Megjelent: 2 hete

Olyan hatalmas segítséget kapnak a HR-esek, hogy az egész munkaerőpiac megérzi majd

Egy magyar HR-Tech cég úgy döntött, komolyan felforgatja a vállalatok életét.

Egy HR-es nagyon fontos stratégiai szerepet tölt be a cégek életében és befolyásolni tudja annak sikerességét, így a toborzási folyamat sokszor csak egy kis részét képezi a munkájuknak. 

A Melon éppen ezért megalkotta a munkaerő keresés Foodpandáját és létrehozott egy olyan mesterséges intelligencia alapú aggregátor szolgáltatást, amely segíti a vállalkozásokat azzal, hogy időt, energiát és pénzt spórol meg HR szakembereiknek. 

A HR szakemberek inkább arra fókuszáljanak, hogyan hozzák ki a legjobbat az alkalmazottakból 

A Melon HR Technology szolgáltatása, a MelonApp átalakítja a HR-esek szerepét – sőt mi több, életét – azzal, hogy a kezükbe ad egy mesterséges intelligenciát használó asszisztenst, ami lényegében elvégzik helyettük a toborzás száraz részét.  A HR szakemberek például egy lépésben adhatnak fel álláshirdetést Magyarország legnagyobb állásportáljaira a listaárak töredékéért, majd összes jelöltjüket egy felületen gyűjthetik. Továbbá a MelonApp saját felhasználói jelölt adatbázist biztosít, ahová bármennyi jelöltet fel lehet tölteni. Így a HR-esek egybefüggő és strukturált adathalmazt kapnak a toborzás során.

Olyan hatalmas segítséget kapnak a HR-esek, hogy az egész munkaerőpiac megérzi majd

Mesterséges intelligenciával az élén 

A Melon szoftvere élvonalbeli technológiát alkalmaz és több típusú mesterséges intelligenciát is integrált a folyamatok automatizálása érdekében, továbbá saját tudásbázissal rendelkezik. 

„A Melon tudásbázisa több mint 400 állásra tartalmaz teljes szakmai adatbázist: melyik állást hol érdemes hirdetni, milyen beállításokkal, milyen bérezéssel és milyen hirdetési összeggel. Így a lehető leghatékonyabban költi el az álláskeresésre szánt összeget” 

– mondta Prémecz Gergely, a Melon munkaerő toborzó rendszer ötletgazdája, aki azt is elmondta, hogy a következő funkciókon keresztül használják ki a mesterséges intelligenciában rejlő hatalmas lehetőségeket saját csapatuk és külsős MI kutatók bevonásával: 

Jelölt adatok kiértékelése: az álláshirdető portálokról érkező munkavállalók adatait a MelonApp automatikusan feldolgozza és elemzi, melyhez egy külső adatfeldolgozó szolgáltatást vesz igénybe.

Automatikus hirdetési szöveg és képgenerálás: a felhasználónak a hirdetés szövegének megírására sem kell időt fordítania – vagy a képszerkesztésre –  ugyanis a MelonAppba épített mesterséges intelligencia ezt is megoldja, ezzel minden hirdetéshez más és más szöveget és képet kreálva az aktuális “trendeknek” megfelelően. 

Munkaerő toborzó kampányok hatékonyságának növelése: a MelonApp minden pozícióhoz egyedi toborzási stratégiát állít össze egyedi HR tudásbázisa alapján. A kampányban használt tudásbázisnak a folyamatos frissítését, javítását mesterséges intelligenciát használó algoritmus végzi, ami monitorozza a hirdetési kampányoknak a hatékonyságát, és ez alapján módosítja automatikusan az adatbázist. 

Munkavállalói profil és állás profil automatizált párosítása (profile matching): a MelonApp megvizsgál minden munkavállalói adatot a meghirdetett pozíciónak való megfelelés alapján, ez határozza meg a súlyozott jelölt listát az ATS rendszerben. Azonban a jövőben más HR adatbázisok felé is tervezzük automatizált lekérdezések indítását, melyhez fejleszteni fogunk egy új, folyamatosan tanuló, adat összehasonlító modult. 

A mesterséges intelligencia világában a HR-eseknek nem kell a hirdetésekkel bajlódniuk, nem kell jelölteket gyűjteniük több helyről, digitális HR asszisztensünk már csak az előszűrt, megfelelő jelölteket listázza, nekik pedig csak el kell dönteniük, ki válna a cégük legnagyobb hasznára.

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Eltűnt a telefonod? Így találhatod meg!

Mindannyiunk életében előfordulhat, hogy eltűnik a telefonunk. A rejtélyes eltűnések hátterében számos ok állhat – elkevertük valahová,... Teljes cikk

Olyan hatalmas segítséget kapnak a HR-esek, hogy az egész munkaerőpiac megérzi majd

Egy magyar HR-Tech cég úgy döntött, komolyan felforgatja a vállalatok életét. Teljes cikk

Interjúsorozat a Fülöp-szigetekiek munkavállalásáról

A mai munkaerő-piaci helyzetben nagyon nagy szerepe van a külföldi munkavállalóknak, hiszen a legfontosabb tőke a hatékony és megbízható munkaerő,... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek