Megjelent: 5 éve

Professzionális eszközzel kereshetnek önkénteseket a civil szervezetek

Ingyenes hirdetési felületet kínál civil és nonprofit szervezeteknek a Profession.hu állásportál és a civil szektor professzionális HR-szolgáltatójaként tevékenykedő, a Civiljob.hu portált üzemeltető Civil Support Nonprofit Kft. együttműködése - tájékoztatták portálunkat,

images

Egyre több magánszemély és cég érdeklődik a nonprofit szervezeteknél végezhető önkéntes munkalehetőségek iránt, miközben sok alapítványnak, civil szervezetnek komoly problémát okoz a megfelelő tudású és képességű önkéntesek felkutatása, a humánerőforrás-ellátás, a professzionális HR vagy éppen a szervezetfejlesztés. A Profession.hu és a Civiljob.hu együttműködésében mostantól az álláskereső portál oldalán külön Önkéntes kategóriában, illetve saját aloldalon is megjelenő álláshirdetési felületen a több mint 60 ezer civil szervezet munkaadóként léphet fel és találhatja meg szakértő kollégáit, térítés nélkül jelentetheti meg ajánlatait, ezzel komoly lépést tehet a professzionális HR megteremtése felé - áll a cégek sajtóanyagában.

A szakmai önkéntesség és a pro bono kezdeményezések nemzetgazdasági jelentősége hatalmas. Egyrészt jól körülhatárolt keretek közötti, biztonságos munkavégzést jelent mind a két fél számára, másrészt pedig munkaerő-piaci katalizátorként is funkcionál: felkészülést, tanulást és tapasztalatszerzést biztosít a munkahelyváltás, illetve a munkahelykeresés időszakában is.

Az önkéntes munkavégzés emellett évente mintegy 50-60 milliárd forint értéket termel a nonprofit szektorban, a mintegy félmillió önkéntes több tízmillió munkaóráján keresztül -ez nagyjából 25 ezer teljes állású alkalmazott teljesítményének felel meg. A KSH adatai szerint a nonprofit szervezetek mintegy kétharmada az oktatás, a szociális ellátás, illetve a kultúra területén működik, összesített bevételük 2013-ban megközelítette az 1250 milliárd forintot. Fő- és mellékállásban közel 130 ezren dolgoztak a szektorban, a szükséges munka nagyjából negyedét az önkéntesek végezték, a klasszikus civil szervezeteknél azonban ennél is magasabb, 37 százalék volt ez az arány. Az önkéntes segítség legnagyobb súllyal a kisebb szervezeteknél jelenik meg, értéke itt a pénzbevétel 10-15-szörösét is elérheti - áll a közleményben.

- A tapasztalatok szerint sokan szeretnék önkéntesként segíteni egy-egy civil szervezet vagy alapítvány munkáját, akár szabadidejükben, akár abban az időszakban, amíg munkát keresnek. Ráadásul egyre több cég is érdeklődik ilyen pro bono tevékenységek, saját munkatársaik számára rendelkezésre álló önkéntes munkák iránt. A Profession.hu ehhez az egymásra találáshoz biztosít mostantól ingyenes szakmai hátteret. A civil szervezetek egy felületen megjelenő önkéntes pozíciói jól jelzik azokat a hiányokat, ahol a felelős vállalatok segítséget nyújthatnak - mondta Martis István, a portál ügyvezető igazgatója.

-A közös munkával a Civiljob.hu küldetése teljesedik ki: célunk egy olyan hazai platform létrehozása, amely kizárólag a nonprofit szférát és a náluk dolgozni kívánó munkavállalókat, önkénteseket köti össze – hangsúlyozta Lévai Gábor, a Civil Support ügyvezető igazgatója.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter