Megjelent: 9 hónapja

New York városa saját jogon többszörösére emelte az ételfutárok fizetését

Óránként 13 dollárral emelkedik New Yorkban az ételfutárok óradíja. "Mindig megbízhatóan szállítottak nekünk - most mi szállítunk nekik" - mondta Eric Adams polgármester.

New York City június 11-én vasárnap új minimálbért jelentett be az applikációkon keresztül elérhető vállalatoknál dolgozó ételkiszállítók számára.

Az Egyesült Államokban a világjárvány óta egyre többen veszik igénybe az olyan szolgáltatásokat, mint az Uber Eats és a DoorDash.

Csak Manhattanben 60 000 ételkiszállító dolgozik jelenleg, és átlagosan körülbelül 7,09 dollárt keresnek óránként - áll a város sajtóközleményében, amely szerint az új bértábla viszont lehetővé teszi, hogy mostantól legalább 19,96 dollárt keressenek óránként.

A bér július 12-én 17,96 dollárra emelkedik óránként, majd 2025 áprilisában ismét, közel 20 dollárra.

A fizetést évente kiigazítják az infláció alakulásának megfelelően.

A város szerint a kézbesítő alkalmazások rugalmasan dönthetnek majd arról, hogyan fizetik ki az újonnan meghatározott minimálbért: utanként, munkaóránként vagy valamilyen más, saját gyakorlat alapján.

"Ezek a futárok mindig megbízhatóan szállítottak nekünk - most mi szállítunk nekik" - idézi a CNN Eric Adams-t, New York polgármesterét. "Ez az új, óránként közel 13 dollárral megemelt minimálbér garantálja, hogy ezek a dolgozók és családjaik meg tudjanak élni a fizetésükből, gazdasági helyzetük stabilizálódjon, ezáltal hozzájáruljanak a város legendás vendéglátóiparának fenntartásához."

Az árak nem tartalmazzák a borravalót.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek