Megjelent: 4 éve

Rugalmas és költséghatékony a diákmunkaerő a rendkívüli helyzetben is

A munkaerő kérdése most sok szektorban napról-napra alakul, ehhez pedig rugalmas és költséghatékony megoldások kellenek. Az Atlasz Csoport iskolaszövetkezete 5 éve közvetíti diákmunkások ezreit - a cégcsoport igazgatóját, Szetlák Tamást kérdeztük, hogy miként lehet a leghasznosabban alkalmazni a tanulókat mint munkaerőt.

A korábbi munkaerőhiány megalapozta a diákmunkások helyzetét, az utóbbi években egyre több cég nyitott a tanulók alkalmazása felé. Manapság már nem csak az egyszerű segédmunka és kisegítés szervezhető ki a diákoknak, hanem a szakmai feladatokban is lehet az egyetemisták hosszú távú segítségére számítani. Ennek köszönhetően a kék- és fehérgalléros területeken is egyre inkább elterjedt az alkalmazásuk: az árufeltöltéstől és a futárkodástól kezdve az irodai adminisztráción keresztül a programozói, pénzügyi és mérnöki feladatokig minden megtalálható a diákmunka-kínálatban.

Munkaerő - holnapra?



A diákmunka egyik legegyértelműbb előnye, hogy hihetetlenül gyorsan képes reagálni a felmerülő igényekre. Egyrészt a jelenleg egyetemi, főiskolai tanulmányokat folytató Z generáció sem a teketóriázás híve: azonnal szeretik elintézni a dolgokat és azonnal eredményt is várnak. Az Atlasz Iskolaszövetkezet a kettős igényeknek megfelelve fejlesztette ki az elektronikus szerződés lehetőségét, hogy otthonról, online hivatalosan szerződhessenek le a munkára jelentkező fiatalok. Céges oldalról ez azt jelenti, hogy akár a hirdetésfeladás napján, a délutáni műszakban már kezdhet is a felvett diákmunkás, de általánosan elmondható, hogy 1-2 munkanap alatt képesek vagyunk feltölteni a pozíciókat.



Az Atlasz Csoport elérhetővé tette az automatikus álláshirdetés feladást a weboldalon, a saját jelöltkezelő szoftvere pedig segítséget nyújt a jelentkezők szelektálásában és automatizálja a diákok kiértesítését. Így a velünk együttműködő vállalkozások teendői tovább csökkennek, a toborzás pedig még gyorsabbá válik.

Költséghatékony opció a diákmunka



A jellemző órabérek bruttó 1200-1400 forint körül mozognak 2020-ban és mivel a diákok bérét csak 15% személyi jövedelemadó terheli, ezért kevesebb ráfordítással is magasabb bért kínálhatunk számukra. Ráadásul az iskolaszövetkezet a foglalkoztató, így esetükben nem kell adminisztrációval, bérszámfejtéssel, szabadságolással vagy betegszabadsággal sem foglalkozni, ami tovább csökkenti a vállalkozás költségeit.

Rugalmas megoldás rész- és teljes munkaidőben



Jellemzően heti 20 órát vállalnak a tanulók, de vizsgaidőszakban, szünetekben és passzív félévek során a heti 40 óra is megoldható sok jelentkezőnek. 2-3 diákkal könnyedén lefedhető egy teljes munkaidős feladatkör is, az Atlasz Iskolaszövetkezet saját műszakszervező szoftvere pedig minden segítséget megad ehhez.

A gazdaságilag kiszámíthatatlan helyzetben fegyvertény, hogy nem kell elköteleződni a diákok foglalkoztatásával, akkor tudja a cég igénybe venni a segítségüket, amikor konkrétan szükséges. Szezonálisan, adott hónapokban, adott napszakban, idény jelleggel is tehermentesíthető a főállású kollégákból álló csapat akár akkor is, amikor létszámstop van bevezetve. A diákmunka tehát abban is segítséget nyújthat, hogy megtartsuk a meglévő, kialakított kollektívát, megőrizzük a motivációjukat és csökkentsük a terhelésüket.

Iskolaszövetkezet és iskolaszövetkezet között is van különbség - a digitális, ügyfélközpontú megoldások



Az Atlasz Csoportnál nagyon hamar felismertük, hogy csak ügyfélközpontú gondolkodással fogunk tudni előre jutni. A mi helyzetünk pedig kettős: ügyfeleink a megbízó vállalkozások és ügyfeleink a velünk dolgozó fiatalok is. Ezért - szerencsére - az első pillanattól kezdve rá vagyunk kényszerítve a folyamatos fejlesztésekre.

Ennek az eredménye, hogy a diákok szívesen jönnek hozzánk dolgozni, hiszen megvédjük az érdekeiket, kedvezményrendszert hoztunk létre nekik a partnereinknél és villámgyors, elektronikus opciókat kínálunk a szerződéskötésre, interjúra, munkaórák nyomon követésére.
A cégek pedig meglepődve üdvözlik az együttműködést megkönnyítő digitális megoldásainkat: az automatizált hirdetésfeladást, a jelöltkezelő és üzenetküldő szoftvert, a néhány munkanap alatt biztosított megbízható munkaerőt, a műszakszervező programot és az elektronikus jelenléti íveket.

Nap mint nap azon dolgozunk, hogy a diákmunkaerővalódi segítség legyen a hétköznapokban - még ha a feltételek olyan gyorsan is változnak, mint most.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idegenrendészeti törvény: első tapasztalatok - szakmai tájékoztató reggelit szervez az Expat Center

Megjelent az új idegenrendészeti törvény végrehajtási rendelete, újra be lehet nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmeket az Országos... Teljes cikk

Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk