Szerző: Szarka Dóra
Megjelent: 7 éve

Önmenedzselés külső kontroll nélkül - milyen az élet egy távmunka-házban?

Baracsi Mária
A távmunka több mint húsz évvel ezelőtt indult el Franciaországból világhódító útjára. Mára a tengerentúlon és Nyugat-Európa számos országában vált elfogadottá, mivel nemzetközi szinten kiemelkedő szerepet tölt be a vidéki régiók gazdasági felzárkóztatásában éppen úgy, mint új munkahelyek kialakításában és a képzett, helyi szakképzett munkaerő elvándorlás megfékezésében – nyilatkozta a HR Portalnak Baracsi Mária, az IFKA (Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.) munkatársa.

A távmunka egy atipikus munkaszervezési mód, melynek során a munkáltató a távmunkás számára a vállalati központtól eltérő helyen biztosít egy olyan infokommunikációs eszközökkel ellátott munkakörnyezetet, ahol a dolgozó a munkafeladatait teljes körűen el tudja végezni – olvasható a Magyar Távmunka Szövetség honlapján. Annak ellenére, hogy az infokommunikációs technológiáknak köszönhetően manapság már nagyon sok területen lehetne élni a távmunka adta rugalmas foglalkoztatási előnyökkel, hazánkban mégis számos munkáltató és munkavállaló körében bizalmatlanság tapasztalható ezzel a foglalkoztatási formával szemben, így leggyakrabban még mindig multinacionális vállalatoknál találkozhatunk vele.

Többféle távmunka létezik

A munkavégzés helye és rendszeressége szerint több távmunka típus különböztethető meg. Munkavégzés helye szerint otthoni, mobil távmunkáról, illetve távmunka-házról beszélhetünk, a munkavégzés rendszeressége szerint pedig alkalmi, részleges és folyamatos távmunka különböztethető meg – olvasható a Magyar Távmunka Szövetség honlapján. Call-center, adatrögzítés, programozás vagy például monitoring tevékenységek kiválóan alkalmasak arra, hogy a munkavállalók a telephelytől távol lássák el a feladataikat.

Otthoni távmunkáról akkor beszélhetünk, ha a munkavállaló havonta legalább egyszer otthon végez munkát. Ezen típus előfeltétele, hogy az alkalmazott rendelkezzen a munkaadóval való kommunikációs kapcsolat felvételéhet szükséges technológiai berendezésekkel (telefon, Skype, internet).

Mobil távmunka esetén a munkavégzés helyszíne a munkavégzés tartalmától függően változik. Jellegzetes mobil távmunkakör az értékesítő, kárfelmérő, tanácsadó munkakörök, amikor a távmunkás laptop és egyéb mobil kommunikációs eszközök segítségével tartja a kapcsolatot munkáltatójával. Ennek a távmunka típusnak a nagy előnye, hogy a távmunkás a vevőkkel és partnerekkel személyes kapcsolatot tud kialakítani.

Három távmunka-ház van Magyarországon

Távmunka-házak esetén a munkáltató a telephelyétől távol – az agglomerációban vagy vidéken – számítástechnikai és telekommunikációs eszközökkel felszerelt irodát hoz létre vagy bérel ki. Ezekben a regionális irodákban a vállalat alakítja vagy alakíttatja ki saját távmunkásai számára a munkakörnyezetet. A távmunka-házak üzemeltetését általában harmadik fél látja el, sok esetben a helyi önkormányzat, a munkáltatóknak csak az üzemeltetési költséget kell megtéríteniük.

Az örkényi távmunka-ház


A távmunka-ház abban különbözik a teleházaktól és az eMagyarország pontoktól, hogy a távmunka-házak a nyilvánosság számára nem látogathatók, kizárólag a távmunka-ház üzemeltetőivel szerződéses viszonyban álló vállalat távmunkásai jogosultak a belépésre. Emellett fontos, hogy a távmunka-házban való foglalkoztatáshoz nem kell a helyszínt telephelyként bejelenteni, csupán szerződést kell kötni az üzemeltetővel – olvasható a Magyar Távmunka Szövetség honlapján.
Magyarországon a 2000-es évektől kezdődően jelentek meg a távmunka-házak létesítését és a rugalmas foglalkoztatás elterjedését támogató kezdeményezések. 2009-ben alakult meg az első hazai távmunka-ház Örkényben, majd 2011 végén – uniós projekt keretében – két új távmunka-ház került átadásra, az egyik Nagykőrösön, a másik a szlovákiai Szőgyénben – tudtuk meg Baracsi Máriától, az IFKA munkatársától. Így jelenleg Magyarországon a három teljes körűen felszerelt távmunka-ház közel hatvan távmunkahelynek ad otthont (Örkényben huszonkettő, Nagykőrösön tizennyolc, Szőgyénben pedig harminc távmunkahelyet alakítottak ki).

Évi 3-4 millió forint is megtakarítható

A szőgyéni távmunka-ház
A távmunka-házakban történő foglalkoztatás legfőbb előnyei között érdemes megemlíteni az ingázásra szánt idő csökkenésével vagy esetenként megszűnésével párhuzamosa fellépő alacsonyabb környezetterhelést és károsanyag-kibocsátást, a munka-magánélet egyensúlyának jobb fenntartását, a tudás-alapú munkavégzés nemzetközi piacához történő jobb hozzáférést, valamint a lakóhelyen történő megélhetés összekapcsolását, amelyeket a tudás-alapú gazdaság tradicionálisan a városi területekhez köt. Mindezeken felül mivel Budapesten kívül sok esetben alacsonyabbak a munkabérek és az ingatlan költségek (ingatlan árak, bérleti díjak, stb.), így a munkafeladatok távmunka-házakba való kiszervezése miatt csökkenhetnek a vállalati költségek. Becslések szerint a távmunka-házakban történő foglalkoztatás éves szinten akár 3-4 millió forint költségmegtakarítást is eredményezhet – nyilatkozta a HR Portálnak Baracsi Mária, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa.

Elengedhetetlen az önmenedzselés és a jó kommunikációs készség

Távmunka keretei között azonban nem mindenki és nem minden munkakörben képes hatékony és eredményes munkavégzésre – hívta fel a figyelmet Baracsi Mária, aki hozzátette: az ideális távmunkavállalót két tényező különbözteti meg a hagyományos, munkahelyi keretek között dolgozó munkavállalótól, ezek pedig a szemlélet és az infokommunikációs eszköztár színvonalas alkalmazásának képessége. A szakember szerint a távmunkavállalót nagy belső motiváció jellemzi, azaz folyamatos külső kontroll, vezetői jelenlét nélkül is képes saját feladatai és ideje hatékony menedzselésére. Emellett fontos a jó írásbeli és szóbeli kommunikációs készség, mivel az információk nagy részét személyes találkozó hiányában a verbális kommunikációs csatornákon keresztül kell átadnia.
Az örkényi távmunka-ház kívülről

A Magyar Távmunka Szövetség szerint a távmunka-házakban való munkavégzés elsősorban az infokommunikációs eszközök segítségével távolról elvégezhető munkafeladatok ellátására alkalmas munkakörök esetében ajánlott – ilyenek például a call-center, szoftverfejlesztés, könyvelés vagy adatrögzítés munkakörök. Fontos, hogy a munkafeladatok egyértelműen megfogalmazhatóak vagy önállóan végezhetőek legyenek, és kevés közvetlen ellenőrzést igényeljenek.

Intelligens távmunka-állomások: a távmunka-házak új generációja

Az információs és kommunikációs technológiák fejlődésével az intelligens távmunka-állomások (smart work stations) létesítése további alternatívát kínál a vidéki városokban és falvakban tapasztalható munkanélküliség közvetlen hatásaként megfigyelhető képzett humánerőforrás elvándorlásának megfékezésére – nyilatkozta Baracsi Mária, az IFKA munkatársa, aki elmondta: az intelligens távmunka-állomások a hagyományos távmunka-házak új generációját jelentik, ahol mind a sokrétű vállalati szolgáltatás portfóliónak, mind pedig a távmunka-állomás kialakításának (színek, logók) célja a távmunkavégzés beemelése a közösség egészének életébe könyvtárszolgáltatással, inkubátorház funkciókkal és jogi-gazdasági tanácsadással együtt.

Az elmúlt évtized során számos kezdeményezés és projekt látott napvilágot az Európai Unió országaiban a szélessávú internet-hozzáférés gazdasági, társadalmi és környezeti előnyeinek kiaknázása érdekében, amelyek szinte kivétel nélkül mind a nagyvárosi életformával hozták összefüggésbe a realizálható foglalkoztatás-bővítési lehetőségeket. Ezzel szemben, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével megvalósult MICROPOL Smart Work Centres in Non-Metropolitan Areas elnevezésű projekt az eddigiektől eltérő módon, a vidéki régiók felzárkóztatásának oldaláról vizsgálta az infokommunikációs technológiák és a távmunka-szervezési gyakorlatok összekapcsolásával kialakítható intelligens távmunka-állomások kérdését – mondta el Baracsi Mária.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így javítaná az Európai Bizottság a digitális platformokon keresztül dolgozók munkakörülményeit

Intézkedéscsomagot terjesztett elő az Európai Bizottság a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javítása és az unióban működő... Teljes cikk

Módosítanák a Munka törvénykönyvét: így szabályoznák a home office-t

A kedd este benyújtott „veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről” szóló salátatörvény-javaslatban többek között a home... Teljes cikk

Bedurvult a 4. hullám: Home office-t javasol munkatársainak az OKFŐ is

A főigazgató azt javasolja, hogy a kollégák közüll minél többen térjenek át otthoni munkavégzésre, egészen az év végéig. Mindez országosan 40... Teljes cikk