Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 1 éve

Mégsem sztrájkoltak áprilisban az önkormányzati dolgozók

Januárban azt ígérték az önkormányzati dolgozók érdekképviseleti szervei, hogy minden hónapban tartanak munkabeszüntetést mindaddig, amíg a kormány fel nem figyel rájuk. Az áprilisi demonstráció azonban elmaradt. A szakszervezetek szerint azért, mert új javaslat készül a bérrendezésre - írja az mfor.hu.

A szakszervezetek legutóbb arról adtak ki nyilatkozatot, hogy közvetlenül a választások után tartják soron következő sztrájkjukat. De erre eddig nem került sor. Az mfor.hu úgy tudja nem azért álltak le a sztrájkokkal, mert nem volt hatásos, hanem egy új bérfejlesztési javaslaton dolgoznak. Korábbi javaslatukat már nem tartják elégségesnek.

Már szeretnék a köztisztviselői illetményalap 60 ezer forint fölé emelni. Azt szeretnék, ha a mindenkori minimálbér határozná meg az illetményt. A teljes munkaidőben adható legkisebb összeg lenne az alap, de feljebb lépve is a minimálbér-rendszer lenne a viszonyítási pont, például a garantált minimálbér is referenciául szolgálna. Meghatároznák a diplomás béreket is. Még ebben a hónapban megszülethet az új javaslat.

Egy időre felfüggesztik a sztrájkokat, de készek folytatni, ha a kormány nem folytat velük érdemi tárgyalásokat.

mfor.hu
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár