fizetés  HR 
Megjelent: 4 hónapja

Mennyit keresnek a HR-esek 2021-ben?

Múlt héten adta ki a Hays Hungary személyzeti tanácsadó éves Salary Guide kiadványát, amely iparágakra és pozíciókra bontva tartalmazza a megbízásaik alapján jellemző bruttó béreket. Nézzük, mennyit keresnek a humánerőforrás-szakemberek.

A Hays Hungary elemzése szerint a Covid-évben bérekben a stagnálás volt jellemző. Az aktív álláskeresők pedig korábbi fizetésükkel azonos, vagy annál akár minimálisan alacsonyabb ajánlatra is igent mondtak, ha új munkahelyet kerestek.

Néhány kulcsszó a HR szakemberek 2020-as rendkívüli évéből: létszámcsökkentés, a meglévő állomány megtartására és jóllétére figyelés, áttérés a hibrid munkaformára, bizalomépítés az online térben, a motiváció fenntartása...

A szakértők megjegyzik, hogy a HR pozíciókra történő toborzáskor a változásmenedzsment, coaching képességek megléte felértékelődött. Nőtt a kereslet olyan HR-es kollégák iránt, akiknek releváns a tapasztalata munkavállalói elkötelezettség, illetve munkavállalói élmény növelésének területén. E fejlesztések a cégek számára kulcsfontosságúak lesz a jövőben.

Az aktív álláskeresők száma a tavalyi évhez képest nőtt, míg az aktívan nem kereső jelöltek váltási hajlandósága csökkent. A nyitott pozíciók száma visszaesett, majd 2020 harmadik negyedévétől lassan emelkedett. A kiválasztási folyamat hosszabbá vált.

Idén a HR-nek stratégiai szerepe lesz a „jövő irodájának” kialakításában. Támogatnia kell a hibrid munkavégzést és bizonyos munkakörökben a teljes home office-t. Lépéselőnyt jelenthet, ha sikerült ebbe a modellbe más városokban élő munkaerőt bevonzani.

Az alábbi táblázatok három oszlopában a Hays Hungary megbízásai alapján a minimális, a maximális és a jellemző bruttó fizetéseket olvashatják pozíciónként forintban. Érdemes szem előtt tartani, hogy ezeket az összegeket nemzetközi hátterű nagyvállalatok kínálják, kisebb, magyar tulajdonú cégeknél az összegek eltérőek lehetnek.

Hays Salary Guide 2021Hays Salary Guide 2021

Hays Salary Guide 2021Hays Salary Guide 2021

  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter