Megjelent: 9 hónapja

Motivációs levél minta: e-mailben

Egy jó motivációs levél belépőt jelenthet a személyes vagy online interjúra. Legyen figyelemfelhívó, tömör, lényegretörő. Ha e-mailben küldjük, akkor egy picit más formátumra, struktúrára van szükség, mintha levélben küldenénk vagy feltöltjük egy erre kialakított felületre.

images

Ebben az esetben a legfontosabb, hogy az e-mail tárgyában szerepeljen a pozíció, amire a jelölt jelentkezik, és a pályázó neve. A személyes kapcsolatfelvételi információkat pedig nem az üzenet elején, hanem a végén, az aláírásban érdemes megadni.

A motivációs levél ebben az esetben is egy értékesítési akció, ahol a pályázó saját magát szeretné eladni. Fontos, hogy a motivációs levél adta lehetőséget úgy használja ki a jelentkező, hogy felkeltse a toborzó, HR vezető figyelmét annyira, hogy felvegyék vele személyesen is kapcsolatot.

Az e-mail tárgya: a pozíció megnevezése és a jelölt neve. Amennyiben a hirdetésben szerepel egyéb specifikus információ, mondjuk a pozíció száma, kódja stb., akkor azt is bele kell tenni az üzenet tárgyába. Ha valaki nem követi pontosan a hirdető által megadott instrukciókat, és a megjelölés nem tartalmazza pontosan a kért információkat, az akár a levél automatikus törléséhez vezethet.

Megszólítás: Itt nagyon fontos, hogy konkrét személynek szóljon a megszólítás! Ehhez esetenként venni kell a fáradságot és kikutatni, hogy ki is a pontos címzett. Ne álljunk meg a "Kedves Hölgyem/Uram!"-nál.

Szövegtörzs: A motivációs levél törzsében el kell mondani, hogy miért alkalmas a jelölt a meghirdetett pozícióra, miért éppen őt válasszák, és azt is a végére, hogy milyen következő lépésre számít a jelentkezés ezen szakasza után.

Az első bekezdésben meg kell ragadni az olvasó figyelmét. Megemlíteni a pozíciót, hogy miért jelentkezik rá, esetleg ki a kontaktszemély, akitől hallott róla vagy ajánlotta neki. Már itt fontos megemlíteni a kulcskészségeket, tapasztalatot, ami a pozícióra tökéletes jelöltté teszi a pályázót.

A második bekezdésben pedig azokat a korábbi munkákat, elért eredményeket érdemes taglalni, amelyek az első bekezdést alátámasztják. Itt be lehet hozni az életrajz legfontosabb tényezőit, akár pontokba szedni azokat az erősségeket, eredményeket, amik a kapcsolódást jelentik a meghirdetett munkakörrel. Ugyanakkor fontos, hogy ne az életrajzot próbáljuk meg a levélben megismételni.

A harmadik bekezdés pedig szólhat a cégről, amiből látszik, hogy a jelölt utánajárt a vállalatnak, a pozíciónak, és itt ismét lehet érzékeltetni, hogy ebben a misszióban milyen hozzáadott értéket jelenthet az egyén.

Mindez arra hivatott, hogy meggyőzze a motivációs levél olasóját, hogy behívják a pályázót interjúra is, és ott megmutathassa, hogy valóban alkalmas az állásra.

Lezárás: Itt kell röviden összefoglalni, hogy mit adna a jelölt a munkakörhöz, lehet javasolni egy hívás vagy személyes találkozás lehetőségét. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a CV is csatolva van a levélhez, biztos, ami biztos. Majd pedig megköszönni a másik oldalon rászánt időt.

Aláírás: Az aláírás ebben az esetben különösen fontos, mert itt szerepel a pontos elérhetőség. Telefonszám, e-mail cím és hozzáadható például a LinkedIn profil linkje is, ha van a jelöltnek.

Az e-mail motivációs levél mintája innen letölthető.


  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Motivációs levél minta: projektmunkára

A motivációs levél lényege, hogy nem általánosságokat fogalmaz meg, hanem valóban bemutatja a jelentkezőt, a személyiségét, aminek a CV jóval... Teljes cikk

Motivációs levél minta: nemzetközi marketing menedzser

Nemzetközi marketing menedzser pozícióra pályázik a jelölt, regionális marketing munka irányítására, multinacionális céghez. A kísérőlevelet... Teljes cikk

Ingatlanértékesítő motivációs levél minta

Egy ingatlanértékesítő motivációs levele letölthető mintával! Teljes cikk