Megjelent: 4 éve

Miért nem dolgoznak a megváltozott munkaképességűek? - készül a prognózis

Munkaerő-piaci előrejelzést készít a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásáról a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal - tájékoztatták portálunkat.

images

images

A közlemény szerint a prognózis célja, hogy felmérjék, mennyire van igény a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, és általa beazonosítsák a foglalkoztatás vélt és valós akadályozó tényezőit és a lehetséges munkaerő-piaci beavatkozási pontokat.

A sajtóanyagban az áll, hogy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának területén az előttünk álló időszak nagy lehetőségeket tartogathat magában, mert a most induló uniós projektek mellett a rehabilitációs hozzájárulás összegének jövő évi emelkedése és az általános munkaerő-piaci túlkereslet is támogatja a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának bővülését.

A munkaerő-piaci előrejelzés érdekében elvégzett kutatás keretében országos szinten megismerhetővé válnak a munkaadók igényei, megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával kapcsolatos aggályai, véleménye, a foglalkoztatás akadályai, a szükséges munkaerő-piaci fejlesztések lehetséges körei és irányai. Ezen információk birtokában a Hivatal a munkaerő-piac területi igényeinek megfelelően a piac valós igényeihez igazodóan, szakmailag megalapozottabban tud segítséget nyújtani az ügyfélkör fejlesztéséhez, a támogató programok megvalósításához.

Például azonosításra kerülnek a munkaerő-piac igényei alapján látható potenciális foglalkoztatási irányok, valamint ezek alapján meghatározhatóak a kereslethez igazodó képzési célok és a szükséges munkaerő-piaci beavatkozási lehetőségek a megváltozott munkaképességű személyek hatékony munkaerő-piaci integrációja érdekében.


A kérdőív az alábbi linken érhető el.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter