Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 2 hónapja

Mennyit keresnek az építőipari szakemberek?

Bár eleinte az építőiparban is megtorpanást okozott a járvány, mára úgy tűnik az építési kedv töretlen, ennek következtében elszálltak az árak, és újra munkaerőhiány van ezen a területen is. Az ipari ingatlanokra különösen nagy a kereslet a Hays szakértői szerint. Az építkezések előkészítésétől a létesítményüzemeltetésig tekinti át a Hays Salary Guide a szféra bérezését.

A járvány első hulláma az építőiparban is megtorpanást okozott, elbocsátásokra, pozíciók összevonására is sor került, éppen emiatt a megmaradó munkavállalók terhelése is megnőtt. A bizonytalan helyzet miatt viszont a bérek nem nőttek, és felértékelődtek a nagyobb, stabil építőipari cégek a dolgozók szemében. A helyzet azonban stabilizálódott, és a Hays szakemberei szerint úgy tűnik nem lesz hiány építkezésekben, így megbízásokban sem. 

Az irodaállomány is tovább bővült és bővül a 2020-22 közötti időszakban, az ipari ingatlanokra, különösen a raktárakra – az online kereskedelem felfutása miatt – jelentősen megnőtt a kereslet, és a lakásépítések/felújítások is jelentős állami ösztönzést kaptak, elsősorban keresleti oldalról. Mindezek alapján nem is olyan meglepő, hogy több cég alakult a szférában (5385), mint amennyit töröltek (3755) 2020-ban. A szektorban jelenleg már összesen közel 54 000 vállalkozás működik. 

400 ezertől másfél millióig

A Hays személyzeti tanácsadó az ügyfeleitől kapott megbízásai alapján állította össze a fizetési listát pozíciónként. A megbízók jellemzően nagyobb, nemzetközi hátterű cégek, azaz magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásoknál alacsonyabb összegekkel találkozhatunk. A táblázatokban megjelenő pozíciók inkább a fehér, mint kékgalléros munkaköröket tartalmazzák. (Az oszlopok a bruttó alapbéreket mutatják, minimum, maximum és jellemző kategóriákban.)

A szektorban legkevesebbet az építészeti és szerkezeti, elektronikai tervezést előkészítő szakemberek illetve a művezetők keresnek. Az ő fizetésük 430 ezer illetve 400 ezer forint körüli bruttóról indul, és a tipikus bér 450-500 ezer forint között helyezkedik el. A tervezők körében a tapasztalat számít, ahogy az évek száma nő, az 100-100 ezer forint pluszt jelenthet. 1-3 év tapasztalattal a tervező mérnökök körében a tipikus fizetés 550 ezer forint bruttó, 3-5 év tapasztalattal 650 ezer, míg egy vezető tervező 5-8 évvel a háta mögött már 800 ezer forint bruttót keres általában, persze a terület maximumai magasabbak is lehetnek. 

 

Az építésvezetők 600 ezer forinttól felfelé keresnek, de a ranglétra tetején, akár 1,1 millió forint is lehet a havi bruttó fizetés. A projektmenedzserek esetén az utóbbi az átlagos összeg, 900 ezer és 1,5 millió forint között keresnek. 

Üzemeltetés

A létesítmény- és ingatlan üzemeltetés területe szintén számos munkakört fed le. Egy menedzser (facility manager) 700 ezer és 1,3 millió között keres, míg egy ingatlankezelő menedzser (property manager) 800 ezer és 1,2 millió közötti fizetést kap. Az üzemeltetési vezetők fizetése akár 2,3 millióig, míg egy ingatlankezelési vezetőé 1,8 millióig is felmehet. 

Táblázatok forrása: Hays Salary Guide

Nyitókép: Borko Manigoda képe a Pixabay -en.

 

  • 2021.10.21Delta variáns - félelmek, hiedelmek, veszélyek... Mit kell tudni a harmadik oltásról? Dr. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház OHI Infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa. Tavaszi rendezvénysorozatunk során előadásában a Covid19 járványról, a vírus terjedéséről és a megelőzésről beszélt. Mostani előadásában a DELTA variáns okozta vélt és valós félelmekről, veszélyekről, a következő időszakra előrelátható helyzetről és a harmadik oltás kapcsán felmerülő bizonytalanságokról beszél. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter