Megjelent: 3 éve

Milyen csaptelepekre van szükség lakásunkban?

Az elmúlt két évtizedben a csaptelepek nagy változáson mentek keresztül. Korábban a konyhába és a fürdőszobába is csupán néhány modell közül lehetett választani, sőt a panellakásokban gyakran a mosdókagyló csaptelepe biztosította a fürdőkád vízellátását is. Manapság már nagy a választék a konyhai és fürdőszobai csaptelepekből egyaránt.

Csaptelepek fajtái
Kétkaros csaptelep: a bevált klasszikus forma jellemzi, amelyen külön karral állítható a hideg- és a melegvíz mennyisége.

Keverőfejes csaptelep: formavilágának és egyszerű kezelhetőségének köszönhetően manapság ez a legelterjedtebb típus. Működésének lényege, hogy a víz hőmérsékletét és erősségét egy keverőkar segítségével tudjuk beállítani.

Termosztátos csaptelep: a legmodernebb és legkényelmesebb megoldás, amelyen hőfokszabályozó gomb segítségével állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet. Ezek a modellek meglehetősen takarékosak is, hiszen az ideális hőmérséklet beállításához nem kell feleslegesen folyatnunk a csapot. Gyermekes családoknak is ideális, hiszen ezek a csaptelepek forrázás elleni védelemmel vannak ellátva.

Konyhai csaptelepek

A furdoszoba-szaniter.hu-nál kapható konyhai csaptelepeknek formájukat tekintve két fő típusa létezik, a fali és az álló típus. Anyaguk és színük választékának viszont csak a képzelet szab határt, így könnyen megtalálhatjuk a konyhánk dizájnjához leginkább illeszkedőt a minimalistától a vintázsig.

A mosogató csaptelepek általában elforgathatóak és magasítottak, hogy az edények kényelmesen elférjenek alattuk. A legtöbb modell már rendelkezik perlátorral, de egyes darabok beépített zuhanyoztató funkcióval is felszereltek. Mindkettő megoldásnak az a lényege, hogy levegőbuborékokat kever a vízhez, így egyenletes vízsugarat kapunk, amelynek segítségével jelentősen csökkenthetjük vízfelhasználásunkat.

Fürdőszobai csaptelepek

A legtöbb fürdőszobában általában háromféle csaptelep található. Ezek egyike a mosdó csaptelep, amely központi helye miatt a fürdőszoba egyik éke lehet. Léteznek falra szerelhető és álló kivitelezésűek, amelyek a mosdóra vagy a pultra szerelhetők. A lényeg, hogy stílusukat tekintve összhangban legyenek a mosdókagyló stílusával.

A kád csaptelepekre jellemző, hogy két kifolyóval rendelkeznek. Ezek közül az egyik a kád töltésére szolgál, míg a másikkal a zuhanyt használhatjuk, attól függően, hogy a váltókarral melyik funkciót állítjuk be. A kádtöltő csaptelep elhelyezhető a kád peremén, a falra szerelve és a fal síkja alá beépítve egyaránt.

A zuhany csaptelepek felépítésére jellemző, hogy magához a csaptelephez egy gégecsövön keresztül kapcsolódik az állítható magasságú tartórúdon elhelyezhető zuhanyrózsa. Itt is igen népszerűek a falsík alatti konstrukciók, gyakran esőztető zuhanyfejjel is felszerelve, de a zuhanyrózsák forma és funkció szerinti kínálata szintén nagy változatosságot mutat.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter