Szerző: dr. Kéri Ádám, KRS Ügyvédi Iroda Megjelent: 1 éve

Munkavégzés és díjazás augusztus 20-án

Ismét munkaszüneti nap közeledik. 2017-ben augusztus 20. napja vasárnapra esik, így az általános munkarendben dolgozó munkavállalókat ez az ünnepnap nem fogja munkavégzés tekintetében kedvezően érinteni. Azokat ugyanakkor, akik egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgoznak, és munkaszüneti napon munkát is végezhetnek érinteni fogja.

Mind általános munkarendben, mind pedig egyenlőtlen munkaidő-beosztásban érintheti a munkaszüneti nap azokat, akik óra- vagy teljesítménybérben kerülnek foglalkoztatásra. Ennek megfelelően a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttem egy csokorba.

Ők dolgozhatnak augusztus 20-án

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. (Mt.) a vasárnapi és a munkaszüneti napi munkavégzést korlátokhoz köti. Míg azonban a vasárnapi munkavégzés tilalmához több, a munkaszüneti napi munkavégzés tilalmához kevesebb kivétel tartozik. Ez az adott napok társadalmilag eltérő rendeltetéséből következik.

A törvényben meghatározott munkaszüneti napra rendes munkaidő akkor osztható be, ha a munkavállaló foglalkoztatása a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál vagy munkakörben, az idényjellegű, a megszakítás nélküli, társadalmi közszükségletet kielégítő, vagy külföldre történő szolgáltatás nyújtásához - a szolgáltatás jellegéből eredően - e napon szükséges munkavégzés esetén vagy külföldön történő munkavégzés során történik.

A munkáltató vagy a munkakör pedig akkor minősül munkaszüneti napon is rendeltetése folytán működőnek, ha a tevékenység igénybevételére a munkaszüneti naphoz közvetlenül kapcsolódó, helyben kialakult vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásból eredő igény (pl. strand, vendéglátás) alapján, vagy baleset, elemi csapás, súlyos kár, továbbá az egészséget vagy a környezetet fenyegető veszély megelőzése vagy elhárítása, továbbá a vagyonvédelem érdekében kerül sor.

Fontos, hogy amennyiben a munkaszüneti nap vasárnapra esik (lásd augusztus 20.), továbbá húsvét- és a pünkösdvasárnap esetén a munkaidő-beosztásra nem a vasárnapra, hanem a munkaszüneti napra vonatkozó szabályokat (tilalmakat, díjazás szabályai stb.) kell alkalmazni.
Elsősorban tehát azt kell megvizsgálni, hogy a munkavállalót ezen a napon jogszerűen lehet-e foglalkoztatni. Amennyiben igen, abban az esetben annak sincsen akadálya, hogy akár egyszerűsített foglalkoztatás keretében történjen a foglalkoztatás. Önmagában azonban az, hogy a munkavállalók vállalják a munkavégzést, nem teszi lehetővé a foglalkoztatást.

Munkavégzés esetén erre jogosult a munkavállaló

A törvény kimondja, hogy a munkavállalót munkaszüneti napon történő munkavégzés esetén száz százalék bérpótlék illeti meg. Ugyanezen bérpótlék jár a húsvét- vagy a pünkösdvasárnap, vagy a vasárnapra eső munkaszüneti napon történő munkavégzés esetén. Ez tehát augusztus 20-ára is vonatkozik. Munkaszüneti napra elrendelt rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés esetén pedig a munkavállalót további 100% bérpótlék illeti meg. Fontos, hogy ez a bérpótlék - a vasárnapi pótléktól eltérően - egyszerűsített foglalkoztatásban is megilleti a munkavállalót.

A bérpótlék a munkavállalót a munkabérén felül illeti meg. Ez alól kivételt jelent az az eset, amikor a felek a munkaszerződésben a munkaszüneti napi pótlékot is magában foglaló alapbért kötöttek ki, melyre jogszerűen lehetőségük van. Ettől a munkaszüneti napi munkavégzés nem lesz jogszerű, csupán annak az ellenértékére vonatkozik a felek eltérő szabályozása.

Ez jár azoknak, akik nem végeznek munkát

Bizonyos esetekben az Mt. úgy rendelkezik, hogy a munkavállaló akkor is jogosult díjazásra, amennyiben nem is végez munkát. Havibér esetén ennek a szabálynak nincsen jelentősége, mivel az egy átalány jellegű juttatás. Óra- vagy teljesítménybér esetén azonban munkavégzés hiányában is távolléti díj jár a munkavállalónak, amennyiben a munkaszüneti nap általános munkarend szerinti munkanapra esik. Munkavégzés esetén pedig a munkavégzést is természetesen díjazni szükséges. Tekintettel azonban arra, hogy augusztus 20. napja vasárnapra esik, így ez a szabály nem alkalmazandó.

Fotó: Pixabay

Dr. Kéri Ádám
ügyvéd
KRS Ügyvédi Iroda


Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Most egy IX. kerületi gimnáziumban mondott fel 15 tanár

Egy újabb botrányos igazgatóválasztás miatt áll a bál, ezúttal a IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban. Teljes cikk

A parlamentekben is éri zaklatás a nőket

A női politikusok és parlamenti dolgozók fele állítja, hogy érte már zaklatás vagy fenyegették meg nemi erőszakkal. Mindezt úgy, hogy közben a... Teljes cikk

Riválisa ügyfeleit próbálta lenyúlni az Amazon

Az Amazon emberei visszaéltek a versenytárs levelezőrendszerével, a rivális eBay eleadóival vették fel a kapcsolatot. Ezzel piaci szabályokat is sértettek. Teljes cikk

Vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban. Teljes cikk

A BMW üzemi tanácsai is nyitottak a debreceni beruházásra

A BMW üzemi tanácsai is nyitottak arra, hogy a vállalat autógyárat építsen Debrecenben - mondta Palkovics László innovációs és technológiai... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár