Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 2 hete

Relocation szakember képzés Magyarországon először

A vállalatok külföldi kollégáival kapcsolatos ügyintézés speciális feladat. A hiánypótló, gyakorlatorientált képzés komplex tudást ad a leendő és jelenlegi relocation és mobility szakembereknek.

Hiánypótló képzést indít ősztől Magyarországon az Expat-Center, amely több mint 10 éve foglalkozik a nagyvállalatok külföldi kollégáival kapcsolatos ügyintézéssel, legyen az lakáskeresés, engedélyek intézése, vagy éppen iskolaválasztás a gyermek számára. Az áttelepülő munkavállalók beilleszkedésének segítése speciális feladat, amely a relocation szakember szerint igazi hivatássá válhat. Június 5-én 9.00 órakor a képzéseket bemutató üzleti reggelire várják az érdeklődőket. Cziczárdi Györgyit kérdeztük, aki az Expat-Center Kft. ügyvezetőjeként már több mint 7000 kolléga áttelepítését segítette.

Miért van szükség relocation szakember képzésre Magyarországon?

Egyre több külföldi munkavállaló érkezik az országba, a relocation folyamatosan növekvő iparág. A munkahelyi közösségek általában szívesen fogadják az expatokat, de fontos, hogy ez a beilleszkedési folyamat minél zökkenőmentesebb legyen. A relocation szakember éppen ezzel foglalkozik akár szolgáltatóként, akár egy nagyobb vállalat HR csapatában. Eddig, ha valakinek ez volt a feladata, legfeljebb a tapasztalt kollégák tanácsaira, információira hagyatkozhatott, vagy a szolgáltató cégek maguk képezték új munkatársaikat. Ez a tanfolyam teljesen új Magyarországon. A terület szakértő oktatóival együtt olyan gyakorlatorientált tudást nyújt, amelyet a mindennapokban használhatnak a relocation vagy mobility managerek akár vállalati, akár szolgáltatói oldalon.

Kiknek ajánlott ez a képzés? Milyen előzetes tapasztalat szükséges hozzá?

Ősszel három tanfolyamot indítunk. Az első az alapképzés, ez valóban az alapoktól indul. Legyen szó akár a munka világába visszatérni akaró kismamáról, vagy frissen végzett egyetemistáról, ha valaki szeret emberekkel foglalkozni, van benne egy kis segítői véna, jó a szervezőkészsége, jól kommunikál, új hivatást találhat magának.

Hasznos azoknak a cégeknek is, akik kisebb létszámban fogadnak expatokat, és az ügyintézést ők maguk intézik. A nagyobb vállalatoknál ez általában a szerződött szolgáltatók feladata. Mivel azonban a hivatalok előtt elsősorban az expatot fogadó vállalat felel, érdemes felkészíteni azt a kollégát, aki a relocation szolgáltatóval tartja a kapcsolatot, így sok probléma megelőzhető.

Az alapképzés elvégzése vagy relocation területen szerzett munkatapasztalat szükséges az emelt szintű tanfolyamhoz. Harmadik képzésünknek már a nevében is benne van „Relocation Academy Nálatok”. Egy adott vállalat kisebb csoportja, osztálya, vagy HR csapata, akár a saját irodájában is részt vehet a tanfolyamon személyre szabott időpontban és tartalommal.

Hogyan épül fel a tanfolyam? Milyen tudást ad?

A képzések a relocation ügyintézés minden aspektusát felölelik. Az alapoktól, fogalmaktól kezdünk, de szó lesz a kulturális különbségek áthidalásáról, jogszabályokról, gyakorlati TB- és adóügyintézésről, munkaügyi és bevándorlási feladatokról, az expatok családjával kapcsolatos teendőkről kezdve a lakáskeresés menedzselésétől a város bemutatásáig. Az emelt szintű képzésen már vannak olyan témakörök is, amelyek például a relocation szabályzatok részleteivel, költségtervezéssel, vagy éppen a kiemelt ügyfelek kezelésével foglalkoznak.

Nagyon fontos emellett, hogy a résztvevőknek lehetőségük lesz gyakorlati tapasztalatszerzésre akár nagyvállalatok HR csapataiban, akár relocation szolgáltatóknál, ahol a gyakorlat után a frissen végzett szakember akár munkatársa is lehet a cégnek.

A képzésekről további információ a http://relocationacademy.hu/ weboldalon található, június 5-én 9.00 órakor pedig díjmentes, regisztrációhoz kötött üzleti reggelin mutatjuk be az induló tanfolyamokat és az oktatókat.
Follow hrportal_hu on Twitter

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION Biztosító társadalmi szerepvállalását

Az UNION Biztosító 2012 után másodízben nyerte el a Vienna Insurance Group (VIG) által 25 országban meghirdetett Günter Geyer-díj második helyezését. A szociális érzékenység területén tanúsított elhivatott tevékenységért odaítélt díjat, és a vele együttjáró 30 ezer eurónyi keretösszeget Dr. Hans Bichler, az Union Biztosítófelügyelő bizottsági tagja adta át Lehel Gábor elnök- vezérigazgatónak a Bátor Tábor Hatvanban található táborhelyén május 22-én tartott Social Active Day elnevezésű önkéntes napon, amelynek programjában maga is részt vett.tovább..

  További cikkek
  Elmaradt a sztrájk Lutonon

  Elmaradt a hétvégére tervezett és az eredetileg jövőhéten is tartó sztrájksorozat a Londont kiszolgáló Luton repülőtéren, miután a munkáltató... Teljes cikk

  A hazai vállalkozások jelentős részét padlóra küldené a GDPR-ral kapcsolatos maximális bírság

  Damoklész kardjaként függ a hazai vállalkozások feje felett az új európai adatvédelmi rendelet (GDPR) előírásainak történő, május 25-től esedékes, megfelelés Teljes cikk

  Milliárdos áfacsalási ügyben nyomoz a NAV Baranyában

  A gyanú szerint csaknem egymilliárd forinttal károsította meg egy cégláncolat a költségvetést, az elkövetők külföldről beszerzett szója... Teljes cikk

  Megkéseltek munka közben egy taxist

  Többször megszúrtak egy taxisofőrt péntekre virradóra Budapesten, a XX. kerületi Ady Endre téren. Kollégái Facebook-on keresik az elkövetőt -... Teljes cikk

  Változatlan ülésezési rendben folytatja munkáját az Országgyűlés

  Nyugodt, kiegyensúlyozott törvényhozói munkára számít a következő parlamenti ciklusban Kövér László - írja az MTI. Teljes cikk