Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Milyen képességekre kapják fel a fejüket az interjúztatók?

Tokár Péter, a Tesk Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatójának legnagyobb szívfájdalma, hogy sok pályázón egyáltalán nem látja a szakmai elkötelezettséget. Egy mérnök esetében például nem árt, ha jól tud kommunikálni, szorgalmas, illetve precíz, de az is kiemelten fontos, hogy komolyan gondolta-e azt a pozíciót, amelyre jelentkezett. Ettől függ ugyanis, hogy képes lesz-e elmélyülni munkakörének feladataiban.

Sokan csak a pénzkeresést látják abban a munkában, amelyre jelentkeznek. Az ügyvezető számára az az érték, ha látja a jelöltön, hogy nemcsak állást, hanem hivatást is keres.

Küzmös László,a Getwork Hungary Zrt. vezető tanácsadója a lényeglátást tartja a legkiemelkedőbb képességnek, bármilyen pozícióról legyen is szó, műszaki, adminisztratív vagy épp vezetői posztról. Akinek jó a lényeglátó képessége, tud olyan döntéseket hozni, amelyek segítik a minőségi munkavégzést. Ezenkívül a jó konfliktuskezelő és problémamegoldó képességet értékeli nagyra, de a munkához való lojalitásra is mindig felfigyel.

Juhász Csongor, a Pro-Humán Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. vezetőjét, elsősorban a pályázó személyisége érdekli, hogy emberként mit tud hozzáadni az adott pozícióhoz. De a jelölt szakmai tapasztalata, gyakorlata is fontos.
Döntő az attitűdje, valamint rugalmassága is. A terhelhetőséget mindig feltérképezi, de az újító szellemiség, a kreativitás szintén olyan tulajdonság, amelyet nagyra értékel.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Virtuális pályaválasztási napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Virtuális kalandozás a szakmák világában címmel rendhagyó, interaktív, virtuális és 3D-megoldásokat is alkalmazó ingyenes pályaválasztási napot... Teljes cikk

Miért nem engem vettek fel?

Az álláskeresők szeretnék tudni a választ arra, miért nem őket vették fel az állásra - elmondásuk szerint -, hogy okuljanak, tanuljanak belőle, de... Teljes cikk

A fiatalok nem maradnak pár évnél tovább egy munkahelyen

Nem meglepő, hogy a hosszú távú karrierlehetőség biztosítása előkelő helyen szerepel a pályakezdő munkavállalók listáján. Ennek ellenére az Y... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár