Megjelent: 1 hónapja

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen munkahelyi trendeket hozott 2023-ban az AI, és milyen következtetéseket vonhatunk le ebből!

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?-
images

Alig több mint egy év telt el azóta, hogy az OpenAI elindította chatbotját, a ChatGPT-t, a technológia pedig máris a legtöbb munkavállaló számára fontos eszközzé és sok esetben a napi rutinjuk részévé vált. A mesterséges intelligencia olyan eszközzé vált, amely képes racionalizálni a munkafolyamatokat és új ötleteket generálni. De nem mindenki üdvözölte a technológiát. Sokan a karrierjüket fenyegető veszélyt látnak benne. A 2023-as év legnagyobb AI munkahelyi trendjei megmutatják, hogyan rázza fel a technológia az általunk ismert munkát. Egyúttal bepillantást engednek abba is, hogyan alakíthatja az AI a 2024-es évet, mivel a technológia továbbra is villámgyorsan fejlődik – írja a BBC cikke.

A dolgozók már most is az AI-tól függenek

Sok munkavállaló már hozzászokott ahhoz, hogy az AI-t a mindennapi munkája során adminisztratív feladatokra, különösen egyszerűbb szövegírásra és az alapvető ötletelésre használja. Ez különösen igaz a tudásalapú munkakörökben, ahol az AI potenciálisan időt spórolhat a dolgozóknak a kreatív, kifinomultabb feladatokra. Néhány munkavállaló önéletrajzok és kísérőlevelek írására is használja a technológiát, hogy megkapja ezeket az állásokat. Mivel azonban egyre több dolgozó használja a mesterséges intelligenciát, egyes munkáltatók a technológia munkahelyi alkalmazásának korlátozásával reagálnak. Simon Johnson, az amerikai Massachusetts államban található MIT Sloan School of Management globális közgazdasági és menedzsment csoportjának vezetője szerint a cégek az esetleges visszaélések vagy adatszivárgások miatt aggódnak, ezért hallgatólagosan elnyomják vagy egyenesen betiltják az olyan eszközökhöz való hozzáférést, mint a ChatGPT. Néhány dolgozó, aki nagymértékben támaszkodik a technológiára, akár a termelékenység növelése, akár a kollégákkal szembeni előnyszerzés érdekében mégis használta az AI-t. A közösségi médiában még tippeket is adtak arra vonatkozóan, hogyan lehet titokban hozzáférni a technológiához a munkahelyen.

Melyik munkaköröket fenyegetheti az AI?

Sokan azt feltételezték, hogy az AI leginkább olyan munkakörökben fogja helyettesíteni az embert, amelyek könnyen automatizálhatók: gondoljunk csak az ügyfélszolgálati chatbotokra és az élelmiszer-kiszállító robotokra. De ahogy az elmúlt évben fejlődött, egyértelművé vált, hogy hatással lehet az egykor "biztonságosnak" tekintett, összetettebb tudásalapú munkakörökre is. Egyes kreatív munkaköröket már most is veszély fenyeget. Például az olyan szöveg-kép generáló AI programok, mint a Midjourney és a Stable Diffusion pillanatok alatt káprázatos illusztrációkat és fotórealisztikus grafikákat tudnak létrehozni - olyan munkát, amelyet általában a magasan képzett kereskedelmi művészeti csapatoknak tartanak fenn.

Az adatok azt mutatják, hogy a munkavállalók aggodalmai jogosak. A Goldman Sachs 2023. márciusi jelentése szerint a tartalomgenerálásra képes mesterséges intelligencia a jelenleg ember által végzett munka negyedét végezheti el, ami 300 millió munkahely megszűnését jelenti Európában és az Egyesült Államokban.

"Ez már a fehérgalléros irodai dolgozók problémája" - mondja Mark Muro, a washingtoni székhelyű Brookings Institution amerikai gazdasági agytröszt-szervezet vezető munkatársa. "A fizikai automatizálás sokkal kiszámíthatóbb volt. Ez kevésbé kiszámítható."

Minden félelem ellenére azonban számos olyan szerepkör és feladat van, amelyet a közeljövőben nem lesz képes ellátni a mesterséges intelligencia. Ez különösen igaz az olyan munkakörökre, amelyek olyan soft skill-t igényelnek, mint az érzelmi intelligencia és az absztrakt gondolkozás. Martin Ford, a Rule of the Robots: How Artificial Intelligence Will Transform Everything című könyv szerzője úgy véli, hogy azok a munkavállalók, akiknek az a dolguk, hogy új üzleti stratégiákat találjanak ki, viszonylag biztonságban lehetnek az automatizálástól. Azt is megjósolja, hogy a kifinomult interperszonális kapcsolatokat igénylő szerepeket - például az ápolókat és az üzleti tanácsadókat - nehezen tudják a gépek helyettesíteni. Szerinte ezek olyan munkakörök, amelyekhez "nagyon mélyen kell érteni az embereket. Szerintem hosszú időbe telik, amíg a mesterséges intelligencia képes lesz olyan interakciókra, amelyek valóban kapcsolatokat építenek".

Emellett a digitális munkakörnyezetet jóval megelőző szakmák - például a villanyszerelők, vízvezeték-szerelők és hegesztők - a "legnehezebben automatizálható munkák közé tartoznak" - mondja Ford. Ezek a munkakörök kevésbé függenek a nyelvi alapú feladatoktól, és jellemzően nagyobb problémamegoldó képességet, mobilitást és kézügyességet igényelnek kiszámíthatatlan környezetben, amit a gépek jelenleg nem tudnak utánozni.

Az AI-vel is együtt fogunk dolgozni.

Ahogy az AI egyre inkább mindenütt jelen van, egyes szakértők úgy vélik, hogy a technológia valójában inkább kiegészíti - és nem helyettesíti - az emberi tehetséget. Joanne Song McLaughlin, az amerikai Buffalo Egyetem munkaügyi közgazdász docense az orvosi diagnózisokat hozza fel példaként. Bár egy robot képes lehet például a rák kimutatására, a legtöbb beteg mégis inkább egy képzett egészségügyi szakembert választana, hogy közölje a hírt.

A munkavállalók már most is használják a ChatGPT-t személyes asszisztensként, e-mailek szerkesztésére, útvonaltervezésre, valamint költségek és határidők tervezésére. Tágabb értelemben a szakemberek már most is használják a mesterséges intelligenciát a döntéshozatalban az előítéletek kiküszöbölésére - egyes nagyvállalatok már alkalmazzák az adatvezérelt munkaerő-felvételt a jelöltek tulajdonságainak tesztelésére, és a viselkedésből nyert információk alapján a megfelelő álláshelyhez illesztik őket. Bár a mesterséges intelligencia megszüntet néhány állást, újakat is teremt majd; például adatmérnökök, irányítási szakemberek és számos "képzési" szerepkör.

A félelem és bizonytalanság mellett van ok az optimizmusra is

"A technológiai fejlődés megmutatta, hogy megvan a potenciál a munkafolyamatok automatizálására vagy racionalizálására" - mondja Scott Likens, a PwC globális AI és innovációs technológiai vezetője. "A megfelelő készségekkel azonban az egyének gyakran képesek e fejlesztésekkel párhuzamosan is fejlődni."

A szakértők azt javasolják, hogy ahelyett, hogy az AI fenyegetése miatt aggódnánk, hasznosabb, ha eszközként gondolunk rá. „A legjobb taktika? Alkalmazkodni, tanulni és belehajolni a technológiába” -  mondja Likens. "A képzés kulcsfontosságú az alkalmazottak számára, hogy megismerjék az AI-t és azt, hogy segíthet nekik az adott munkájukban, valamint hogy segítsen nekik új készségeket fejleszteni” – mondja a szakértő.

 

BBC

fotó: unsplash

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Iskolapadba ültetheti a vezetőket a mesterséges intelligencia forradalma

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt.... Teljes cikk

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen... Teljes cikk

Mesterséges intelligencia 2024-ben: Öt trend, amit a munkavállalóknak tudniuk kell

A mesterséges intelligencia idén még nagyobb hatást fog gyakorolni többek között a munkaerő-felvételi folyamatban az előítéletesség, a befogadás,... Teljes cikk