kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Olyan hatalmas segítséget kapnak a HR-esek, hogy az egész munkaerőpiac megérzi majd

Egy magyar HR-Tech cég úgy döntött, komolyan felforgatja a vállalatok életét.

Egy HR-es nagyon fontos stratégiai szerepet tölt be a cégek életében és befolyásolni tudja annak sikerességét, így a toborzási folyamat sokszor csak egy kis részét képezi a munkájuknak. 

A Melon éppen ezért megalkotta a munkaerő keresés Foodpandáját és létrehozott egy olyan mesterséges intelligencia alapú aggregátor szolgáltatást, amely segíti a vállalkozásokat azzal, hogy időt, energiát és pénzt spórol meg HR szakembereiknek. 

A HR szakemberek inkább arra fókuszáljanak, hogyan hozzák ki a legjobbat az alkalmazottakból 

A Melon HR Technology szolgáltatása, a MelonApp átalakítja a HR-esek szerepét – sőt mi több, életét – azzal, hogy a kezükbe ad egy mesterséges intelligenciát használó asszisztenst, ami lényegében elvégzik helyettük a toborzás száraz részét.  A HR szakemberek például egy lépésben adhatnak fel álláshirdetést Magyarország legnagyobb állásportáljaira a listaárak töredékéért, majd összes jelöltjüket egy felületen gyűjthetik. Továbbá a MelonApp saját felhasználói jelölt adatbázist biztosít, ahová bármennyi jelöltet fel lehet tölteni. Így a HR-esek egybefüggő és strukturált adathalmazt kapnak a toborzás során.

Olyan hatalmas segítséget kapnak a HR-esek, hogy az egész munkaerőpiac megérzi majd

Mesterséges intelligenciával az élén 

A Melon szoftvere élvonalbeli technológiát alkalmaz és több típusú mesterséges intelligenciát is integrált a folyamatok automatizálása érdekében, továbbá saját tudásbázissal rendelkezik. 

„A Melon tudásbázisa több mint 400 állásra tartalmaz teljes szakmai adatbázist: melyik állást hol érdemes hirdetni, milyen beállításokkal, milyen bérezéssel és milyen hirdetési összeggel. Így a lehető leghatékonyabban költi el az álláskeresésre szánt összeget” 

– mondta Prémecz Gergely, a Melon munkaerő toborzó rendszer ötletgazdája, aki azt is elmondta, hogy a következő funkciókon keresztül használják ki a mesterséges intelligenciában rejlő hatalmas lehetőségeket saját csapatuk és külsős MI kutatók bevonásával: 

Jelölt adatok kiértékelése: az álláshirdető portálokról érkező munkavállalók adatait a MelonApp automatikusan feldolgozza és elemzi, melyhez egy külső adatfeldolgozó szolgáltatást vesz igénybe.

Automatikus hirdetési szöveg és képgenerálás: a felhasználónak a hirdetés szövegének megírására sem kell időt fordítania – vagy a képszerkesztésre –  ugyanis a MelonAppba épített mesterséges intelligencia ezt is megoldja, ezzel minden hirdetéshez más és más szöveget és képet kreálva az aktuális “trendeknek” megfelelően. 

Munkaerő toborzó kampányok hatékonyságának növelése: a MelonApp minden pozícióhoz egyedi toborzási stratégiát állít össze egyedi HR tudásbázisa alapján. A kampányban használt tudásbázisnak a folyamatos frissítését, javítását mesterséges intelligenciát használó algoritmus végzi, ami monitorozza a hirdetési kampányoknak a hatékonyságát, és ez alapján módosítja automatikusan az adatbázist. 

Munkavállalói profil és állás profil automatizált párosítása (profile matching): a MelonApp megvizsgál minden munkavállalói adatot a meghirdetett pozíciónak való megfelelés alapján, ez határozza meg a súlyozott jelölt listát az ATS rendszerben. Azonban a jövőben más HR adatbázisok felé is tervezzük automatizált lekérdezések indítását, melyhez fejleszteni fogunk egy új, folyamatosan tanuló, adat összehasonlító modult. 

A mesterséges intelligencia világában a HR-eseknek nem kell a hirdetésekkel bajlódniuk, nem kell jelölteket gyűjteniük több helyről, digitális HR asszisztensünk már csak az előszűrt, megfelelő jelölteket listázza, nekik pedig csak el kell dönteniük, ki válna a cégük legnagyobb hasznára.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek