Megjelent: 3 éve

MÁV START kártyák adózása

Messziről érkező munkatársak esetén előfordulhat, hogy kevesebbe kerül a vonatjegy térítése, ha a dolgozó rendelkezik valamilyen MÁV START kártyával. Ezen kártyák megvásárlásával a munkavállaló korlátlanul utazhat féláron vagy akár díjtalanul is.

images

Vajon adhat ilyen kártyát a munkáltató adómentesen a munkába járás költségtérítése címén? Sajnos nem.

Mivel ezek a kedvezmény kártyák nem csak a munkahely és lakóhely között használhatók, ezért a munkába járás költségtérítésének adómentessége nem vonatkozik rájuk.

Még akkor sem, ha a MÁV START kártya és az ehhez kapcsolódó jegyek költsége alacsonyabb lenne, mint a teljes árú jegyek térítése.

Így ezek a kártyák egyes meghatározott juttatásként 43,66% közteherrel adóznak, ha

  • mindenki kapja
  • cafeteria rendszerben választható
  • a munkáltató egy szabályzatot hoz létre, mely alapján a munkatársak egy csoportja kapja ezt a kártyát és a csoportalkotásban nem használunk teljesítménykritériumot (lakóhely-munkahely távolsága, vonatjegy leadása stb. megfelelő csoportalkotó elv lehet)

...persze az is lehet, hogy a 43,66% közteherrel adózott MÁV START kártya és az ehhez váltott jegyek is olcsóbban jönnek ki, mint a teljes árú munkába járás térítése adómentesen. Érdemes utánaszámolni.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter