kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Motivációs levél minta: e-mailben

Egy jó motivációs levél belépőt jelenthet a személyes vagy online interjúra. Legyen figyelemfelhívó, tömör, lényegretörő. Ha e-mailben küldjük, akkor egy picit más formátumra, struktúrára van szükség, mintha levélben küldenénk vagy feltöltjük egy erre kialakított felületre.

images

Ebben az esetben a legfontosabb, hogy az e-mail tárgyában szerepeljen a pozíció, amire a jelölt jelentkezik, és a pályázó neve. A személyes kapcsolatfelvételi információkat pedig nem az üzenet elején, hanem a végén, az aláírásban érdemes megadni.

A motivációs levél ebben az esetben is egy értékesítési akció, ahol a pályázó saját magát szeretné eladni. Fontos, hogy a motivációs levél adta lehetőséget úgy használja ki a jelentkező, hogy felkeltse a toborzó, HR vezető figyelmét annyira, hogy felvegyék vele személyesen is kapcsolatot.

Az e-mail tárgya: a pozíció megnevezése és a jelölt neve. Amennyiben a hirdetésben szerepel egyéb specifikus információ, mondjuk a pozíció száma, kódja stb., akkor azt is bele kell tenni az üzenet tárgyába. Ha valaki nem követi pontosan a hirdető által megadott instrukciókat, és a megjelölés nem tartalmazza pontosan a kért információkat, az akár a levél automatikus törléséhez vezethet.

Megszólítás: Itt nagyon fontos, hogy konkrét személynek szóljon a megszólítás! Ehhez esetenként venni kell a fáradságot és kikutatni, hogy ki is a pontos címzett. Ne álljunk meg a "Kedves Hölgyem/Uram!"-nál.

Szövegtörzs: A motivációs levél törzsében el kell mondani, hogy miért alkalmas a jelölt a meghirdetett pozícióra, miért éppen őt válasszák, és azt is a végére, hogy milyen következő lépésre számít a jelentkezés ezen szakasza után.

Az első bekezdésben meg kell ragadni az olvasó figyelmét. Megemlíteni a pozíciót, hogy miért jelentkezik rá, esetleg ki a kontaktszemély, akitől hallott róla vagy ajánlotta neki. Már itt fontos megemlíteni a kulcskészségeket, tapasztalatot, ami a pozícióra tökéletes jelöltté teszi a pályázót.

A második bekezdésben pedig azokat a korábbi munkákat, elért eredményeket érdemes taglalni, amelyek az első bekezdést alátámasztják. Itt be lehet hozni az életrajz legfontosabb tényezőit, akár pontokba szedni azokat az erősségeket, eredményeket, amik a kapcsolódást jelentik a meghirdetett munkakörrel. Ugyanakkor fontos, hogy ne az életrajzot próbáljuk meg a levélben megismételni.

A harmadik bekezdés pedig szólhat a cégről, amiből látszik, hogy a jelölt utánajárt a vállalatnak, a pozíciónak, és itt ismét lehet érzékeltetni, hogy ebben a misszióban milyen hozzáadott értéket jelenthet az egyén.

Mindez arra hivatott, hogy meggyőzze a motivációs levél olasóját, hogy behívják a pályázót interjúra is, és ott megmutathassa, hogy valóban alkalmas az állásra.

Lezárás: Itt kell röviden összefoglalni, hogy mit adna a jelölt a munkakörhöz, lehet javasolni egy hívás vagy személyes találkozás lehetőségét. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a CV is csatolva van a levélhez, biztos, ami biztos. Majd pedig megköszönni a másik oldalon rászánt időt.

Aláírás: Az aláírás ebben az esetben különösen fontos, mert itt szerepel a pontos elérhetőség. Telefonszám, e-mail cím és hozzáadható például a LinkedIn profil linkje is, ha van a jelöltnek.

Az e-mail motivációs levél mintája innen letölthető.


  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Motivációs levél minta, letölthető: adatelemző

Adatelemző pozícióra készítettünk letölthető motivációs levél mintát. Motivációs levél írása estén, fontos, hogy a szöveget a meghirdetett... Teljes cikk

Motivációs levél minta, letölthető: ügyfélszolgálati munkatárs

Ügyfélszolgálati munkatárs pozícióra készítettünk motivációs levél mintát. Minden motivációs levél estén fontos, hogy a szöveget a... Teljes cikk

Motivációs levél minta, letölthető: HR asszisztens

HR asszisztens pozícióra készítettünk letölthető motivációs levél mintát. Ahogy minden hasonló esetben, fontos a szöveget a meghirdetett munkakör... Teljes cikk