Megjelent: 4 hónapja

Motivációs levél minta: e-mailben

Egy jó motivációs levél belépőt jelenthet a személyes vagy online interjúra. Legyen figyelemfelhívó, tömör, lényegretörő. Ha e-mailben küldjük, akkor egy picit más formátumra, struktúrára van szükség, mintha levélben küldenénk vagy feltöltjük egy erre kialakított felületre.

images

Ebben az esetben a legfontosabb, hogy az e-mail tárgyában szerepeljen a pozíció, amire a jelölt jelentkezik, és a pályázó neve. A személyes kapcsolatfelvételi információkat pedig nem az üzenet elején, hanem a végén, az aláírásban érdemes megadni.

A motivációs levél ebben az esetben is egy értékesítési akció, ahol a pályázó saját magát szeretné eladni. Fontos, hogy a motivációs levél adta lehetőséget úgy használja ki a jelentkező, hogy felkeltse a toborzó, HR vezető figyelmét annyira, hogy felvegyék vele személyesen is kapcsolatot.

Az e-mail tárgya: a pozíció megnevezése és a jelölt neve. Amennyiben a hirdetésben szerepel egyéb specifikus információ, mondjuk a pozíció száma, kódja stb., akkor azt is bele kell tenni az üzenet tárgyába. Ha valaki nem követi pontosan a hirdető által megadott instrukciókat, és a megjelölés nem tartalmazza pontosan a kért információkat, az akár a levél automatikus törléséhez vezethet.

Megszólítás: Itt nagyon fontos, hogy konkrét személynek szóljon a megszólítás! Ehhez esetenként venni kell a fáradságot és kikutatni, hogy ki is a pontos címzett. Ne álljunk meg a "Kedves Hölgyem/Uram!"-nál.

Szövegtörzs: A motivációs levél törzsében el kell mondani, hogy miért alkalmas a jelölt a meghirdetett pozícióra, miért éppen őt válasszák, és azt is a végére, hogy milyen következő lépésre számít a jelentkezés ezen szakasza után.

Az első bekezdésben meg kell ragadni az olvasó figyelmét. Megemlíteni a pozíciót, hogy miért jelentkezik rá, esetleg ki a kontaktszemély, akitől hallott róla vagy ajánlotta neki. Már itt fontos megemlíteni a kulcskészségeket, tapasztalatot, ami a pozícióra tökéletes jelöltté teszi a pályázót.

A második bekezdésben pedig azokat a korábbi munkákat, elért eredményeket érdemes taglalni, amelyek az első bekezdést alátámasztják. Itt be lehet hozni az életrajz legfontosabb tényezőit, akár pontokba szedni azokat az erősségeket, eredményeket, amik a kapcsolódást jelentik a meghirdetett munkakörrel. Ugyanakkor fontos, hogy ne az életrajzot próbáljuk meg a levélben megismételni.

A harmadik bekezdés pedig szólhat a cégről, amiből látszik, hogy a jelölt utánajárt a vállalatnak, a pozíciónak, és itt ismét lehet érzékeltetni, hogy ebben a misszióban milyen hozzáadott értéket jelenthet az egyén.

Mindez arra hivatott, hogy meggyőzze a motivációs levél olasóját, hogy behívják a pályázót interjúra is, és ott megmutathassa, hogy valóban alkalmas az állásra.

Lezárás: Itt kell röviden összefoglalni, hogy mit adna a jelölt a munkakörhöz, lehet javasolni egy hívás vagy személyes találkozás lehetőségét. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a CV is csatolva van a levélhez, biztos, ami biztos. Majd pedig megköszönni a másik oldalon rászánt időt.

Aláírás: Az aláírás ebben az esetben különösen fontos, mert itt szerepel a pontos elérhetőség. Telefonszám, e-mail cím és hozzáadható például a LinkedIn profil linkje is, ha van a jelöltnek.

Az e-mail motivációs levél mintája innen letölthető.


  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Motivációs levél minta: projektmunkára

A motivációs levél lényege, hogy nem általánosságokat fogalmaz meg, hanem valóban bemutatja a jelentkezőt, a személyiségét, aminek a CV jóval... Teljes cikk

Motivációs levél minta: nemzetközi marketing menedzser

Nemzetközi marketing menedzser pozícióra pályázik a jelölt, regionális marketing munka irányítására, multinacionális céghez. A kísérőlevelet... Teljes cikk

Ingatlanértékesítő motivációs levél minta

Egy ingatlanértékesítő motivációs levele letölthető mintával! Teljes cikk