Megjelent: 10 éve

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Komoly terhet jelenthet szülők számára, amivel érdemes tervezni a családnak. Az iskolakezdést a szülők munkáltatói is támogathatják a Sodexo Pass iskolakezdési támogatás utalvánnyal, mely évente gyermekenként 21 450 forint értékben adható adómentesen az alkalmazottaknak.

Érdemes időben elkezdeni a bevásárlást, mert az iskolakezdés nem csak a diákok, de sokszor a szülők pénztárcájának is igen megterhelő. Ha csak belegondolunk, hogy mennyibe kerül egy iskolatáska, tornazsák a belevaló felszereléssel, vagy akár a kötelező olvasmányok, gyorsan több tízezer forintnál tartunk - áll a Sodexo Pass közleményében.

Jobban járhatnak azok, akik már megkapták munkahelyüktől az iskolakezdési támogatást, így ők fokozatosan tudnak menni, és elkerülhetik a nagy rohamot. Az iskolakezdési támogatás gyermekenként 21 450 forint értékben adható évente egy alkalommal mindkét szülőnek. Ilyen módon egy tanköteles korú gyermek iskolakezdését akár több mint 40 ezer forinttal is támogathatják a munkáltatók, amely már komoly segítségnek számít egy-egy tanév előtti bevásárlásnál.

Az utalvány ma már országszerte közel 14 000 üzletben használható fel a hiper- és szupermarketektől kezdve a könyvesboltokon és a papír-írószer üzleteken át a ruházati és sportboltokig - mondta el Sztankovits Mónika, a Sodexo Pass kommunikációs vezetője. Megvásárolható vele például a gyerekek új ruhája, a fogyóeszköznek számító füzete, vagy akár a tisztasági csomag a kisebb gyerekeknek. Az utalványt egészen október végéig fel lehet használni, így ha valami kimaradna azt is lehet pótolni.
A Sodexo Pass Hungária Kft. több mint 15 éves szakmai tapasztalatát és nemzetközi hátterét felhasználva a béren kívüli juttatások szakértőjévé vált Magyarországon.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter