Megjelent: 10 éve

Mennyi a fizetése az autóiparban dolgozó diplomásoknak?

A műszaki diplomával rendelkező alkalmazottak átlagfizetése az autóiparban havi bruttó 300-400 ezer forint körül mozog. Egy gépészmérnök egy járműgyártó vállalatnál átlag bruttó 296500 forintot kap, egy minőségmérnök 320 ezer forintot. A folyamatmérnökök és karbantartó mérnökök havi 365 ezer forintra számíthatnak, a műszaki tervezők, minőségügyi menedzserek és termelésvezetők bére pedig eléri a 395 ezer forintot.

A közgazdász végzettségű alkalmazottak bére is hasonló: a pénzügyi ellenőrök, kontrollerek átlagfizetése az autóiparban 386 ezer Ft, a projekt menedzsereké 422 ezer, a logisztikai menedzserek pedig 433 ezer forintot keresnek.

Természetesen a legtöbbre a felsővezetők számíthatnak: egy autóiparban tevékenykedő cég ügyvezető igazgatója több, mint bruttó 1,2 millió forintot keres. A logisztikai igazgatók átlagbére 831 ezer forint, a termelési igazgatóké 815 ezer, a műszaki igazgatóké pedig 788 ezer forint. Egy ISO minőségbiztosítási vezető átlagfizetése 524 ezer forint.

A kutatók a magyarországi béreket összehasonlították a szlovákiai autóipar dolgozóinak bérével is. A járműgyártó cégek közép- és felsővezetői között csupán néhány olyan pozíciót találtak, ahol Szlovákiában többet keresnek a munkavállalók: a minőségügyi menedzserek 30 ezer forinttal, az IT- és a projekt menedzserek 10 ezer forinttal keresnek többet. A többi autóipari pozíció esetében 5-10 százalékkal kevesebbre számíthatnak az északi szomszédok.

Népszabadság
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter