Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 9 hónapja

Relocation szakember képzés Magyarországon először

A vállalatok külföldi kollégáival kapcsolatos ügyintézés speciális feladat. A hiánypótló, gyakorlatorientált képzés komplex tudást ad a leendő és jelenlegi relocation és mobility szakembereknek.

Hiánypótló képzést indít ősztől Magyarországon az Expat-Center, amely több mint 10 éve foglalkozik a nagyvállalatok külföldi kollégáival kapcsolatos ügyintézéssel, legyen az lakáskeresés, engedélyek intézése, vagy éppen iskolaválasztás a gyermek számára. Az áttelepülő munkavállalók beilleszkedésének segítése speciális feladat, amely a relocation szakember szerint igazi hivatássá válhat. Június 5-én 9.00 órakor a képzéseket bemutató üzleti reggelire várják az érdeklődőket. Cziczárdi Györgyit kérdeztük, aki az Expat-Center Kft. ügyvezetőjeként már több mint 7000 kolléga áttelepítését segítette.

Miért van szükség relocation szakember képzésre Magyarországon?

Egyre több külföldi munkavállaló érkezik az országba, a relocation folyamatosan növekvő iparág. A munkahelyi közösségek általában szívesen fogadják az expatokat, de fontos, hogy ez a beilleszkedési folyamat minél zökkenőmentesebb legyen. A relocation szakember éppen ezzel foglalkozik akár szolgáltatóként, akár egy nagyobb vállalat HR csapatában. Eddig, ha valakinek ez volt a feladata, legfeljebb a tapasztalt kollégák tanácsaira, információira hagyatkozhatott, vagy a szolgáltató cégek maguk képezték új munkatársaikat. Ez a tanfolyam teljesen új Magyarországon. A terület szakértő oktatóival együtt olyan gyakorlatorientált tudást nyújt, amelyet a mindennapokban használhatnak a relocation vagy mobility managerek akár vállalati, akár szolgáltatói oldalon.

Kiknek ajánlott ez a képzés? Milyen előzetes tapasztalat szükséges hozzá?

Ősszel három tanfolyamot indítunk. Az első az alapképzés, ez valóban az alapoktól indul. Legyen szó akár a munka világába visszatérni akaró kismamáról, vagy frissen végzett egyetemistáról, ha valaki szeret emberekkel foglalkozni, van benne egy kis segítői véna, jó a szervezőkészsége, jól kommunikál, új hivatást találhat magának.

Hasznos azoknak a cégeknek is, akik kisebb létszámban fogadnak expatokat, és az ügyintézést ők maguk intézik. A nagyobb vállalatoknál ez általában a szerződött szolgáltatók feladata. Mivel azonban a hivatalok előtt elsősorban az expatot fogadó vállalat felel, érdemes felkészíteni azt a kollégát, aki a relocation szolgáltatóval tartja a kapcsolatot, így sok probléma megelőzhető.

Az alapképzés elvégzése vagy relocation területen szerzett munkatapasztalat szükséges az emelt szintű tanfolyamhoz. Harmadik képzésünknek már a nevében is benne van „Relocation Academy Nálatok”. Egy adott vállalat kisebb csoportja, osztálya, vagy HR csapata, akár a saját irodájában is részt vehet a tanfolyamon személyre szabott időpontban és tartalommal.

Hogyan épül fel a tanfolyam? Milyen tudást ad?

A képzések a relocation ügyintézés minden aspektusát felölelik. Az alapoktól, fogalmaktól kezdünk, de szó lesz a kulturális különbségek áthidalásáról, jogszabályokról, gyakorlati TB- és adóügyintézésről, munkaügyi és bevándorlási feladatokról, az expatok családjával kapcsolatos teendőkről kezdve a lakáskeresés menedzselésétől a város bemutatásáig. Az emelt szintű képzésen már vannak olyan témakörök is, amelyek például a relocation szabályzatok részleteivel, költségtervezéssel, vagy éppen a kiemelt ügyfelek kezelésével foglalkoznak.

Nagyon fontos emellett, hogy a résztvevőknek lehetőségük lesz gyakorlati tapasztalatszerzésre akár nagyvállalatok HR csapataiban, akár relocation szolgáltatóknál, ahol a gyakorlat után a frissen végzett szakember akár munkatársa is lehet a cégnek.

A képzésekről további információ a http://relocationacademy.hu/ weboldalon található, június 5-én 9.00 órakor pedig díjmentes, regisztrációhoz kötött üzleti reggelin mutatjuk be az induló tanfolyamokat és az oktatókat.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Figyelmeztető sztrájk az Audi gyárban

Két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntek délelőttre az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), miután a csütörtöki... Teljes cikk

Komoly döntést kell hozniuk a Honvédkórház dolgozóinak

A Honvédkórház hét fővárosi és öt vidéki telephelyén több ezer civil alkalmazottnak, köztük orvosoknak, ápolóknak és más szakdolgozóknak öt... Teljes cikk

A szakértelemben hisznek az ügyfélszolgálatok?

2019. 01. 17., Budapest - A Cofidis Magyarország hiánypótló szakmai napot szervez az ügyfélszolgálatok, a Shared Service Center-ek (Szolgáltató... Teljes cikk

Két év alatt 20 százalékkal emelné dolgozói bérét az Audi Hungaria

Két év alatt húsz százalékkal növelné minden munkavállalója bérét az Audi Hungaria Zrt. Németh Sándor, az AHFSZ elnöke arról tájékoztatta az... Teljes cikk

Generációváltás finisben. Sok sikeres példa van előttünk. De a kudarc még több.

A cégek generációváltásának problémája mára tömeges méretűvé vált. A rendszerváltás után a magánszektor szereplőinek száma rohamosan... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár