Megjelent: 7 éve

Mentesülhetnek az iparűzési adó alól a háziorvosok?

Erről az önkormányzatok hozhatnak majd döntést, az alapellátási törvényjavaslat alapján, amely egyben megkönnyíti a praxisok adás-vételét, írja az Inforadio.hu.

Az évek óta betöltetlen praxisok problémáját szeretné így kezelni a kormányzat. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár az Inforádiónak beszélt arról is, hogy kedvezményes hitelrendszert szeretnének bevezetni az értékesítés és a vásárlás megkönnyítésére.

Valamint az önkormányzatok dönthetnének arról, hogy a háziorvosokat motiválandó mentesítenék-e őket az iparűzési adó alól. Az államtitkár hozzátette, a háziorvosok jövőre ismét számíthatnak 130 ezer forintos plusztámogatásra, ha bizonyítani tudják, hogy alkalmazottaiknak tisztességes bért adnak.

Inforadio.hu
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter