Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Olcsóbban és egyszerűbben is meg lehet úszni a betanítást

images

images

„Az egyik legnagyobb félreértés, hogy az elearning IT beruházás. Az informatika valóban nélkülözhetetlen hozzá, hiszen üzemelteti a szükséges eszközöket és programokat, mint ahogy üzemelteti az elektronikus levelezést is, azonban az elearning rendszerekhez két dolog szükséges: a képzésmenedzsment eszköz (LMS vagy keretrendszer), amelyet az IT üzemeltet, valamint a tananyag, amelyet a HR készít vagy készíttet el. A keretrendszer egyszeri beruházás, a tartalmak folyamatosan készülnek. – mondja Koharek András elearning szakértő. „Amikor elearningről beszélünk, nem csupán a minden munkatársat érintő, kötelező tűz- és munkavédelemi oktatásra kell gondolni, hanem akár a közép- és felsővezetők időgazdálkodás-, személyes hatékonyság tréningjeire, illetve nyelvoktatásra vagy folyamatok, szabályzatok oktatására is.” Képzés nélkül pedig lehetetlen túlélni a válságos időszakokat.

A cégeknek, legyen szó nemzetközi nagyvállalatról vagy kkv-ről, mindenképpen invesztálniuk kell a munkatársaikba, hogy jobban, hatékonyabban dolgozzanak, hűségesebbek legyenek. A számos képzési módszer közül, az elearning idő-, HR-, eszköz- és költséghatékony. A cégre vagy feladatkörre szabott tananyagot egyszer kell elkészíteni és akárhányszor fel lehet használni. Nem kell terembérletet fizetni, nincs utazási költség és az utazásból származó munkaidő kiesés sem jelent problémát. Nincs szervezési nehézség, mindenki akkor tudja elvégezni a képzést, amikor szüksége van rá. A tananyag könnyen és gyorsan aktualizálható és változtatható, kis munkával nemzetközivé tehető.

Az elearning használatával a HR számára a képzésszervezés leegyszerűsödik. Naprakész információkkal rendelkezhetnek a munkatársak elvégzett képzéseiről, tanfolyamairól, kompetenciáiról és vizsgaeredményeiről. Az aktuális adatokat tartalmazó riportok egyszerűen, tényleg pár gombnyomással készíthetőek.

„Magyarországon a cégek már kezdik felismerni az elearningben rejlő lehetőségeket, de jellemzően egyedi tartalomfejlesztésben gondolkodnak. Külföldön, ahol nagyobb múltja van az elearningnek, számos olyan elearning kikötő létezik, ahol a vállalkozások, kkv-k egy-egy tananyagot is előfizethetnek munkatársaiknak. – mutatja be a következő projektet Koharek András. – Ennek mintájára egy olyan elearning kikötő vagy más kifejezéssel elearning-felhő létrehozásán dolgozunk, aminek segítségével egymásra találhatnak az egyedi tananyagfejlesztők és a célközönségük, valamint azok a cégek is használhatják, akik nem kívánnak LMS rendszer beruházására költeni.”
Follow hrportal_hu on Twitter