki áruházakban előfordul, hogy a vásárlók ezekhez napokig nem jutnak hozzá. "Katasztrofális a létszámhelyzet, nem tudjuk ellátni a hátsó területek munkáit. Üres polcok fogadják a vevőket, rengeteg árucikk esetében készlethiány van. Itt az idő, lépni kell! Kétségbeesve kérjük a Tesco régiós veze­tőit, és a központban dolgozó munkatársakat, hogy álljanak be mellénk, és támogassák az áruházi dolgozók munkáját" - írja az egyik dolgozó egy belső levelezésben.

Több logisztikai központból pedig nagy mennyiségű, lejárt szavatosságú sör, és üdítő érkezik az üzletekbe, amire néha a vevők hívják fel a figyelmet.

A Tesco sajtóosztálya rövid választ adott a Magyar Idők kérdéseire: "A múlt héten indult intenzív, szezonális toborzási kampányunk, problémákra nem számítunk."

Fotó: Wikimedia
Magyar Idők


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 140 ezer munkahely megtartását vállalták eddig a cégek

A múlt héten zárult versenyképesség-növelő pályázat jelentkezői 376 milliárd forint beruházást, és 143 600 munkahely megtartását vállalták -... Teljes cikk

Pörgetik a munkahelymentő támogatások kiosztását

Már több mint 130 ezer dolgozó után igényelték munkáltatóik a "kurzarbeit" támogatási lehetőséget, illetve 13 ezer kutató után a... Teljes cikk

Hét százalékra nőhet a munkanélküliség Magyarországon

Csak idő kérdése, és 7 százalékra nőhet a munkanélküliségi ráta Magyarországon az Erste szakértői szerint. Teljes cikk